Uutiset

Juhlavuosi näkyy OMVFin ohjelmistossa

Oulun Musiikkivideofestivaalit eli OMVF täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Maailman vanhimman musiikkivideofestivaalin juhlavuosi näkyy myös ohjelmistossa. Luvassa on enemmän kotimaisia musiikkivideoita menneisyydestä kuin aiemmin, erikoisnäytöksiä musiikkivideo-skenen ulkopuolelta sekä OMVFin historiaa valottava juhlajulkaisu.

Älypuhelimellakin kelpo video

25 vuoden aikana maailma on muuttunut paljon, ja luonnollisesti myös OMVF on kehittynyt vuosien varrella. Festivaalien taiteellisen johtajan Jaakko Mattilan mukaan musiikkivideoilla on yhä tärkeä merkitys musiikin promootiossa, mutta television sijaan niitä katsellaan nykypäivänä mobiililaitteilla.

Musiikkivideoita tehdään nykyään määrällisesti paljon enemmän kuin ennen, sillä tekninen laitteisto on sekä kehittynyt että halventunutkin.

”Nyt oikeastaan kuka tahansa, jolla on älypuhelin, voi tehdä laadullisesti ihan kelpo videon”.

Mattilan mukaan ainoa asia, joka ei ole muuttunut, on se, että loistavissa videoissa originelli idea on kaiken a ja o. Pelkkä tekninen toteutus ei enää riitä.

1990-luvun Oulussa OMVF oli piristys kulttuuri- ja livemusiikkitarjontaan. Nykyään tapahtumia on paljon enemmän, joten festivaalin on kilpailtava yleisöstä monien muiden joukossa.

”Festivaalistamme on muotoutunut pääkaupunkiseudulla asuvien musiikkivideo- ja mainosohjaajien vuosittaiset kokoontumisajot, mikä on todella hienoa”, Mattila toteaa.

Kasvisruokaa karonkkaan

Oulun juhlaviikkojen ympäristöteema Symbioosi näkyy myös Oulun Musiikkivideofestivaaleilla. Mattila kertoo, että OMVF on festivaalina kiinnittänyt hiilijalanjälkeen ja ekologisuuteen huomiota jo usean vuoden ajan. Siirtymiset hoidetaan mahdollisimman pitkälle polkupyörällä tai jalan, ja vieraiden kulkuvälineenä suositaan junaa. Kasvisruokaa tarjotaan henkilökunnan karonkkaa myöten.

OMVF kiinnittää huomiota myös painotuotteiden ekologisuuteen. Tänä vuonna festivaali tekee yhteistyötä Luonnonperintäsäätiön kanssa. Luvassa on muun muassa ihmisen ja luonnon suhteeseen liittyvä keskustelutilaisuus.

Oulun Musiikkivideofestivaalien kulmakivenä on kotimainen musiikkivideokilpailu, mutta festivaali tarjoaa paljon muutakin. Ohjelmassa on elokuvia, dokumentteja, klubeja, ilmaiskonsertteja, VJ-workshop, keskustelutilaisuuksia ja taidenäyttely. Festivaali on pullollaan mahdollisuuksia ja inspiraatiota ja se on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita livemusiikista, musiikkivideoista ja niiden ympärillä olevasta kulttuurista.

Mukana on huomattavan paljon maksutonta ohjelmaa, ja tänä vuonna myös avajaisnäytökseen on vapaa pääsy.


Lisää ajankohtaista

chevron-down