Uutiset

Juhlat jatkuvat tanssin ja musiikin merkeissä

Oulun juhlaviikot tarjoilee tällä viikolla tanssia ja kansanmusiikkia, kun Metamorfoosi ja Kaarni saapuvat Valveelle. Viikon aikana on luvassa myös intiimejä makrokonsertteja sekä jaloa metallimusiikkia.

 

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan avaa keskiviikkona Metamorfoosi, jossa buto-vaikutteinen tanssi ja camera obscura -tilateos kohtaavat. Vähäeleinen teos kutsuu katsomaan, olemaan, hiljentymään ja lepäämään.

 

Kansanmusiikkiyhtye Kaarni konsertoi torstaina kahteen kertaan. Valvesalissa kuullaan bändin omia sävellyksiä, joissa on aistittavissa vaikutteita kansanmusiikista meiltä ja muualta. Tunnelmat vaihtelevat seesteisistä sävelistä Balkanin rytmeihin.

 

Perjantaina käynnistyvä Jalometalli hemmottelee raskaamman musiikin ystäviä. Kaksipäiväinen festivaali tuo Club Teatrialle jälleen laadukkaan kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä metallibändejä, joista kirkkaimpana tähtenä loistaa thrash metal -legenda Slayer.

 

Ainutlaatuinen makrokonserttien sarja käynnistyy Isojen poikien lauluilla keskiviikkona. Oulujoen rannat raikaavat, kun Pentti Amore ja Katz laulavat vanhan kansan tuhmia lauluja kirkkoveneessä ja yleisö soutaa. Sunnuntaina Jukka Takalo ja Maakinen Mysteeri Trio johdattaa yleisönsä Perämeren hiekkasärkälle Santapankkiin. Iin meripelastusyhdistys kyyditsee soittajat ja yleisön kohti horisonttia.

 

Makrokonsertit ovat intiimejä tapahtumia, jotka järjestetään pienille, 4-13 hengen yleisöille. Yleisöt valitaan kilpailuilla, joiden ohjeet löytyvät Oulun juhlaviikkojen www- ja Facebook-sivuilta.

 

Lisätiedot kaikista tapahtumista ohjelmisto-sivulla.


Lisää ajankohtaista

chevron-down