mies istuu tyhjän elokuvateatterin katsomon ensimmäisellä rivillä ja katsoo kameraan
Uutiset

Joel Karppanen OMVFin johtoon

Oulun Musiikkivideofestivaalien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu taiteilija ja monialaisesti vaikuttava kulttuuripersoona Joel Karppanen.

Edellinen taiteellinen johtaja oli taiteilija Anna-Mari Nousiainen. Nousiainen toimi ansiokkaasti tehtävässä viisi vuotta.

Monipuolista ja tunnustusta kerännyttä uraa taiteen kentällä tehneen Karppasen lyhytelokuvia on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla ja paraikaa hän työstää ensimmäistä pitkää elokuvaansa. Valokuvataiteen puolella hänen teoksiaan on nähty mm. Kiasmassa ja hänen teoksiaan löytyy mm. Suomen valokuvataiteen museon ja Suomen valtion kokoelmista. Karppanen on ohjannut musiikkivideoita mm. Palefacelle ja Satellite Storiesille.

Lisäksi Karppanen toimii kirjoittajana ja kriitikkona. Hänen artikkeleitaan on julkaistu mm. Helsingin Sanomissa, Suomen Kuvalehdessä ja Taide-lehdessä. Karppanen on myös toiminut luottamustehtävissä useissa taidealan järjestöissä ja lautakunnissa. Kuratointikokemusta Karppaselta löytyy useista näyttelyistä ja tapahtumista ympäri Suomea.

“On upeaa päästä viemään itselleni rakasta festivaalia kohti Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta. OMVF on ennakkoluuloton, pop- ja marginaalikulttuurin välillä taidokkaasti liikkuva tapahtuva, joka tarjoaa villejä visioita laajalle katsojakunnalle ja toimii samalla foorumina ammattilaisille. Aion tuoda festivaalin ohjelmistoon rohkeita, niin ajatuksia kuin muotoja haastavia musiikkivideoita ja elokuvia”, Karppanen kertoo suunnitelmistaan.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 22.–25.8.2024 osana Oulun juhlaviikkoja. Oulun Musiikkivideofestivaaleilla järjestetään vuonna 2025 pohjoismainen musiikkivideokilpailu ja vuonna 2026 eurooppalainen musiikkivideokilpailu.


Lisää ajankohtaista

chevron-down