Uutiset

Jazzpuisto kutsuu jälleen

Elojazz-festivaalin yhteydesssä järjestetty pääsymaksuton Jazzpuisto-konserttitapahtuma valloittaa jälleen Åstromin puistossa 31.7. ja 1.8. osana Oulun juhlaviikkoja. Lavalle nousevat paikalliset nuoret rytmimusiikkikokoonpanot. Lisäksi Jazzpuisto tarjoaa piknik-tunnelmaa, pihapelejä ja muuta puuhaa koko perheelle. Myös paikallisten nuorten kädentaitajien tuotteita on kaupan.

Liveohjelmassa nuoret taiturit

Jazzpuiston lavalla kuullaan orkestereita mm. Madetojan musiikkilukiosta. Perjantaina esiintyvät lattarikokoonpano Los Pollos Hermanos, melankolista rockia soittava Placid Blu ja YouTube-sensaatio Joma Orchestra. Lauantaina vuorossa ovat jazz- ja funk-kokoonpano Skörbälä Sextet, fuusio-jazz-yhtye The Montages sekä Nuclear Nightclub plays Nuclear Nightclub -tribuutti.

Jazzpuiston DJ-seteistä vastaa DJ Aniliee. Tanssin kautta musiikkiin tutustunut DJ fiilistelee eritysesti r’n’b -vokaaleja. Monipuoliset vinyylit lupaavat tunnelmointia monelta eri vuosikymmeneltä, ja setissä liikutaan houserytmeistä r’n’b:hen ja souliin sekä fiilistellään modernfunkia, trappia ja garagea.

Pingisklubin festarikiertue pistäytyy Jazzpuistossa

Pingisklubi yhdistää ryhmäpingiksen ja loistavaa musiikkia soittavat vierailevat dj:t. Vuodesta 2012 Tampereen Klubilla ja muutaman kuukauden Helsingin Elmun Baarissa pyörinyt klubi kiertää jälleen kesällä ympäri Suomea saapuen myös Jazzpuistoon lauantaina 1. elokuuta.

Rennossa pelissä kaikki mailan lainanneet kiertävät samaa pingispöytää ja kisaavat, kuka pysyy pelin pyörteissä pisimpään. Ulos auringonpaisteeseen mainiosti sopiva ryhmäpingis on aloittelijaystävällinen, ja tärkeintä on hauskanpito. Voittajia ei lasketa!

Sunnuntaina Jazzpuistoon saapuu 27. Lasten jatsit. Musiikista vastaavat tänä vuonna Risto Järvenpää & Tatsia ja Janssia sekä tuore oululainen lastenmusiikkiorkesteri Pääjalkainen. Lisäksi ohjelmassa on maailmanmestaritaikuri Simo Aallon jännittävä Ilopilleri-taikashow. Lasten jatsien liput (6 €) myydään paikan päällä.

Bändit ja soittoaikataulut

PERJANTAI, DJ-setit klo 12 alkaen

12:30 Los Pollos Hermanos
Madetojan musiikkilukion taitureista koostuva lattaribändi avaa Jazzpuiston liveohjelman.

14:00 Placid Blu
Viisihenkinen melankolista rockia soittava yhtye kuvailee soundiaan Dingon ja Radioheadin risteytykseksi.

16:00 Joma Orchestra
Uuden sukupolven hiphop-kokoonpano teki festaridebyyttinsä Qstockissa viime kesänä. Lähikaupan tyttö -musavideota on katsottu YouTubessa jo yli 750 000 kertaa.

LAUANTAI, DJ-setit klo 12 alkaen

12:30 Skörbälä Sextet
Jazz- ja funk-kokoonpano soittaa jazzstandardien lisäksi omia sävellyksiä. Nuoret muusikot ovat Madetojan lukion kasvatteja.

14:00 The Montages
Oululaisen fuusio-jazz-kokoonpanon musiikissa yhdistyvät hienot melodiat ja suuret äänimaisemat.

16:00 Nuclear Nightclub plays Nuclear Nightclub
Huippuunsa viritetty tribuuttibändi tykittää Wigwamin klassikkoalbumi Nuclear Nightclubin kannesta kanteen autenttisella 70-lukulaisella otteella.

www.elojazz.com/jazzpuisto


Lisää ajankohtaista

chevron-down