Uutiset

Jazz taipuu sukupolvelta toiselle

32-vuotias oululainen jazz- ja rytmimusiikin festivaali Elojazz palaa synnyinsijoilleen Hupisaaren teatteriin, jonka miljööstä festivaali aloitti Puistopiknikin nimellä. ”Ensimmäisen vuoden pääesiintyjä oli Carola, joka lauloi pienessä teltassa pitkän keikan viimeiset biisit piikkarikengät kädessä”, muistelee Elojazzin festivaalijohtaja Kari Kuivamäki.

”Elojazzista on kasvanut pikkuhiljaa valtakunnallisesti merkittävä jazzfestivaali. Vuosien varrella on tapahtunut sukupolvien ketju, jazzia vinyylilevyiltä kuuntelevat vanhemmat ovat tuoneet lapsiaan kuuntelemaan tätä musiikkia. Jazz on myös tapa tehdä hyvä festivaali. Me voidaan vielä se kirkkoon, konserttisaleihin, klubeille ja tehdä koko perheen tapahtuma. Se on lajina taipuisa”, Kuivamäki kuvailee.


Oulun juhlaviikkojen 10-vuotiseen historiaan mahtuu monenlaisia tarinoita. Kesän aikana tutustumme yhdistyksen alkumetreihin ja juhlaviikkojen eri toimijoihin ja pohdimme, miltä näyttävät seuraavat Oulun juhlaviikkojen 10 vuotta sekä kulttuurin ja tapahtuma-alan tulevaisuus.

Toisessa osassa kuulimme, miksi Oulun juhlaviikot perustettiin.

Takaisin

Uutisvirta

Vuoden 2021 Oulun Musiikkivideofestivaalien (OMVF) teema on NOLO. Festivaalin taiteellinen…
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo 11.–15. elokuuta 2021 Oulun seudulle suuria…
Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen. Maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi suurinta…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.