Uutiset

Jazz taipuu sukupolvelta toiselle

32-vuotias oululainen jazz- ja rytmimusiikin festivaali Elojazz palaa synnyinsijoilleen Hupisaaren teatteriin, jonka miljööstä festivaali aloitti Puistopiknikin nimellä. ”Ensimmäisen vuoden pääesiintyjä oli Carola, joka lauloi pienessä teltassa pitkän keikan viimeiset biisit piikkarikengät kädessä”, muistelee Elojazzin festivaalijohtaja Kari Kuivamäki.

”Elojazzista on kasvanut pikkuhiljaa valtakunnallisesti merkittävä jazzfestivaali. Vuosien varrella on tapahtunut sukupolvien ketju, jazzia vinyylilevyiltä kuuntelevat vanhemmat ovat tuoneet lapsiaan kuuntelemaan tätä musiikkia. Jazz on myös tapa tehdä hyvä festivaali. Me voidaan vielä se kirkkoon, konserttisaleihin, klubeille ja tehdä koko perheen tapahtuma. Se on lajina taipuisa”, Kuivamäki kuvailee.


Oulun juhlaviikkojen 10-vuotiseen historiaan mahtuu monenlaisia tarinoita. Kesän aikana tutustumme yhdistyksen alkumetreihin ja juhlaviikkojen eri toimijoihin ja pohdimme, miltä näyttävät seuraavat Oulun juhlaviikkojen 10 vuotta sekä kulttuurin ja tapahtuma-alan tulevaisuus.

Toisessa osassa kuulimme, miksi Oulun juhlaviikot perustettiin.

Takaisin

Uutisvirta

Vuoden teatterina 2020 palkittu Flow Productions on tullut erityisen tunnetuksi immersiivisten…
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali ilahdutti yleisöään elävällä musiikilla 6.–9.8. Yksi kesän…
Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta tarjoaa suoria lähetyksiä elokuun perjantaisin ja…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.