Uutiset

Jalometalli käynnistyy huomenna

Oululainen Jalometalli-festivaali alkaa jälleen huomenna. Kaksipäiväisen tapahtuman pääesiintyjät tänä vuonna ovat tanskalainen heavy metal -kultakurkku King Diamond ja amerikkalainen Bay Area Thrash Metal -konkari Testament. Muita huomattavia esiintyjiä ovat muiden muassa sveitsiläiset Triptykon ja Samael, norjalainen Kvelertak, amerikkalaiset Dark Angel, High on Fire ja Sacred Reich sekä japanilainen Loudness. Kotimaisen metallin kärkikaartia edustavat perjantain ja lauantain aloitusbändit Rotten Sound ja Insomnium.

Kolmastoista Jalometalli-festivaali järjestetään ensi kertaa Raksilassa Ouluhallin viereisellä Messuaukiolla vain runsaan kilometrin päässä Oulun keskustasta.
-Alue koeponnistettiin viime viikonloppuna Ysärifestareilla ja se toimi oikein hyvin. Jalometallia varten tehdään pientä hienosäätöä ja tässä vaiheessa kaikki näyttää kaikin puolin hyvältä. Esiintyjien suhteen odotukset ovat todella kovat, kertoo Jalometallin promoottori Marco Järvenpää.

Lippujen ennakkomyynti on sujunut hyvin, mutta Järvenpää uskoo lippuja riittävän kaikille halukkaille.
-Kahden päivän ennakkolippuja on mennyt enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan ja ennakkomyynti jatkuu aina porttien aukeamiseen asti. Lippuja jätetään jälleen myyntiin myös portille, Järvenpää takaa.

Kovimmat helteet alkavat hellittää loppuviikkoa kohden, mutta nestetankkauksesta ja hyvästä festarifiiliksestä kannattaa ilman muuta pitää huolta.
-Jokainen saa tuoda alueelle kolme puolen litran avaamatonta vesipulloa. Lisää voi jättää narikkaan ja alueelta voi poistua ja palata vapaasti, kunhan festivaaliranneke on tallessa, Järvenpää muistuttaa ja toivottaa metallin ystävät tervetulleeksi Jalometalliin.

Festivaalin aluekartta, soittoaikataulut ja muut infot löytyvät Jalometallin kotisivuilta: www.jalometalli.net


Lisää ajankohtaista

chevron-down