Uutiset

Inkeri Jäntti Oulunsalo Soin Vuoden kuvataiteilijaksi

Oululaisvalokuvaaja Inkeri Jäntti on valittu 20. Oulunsalo Soi -festivaalin Vuoden kuvataiteilijaksi.  Jäntin Mono no Aware -näyttely koostuu Japanissa syksyllä 2015 kuvatuista teoksista. Näyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa Kauppakeskus Kapteenissa 16. elokuuta – 15. syyskuuta 2017.  Näyttely toteutetaan yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

”Mono no aware” on japanilainen käsite, joka vapaasti suomennettuna kuvastaa hetken haikeutta.  ” Se on se lyhytikäinen, suloisen melankolian tunne, jonka kokee, kun näkee jotain kaunista, mutta hetkellistä.”,  luonnehtii Jäntti.  Yhtä Vuoden kuvataiteilijan teosta käytetään jälleen festivaalin visuaalisen ilmeen kulmakivenä.

Jäntti valmistui medianomiksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Jäntti sopii juhlavuoden kuvataiteilijaksi erityisen hyvin – hän on usean viime vuoden ajan taltioinut tunnelmia festivaalikuvaajan ominaisuudessa. Huhtikuussa Jäntti matkaa Grönlantiin Nuukin Taidemuseon residenssiin kuvaamaan niin spontaaneja hetkiä kuin lavastettuja muotokuvia, sillä hänelle on tärkeää kuvaajana oivaltaa uutta ja vangita salattuja näkökulmia.

Virpi Räisänen jatkaa taiteellisena johtajana

Oulunsalo Soi -festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa kiiminkiläislähtöinen mezzosopraano-viulisti Virpi Räisänen vuoteen 2018 asti. Asiasta on päättänyt festivaalia tuottavan Oulun Kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus. Räisänen on toiminut Oulunsalo Soin taiteellisena johtajana vuodesta 2012 lähtien.

Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 16.–27. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Juhlavuoden ohjelmisto levittäytyy  kahden viikon ajan korkeatasoisten konserttien voimin ympäri Oulun seutua. Ensimmäiset ohjelmistojulkistukset on luvassa maaliskuussa.

www.oulunsalosoi.fi


Lisää ajankohtaista

chevron-down