Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja satojen tapahtumien elokuu!

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi joulukuussa 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry. Yhdistys toimii myös seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä ja tapahtumatuotannon sateenvarjona kooten elokuun kulttuuritapahtumat Oulun omiksi juhlaviikoiksi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Erkki Liimatta. Hallituksen muodostavat Pirjo Yli-Maunula (vpj), Sirpa Eskola, Paavo J. Heinonen, Suvi Helanen, Kari Miettunen, Juhani Oivo ja Jukka Takalo sekä varajäsenet Katri Dahlström ja Terhi Mustonen. Yhdistys työllistää ympärivuotisesti kolme henkilöä ja kesäsesonkina jopa 10 työntekijää kymmenien taiteilijoiden lisäksi.

Yhdistyksellä on ollut voimassa Oulun kaupungin kulttuurin kumppanuussopimus vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2015 Oulunsalo Soi -tapahtuman järjestämisvastuu siirtyi yhdistykselle. Vuonna 1998 perustettua Oulunsalo Soita järjesti aikaisemmin Oulunsalon kunta (1998-2006) ja Oulunsalon Kulttuuri-instituutti liikelaitos (2007–2013). Monikuntaliitoksen myötä Oulunsalon Kulttuuri-instituutti lakkautettiin ja Oulunsalo Soin tuottamisvastuu oli vuoden 2014 ajan Oulu-opistolla.

Vuoden 2016 alussa Ilmakitaransoiton MM-kisoja tuottava Airnest Productions Oy siirtyi yhdistyksen omistukseen. Ilmakitarakisan tuotantovastuu ja kansainvälisen kisaverkoston koordinointi on jatkossakin osakeyhtiöllä.

Yhdistyksen toimintaa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Forum24, Oulun ammattikorkeakoulu, Kulttuuritalo Valve ja sanomalehti Kaleva.

Oulun juhlaviikot on Finland Festivalsin jäsen ja kuuluu VisitOulun verkostoon. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

UUTISET

Oulun juhlaviikot hakee kesätöihin/harjoitteluun viestintäassistenttia, tuotantoassistenttia, kuvaajia sekä tuotantoharjoittelijoita, somettajia,…
Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2020. Oulun juhlaviikot esittää…
Elokuun ajan vietetyt Oulun juhlaviikot päättyivät lauantaina kuoromusiikkiin, nykysirkukseen ja…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.