Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja satojen tapahtumien elokuu!

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi joulukuussa 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry. Yhdistys toimii myös seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä ja tapahtumatuotannon sateenvarjona kooten elokuun kulttuuritapahtumat Oulun omiksi juhlaviikoiksi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Erkki Liimatta. Hallituksen muodostavat Suvi Helanen (vpj), Paavo J. Heinonen,  Juhani Oivo, Jukka Takalo ja Pirjo Yli-Maunula. Yhdistys työllistää ympärivuotisesti kaksi henkilöä ja kesäsesonkina jopa 10 työntekijää kymmenien taiteilijoiden lisäksi.

Yhdistyksellä on ollut voimassa Oulun kaupungin kulttuurin kumppanuussopimus vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2015 Oulunsalo Soi -tapahtuman järjestämisvastuu siirtyi yhdistykselle. Vuonna 1998 perustettua Oulunsalo Soita järjesti aikaisemmin Oulunsalon kunta (1998-2006) ja Oulunsalon Kulttuuri-instituutti liikelaitos (2007–2013). Monikuntaliitoksen myötä Oulunsalon Kulttuuri-instituutti lakkautettiin ja Oulunsalo Soin tuottamisvastuu oli vuoden 2014 ajan Oulu-opistolla.

Vuoden 2016 alussa yhdistys otti kopin Oulun kansainvälisesti merkittävimmän kulttuuritapahtuman tulevaisuudesta, kun Ilmakitaransoiton MM-kisoja vuodesta 2011 tuottanut Airnest Productions Oy siirtyi yhdistyksen omistukseen. Ilmakitarakisan tuotantovastuu ja kansainvälisen kisaverkoston koordinointi on jatkossakin osakeyhtiöllä.

Yhdistyksen toimintaa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö. Muita yhteistyökumppaneita ovat Forum24, Oulun ammattikorkeakoulu, Kulttuuritalo Valve ja sanomalehti Kaleva.

Oulun juhlaviikot on Finland Festivalsin jäsen. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

UUTISET

Oulun juhlaviikkojen Ekstrat-sarjassa riemastuttava Flow-sirkus tuo Valvesaliin palkitun nykysirkusesitys Flaquen.…
Oulun juhlaviikot saavat elokuussa podcastin, jossa tutustutaan juhlaviikkojen festivaaleihin ja…
Oletko kulttuurista kiinnostunut ja haluat myös kertoa näkemyksesi siitä muille?…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.