Uutiset

Ilmakitaraperhe laajenee maailmalla

Ilmakitaransoiton MM-kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Kisan ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi ihmiset kutsutaan kilpailun päätteeksi soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi. Semiabsurdista performanssitaiteesta on vuosien saatossa kasvanut kansainvälisen yleisön ja median lemmikki, joka levittää sanomaansa eri puolilla maailmaa.

Tänä vuonna Ilmakitaransoiton MM-kisoihin osallistuu kaksi uutta maata, Islanti ja Thaimaa. Verkoston uusimmat jäsenet lähettävät mestarinsa Ouluun kamppailemaan maailmanmestaruudesta.

”Uusia kisamaita on tullut mukavasti lisää. Voittajansa Ouluun lähettäviä maita ovat tänä vuonna Yhdysvallat, Kanada, Australia, Japani, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Islanti ja Thaimaa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että mukana on nyt pohjoismaiden edustaja: AGWC on sitä isompi juttu, mitä kauemmaksi Suomesta mennään”, Ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottaja Hanna Ikonen hehkuttaa.

Tulevana perjantaina MM-kisojen finaalissa mestaruustitteliä jahtaavat viime vuoden maailmanmestarin Nanami ”Seven Seas” Naguran lisäksi kansallisten mestaruuskilpailujen voittajat sekä Mustien hevosten karsinnan kautta finaaliin pääsevät ilmakitaristit. Mustien hevosten osallistujapaikat täyttyivät tänä vuonna ennätysnopeasti.

”Upea – ja toisaalta haastava – juttu on se, että karsintapaikkojen myyntiennätys rikkoutui jälleen. Paikkoja jäi toivomaan useita innokkaita eri puolilta maailmaa. Päätimme, että ensi vuonna, 25-vuotisjuhlavuotena, järjestämme kaksipäiväiset karsinnat, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan.”

Odotettavissa onkin raivokasta mutta rakkaudentäyteistä ilmakitarataiteilua torstaina viihdemaailma Ilonassa. ”Luvassa on intensiivinen, suupielet korviin nostattava ilta maailmanluokan viihdyttäjien seurassa!”

Pääpäivänä perjantaina finaalin ytimessä ovat lukuisat ilmakitaraperformanssit yllätysnumeroita ja oheisohjelmaa unohtamatta. Tapahtuman juontaa yhdysvaltalainen ilmakitaralegenda, Dan ”Björn Türoque” Crane. Voittaja palkitaan Matti ja Saara Nevalaisen uniikilla, käsintehdyllä Flying Finn -kitaralla. Tapahtuma on ikärajaton, mutta lasten toivotaan saapuvan paikalle vanhemman seurassa. Rotuaarin aukio voi olla tungokseen saakka täynnä. Finaali alkaa kello 20 ja kestää noin 2 tuntia.

”Suosittelen kaikkia tsekkaamaan uudet, mahtavat nettisivumme, tilaamaan uutiskirjeemme ja tykkäämään somekanavistamme kisoja odotellessa. Make Air, Not War!”

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down