Uutiset

Ilmakitarakausi huipentuu Oulussa elokuussa

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruus ratkotaan Oulussa tänä vuonna jo 19. kertaa. Keskelle kaupunkia nouseva MM-finaali tarjoaa viihdyttävän koko illan show’n, jonka keskiössä on kansainvälisten ilmakitaristien mestaruustaistelu. Pääsymaksuton finaalitapahtuma järjestetään Rotuaarin aukiolla perjantaina 29. elokuuta.

Ilmakitaransoiton MM-kisat on kaikkiaan kymmenien kansainvälisten tapahtumien sarja, joka huipentuu vuosittain Ouluun. Tänä vuonna kisakausi käynnistyi jo helmikuussa Saksassa, jossa järjestettiin ensimmäiset kansalliset karsinnat. Ilmakitaraverkoston viisitoista jäsenmaata järjestävät osakilpailujaan kevään ja kesään aikana, ja vain viralliset kansalliset mestarit pääsevät suoraan MM-finaaliin.

MM-karsinnan ilmoittautuminen auki

Finaalipaikkaa vaille jääneillä ilmakitaristeilla on mahdollisuus osallistua Mustien hevosten karsintaan, joka järjestetään Oulussa torstaina 28. elokuuta. Viime vuonna karsinta ratkaisi lopulta koko kisan, kun mustana hevosena finaaliin päässyt amerikkalainen Eric ”Mean Melin” Melin korjasi potin. MM-voiton takana oli kuitenkin monen vuoden uurastus, sillä ennen ensimmäistä Oulun matkaansa Mean Melin oli osallistunut neljä kertaa Yhdysvaltojen osakilpailuihin ilman toivottua tulosta. Melin palaa tänä vuonna MM-kisoihin puolustamaan titteliään.

Karsinta on suomalaisille ainoa mahdollisuus päästä mukaan ilmakitarataistoon, sillä omia kansallisia kisoja ei tapahtuman kotimaassa tällä hetkellä järjestetä. Ilmoittautuminen on avoinna 14. elokuuta saakka ja halukkaat voivat ilmoittautua mukaan tapahtuman nettisivuilla.

Nelipäiväiseksi festivaaliksi kasvanut Ilmakitaransoiton MM-kisat tarjoaa kisatapahtumien lisäksi lähiseutumatkailua kansainvälisille ilmakitaraturisteille. Ilmakitara-aiheista oheisohjelmaa on tarjolla keskiviikosta lauantaihin, alkaen Airientation -lämmittelytapahtumasta festivaalin päättävään Air Off -retkeen Iso-Syötteelle.

19. Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestetään Oulussa 27.-30. elokuuta 2014. Tapahtumapaikkoina toimivat Rotuaarin aukio, ravintola 45 Special, Tervatoppilan Saunamaailma ja Iso-Syöte. Mustien hevosten karsinta ja MM-finaali ovat pääsymaksuttomia tapahtumia. MM-finaalin VIP-liput: 45 €. Airientation ja Air Off -päivät kuuluvat MM-kisojen matkailupaketteihin, ei erillistä lipunmyyntiä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa www.ilmakitara.fi.

Katso videokooste viime vuoden MM-finaalista


Lisää ajankohtaista

chevron-down