Uutiset

Ilma-akrobatiaa Ainolan puiston yössä

Oulun juhlaviikot esittää -sarja tarjoilee tänä vuonna harmoniaa elokuun öihin, kun Ilmatila-ryhmän meditatiivinen nykysirkusteos liittyy mukaan ohjelmistoon.

Työnimellä Hedera Helix kulkeva teos esitetään yhteensä kolme kertaa, 12.-14. elokuuta, aina kello 23.

Teos on rauhallinen ja sanaton, ja se toteutetaan Ainolan puistossa sijaitsevalla Kiikkusaarella, pienissä valaistuissa kasvihuoneissa. Esitykset ovat ilmaisia ja kestävät noin 30 minuuttia.

Ilmatila-ryhmä tuottaa ilma-akrobatiaa ja muita taidemuotoja yhdisteleviä nykysirkusteoksia. Usein Ilmatilan teoksissa yhdistyvät myös tanssi, elävä musiikki ja paikkasidonnaisuus.

Teoksen ohjaa Ilmatilassa vaikuttava oululaislähtöinen sirkustaiteilija Ilona Jäntti. Hedera Helix on kansainvälistä taidetta parhaimmillaan: Jäntin ohella teoksessa esiintyvät tšekkiläinen Šárka Fülep Bočková sekä Saksasta kotoisin oleva Natalie Reckert.

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa joka toinen vuosi esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Sarjaan haki tänä vuonna kahdeksan teosta, joista Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus valitsi ohjelmistoon Ilmatilan lisäksi Puhelias Elias -lastenmusiikkinäytelmän.

Aikaisemmin sarjassa on ollut mukana mm. nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Pääset tutustumaan tämän vuoden ohjelmistoon tarkemmin täällä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down