Oulun juhlaviikot on festivaalien ja satojen tapahtumien elokuu!

Oulun juhlaviikot on kuuden festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain noin 60 000 kävijää. Oulun juhlaviikot järjestetään seuraavan kerran 4.–28.8.2022.

Oulun juhlaviikkojen jäseniä ovat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Flow Productions. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina mm. makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa, kuoropäivä ja mykkäelokuvia.

Oulun juhlaviikkojen jäsenet järjestävät elokuussa vakiintuneita, korkeatasoisia kulttuuritapahtumia, jotka eivät kilpaile ohjelmistollaan keskenään.

Oulun juhlaviikot on Finland Festivalsin jäsen ja kuuluu VisitOulun verkostoon. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Menneiden vuosien ohjelmistoa

Ohjelmalehti 2019Ohjelmalehti 2019Ohjelmalehti 2018Ohjelmalehti 2018Ohjelmalehti 2017Ohjelmalehti 2017 Ohjelmalehti 2016Ohjelmalehti 2016Ohjelmalehti 2015Ohjelmalehti 2015Ohjelmalehti 2014Ohjelmalehti 2014Ohjelmalehti 2013Ohjelmalehti 2013Ohjelmalehti 2012Ohjelmalehti 2012Ohjelmalehti 2011

Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys

Joulukuussa 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry koordinoi Oulun juhlaviikkoja ja toimii seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Paavo J. Heinonen. Hallituksen muodostavat Pirjo Yli-Maunula (vpj), Erkki Liimatta, Suvi Helanen, Kari Miettunen, Juhani Oivo ja Jukka Takalo sekä varajäsenet Katri Dahlström ja Terhi Mustonen. Yhdistys työllistää ympärivuotisesti kolme henkilöä ja kesäsesonkina jopa 10 työntekijää kymmenien taiteilijoiden lisäksi. Yhdistys omistaa Ilmakitaransoiton MM-kisoja tuottavan Airnest Productions Oy:n.

Yhdistys on Oulun kaupungin kulttuurin sopimuskumppani. Yhdistyksen toimintaa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö ja Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus Euroopan maaseuturahastosta. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Forum24, Oulun ammattikorkeakoulu, Kulttuuritalo Valve ja sanomalehti Kaleva.

Yhdistyksen kehittämistoiminta ja palvelut