Uutiset

Gorguts, Iron Saviour ja Gehenna täydentävät ohjelmistoa

Jalometalli-festivaalin tämän kesän kattaus valmistuu hyvää vauhtia. Uusia kiinnityksiä ovat kanadalainen teknisen death metalin taituri Gorguts, saksalainen heavy/power-suosikki Iron Savior, norjalainen black metal -konkari Gehenna sekä kotimaiset Baptism, Wandering Midget, Unholy ja From the Void. Uudet ulkomaiset kiinnitykset nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Aiemmin festivaalille on kiinnitetty muiden muassa kuolonmetallia tahkoavat Deicide ja Septicflesh, heavy metal -suuruudet Iced Earth ja Crimson Glory sekä kivenkovat thrash-partiot Coroner, Heathen, Municipal Waste ja Nekromantheon.

 

Festivaalin ohjelmakartan loput yhtyeet pyritään julkistamaan huhtikuun aikana. Loppujen bändien varmistuttua julkaistaan myös päiväkohtaiset esiintyjälistat ja yhden päivän liput tulevat silloin myyntiin. Jalometallin perinteiset hotellipaketit tulevat myyntiin keskiviikkona 11. huhtikuuta. Tarkemmat tiedot hotellipaketeista löytyvät festivaalin nettisivuilta.

 

Kanadalainen Gorguts on teknisen ja progressiivisen death metalin yksi kanta-isä. Bändi aloitti uransa jo 80-luvun lopussa ja julkaisi esikoisalbuminsa Considered Deadin vuonna 1991. Alkuperäisen laulaja-kitaristi Luc Lemayn luotsaama quebeciläisnelikko valmistelee parhaillaan viidettä albumiaan.

 

Saksalaisen Piet Sielckin luotsaama Iron Savior aloitti taipaleensa 15 vuotta sitten ja on julkaissut siinä ajassa seitsemän pitkäsoittoa. Bändi on ollut viime vuosina harvinaisempi näky keikkalavoilla ja se tekeekin ensimmäisen esiintymisensä Suomessa. Yhtye soittaa tuttua ja laadukasta saksalaistyylistä heavy/power metalia Gamma Rayn ja Helloweenin tapaan. Edellä mainituissa bändeissä mukana ollut Kai Hansen soitti myös Iron Saviorissa sen alkutaipaleella.

 

Norjalainen Gehenna oli mukana 90-luvun alkupuolen suuressa norjalaisessa black metal -aallossa. Kolmella alkuperäisjäsenellä höystetty lauma valmistelee parhaillaan uutta albumia. Gehenna nähdään tänä vuonna myös kuuluisalla Wacken Open Air -metallifestivaalilla.

 

Rujon kotimaisen black-annoksen puolestaan tarjoaa tamperelainen Baptism, joka on ollut merkittävä tekijä suomalaisen mustan metallin skenessä. Bändi on keikkaillut aktiivisesti ja suoltanut lukuisia albumeita ja minijulkaisuja runsaan kymmenen vuoden ajan. Yhtye esiintyi Jalometallin jatkoklubilla kolme vuotta sitten.

 

Jalometallin kotimaisesta doom metal -tarjonnasta vastaavat tänä vuonna eteläkarjalaiset tekijät. Lappeenrantalainen Wandering Midget on viljellyt puhdasta ja okkultistista doomiaan seitsemisen vuotta. Edellinen täyspitkä The Serpent Coven ilmestyi vuonna 2008. Samalla yhtye tekee ensivierailunsa Oulussa. Pitkän linjan taivaltaja Unholy oli aktiivisimmillaan 90-luvulla, jolloin se julkaisi neljä pitkäsoittoa. Sittemmin yhtye on keikkaillut melko aktiivisesti ja pääsee nyt kajauttamaan mystistä deathin sekaista doom metaliaan myös Jalometallissa.

 

Arctic Live Entertainment ry:n järjestämän Jalometalli-bändikilpailun voitti rovaniemeläinen dark/black-yhtye From the Void. Yhtye erottui muista vankalla liveotteellaan, synkän maalailevalla musiikillaan ja vahvalla soundimaailmalla. Yhtye pääsee voittonsa myötä esiintymään kesän Jalometalli-festivaalille. Bändikilpailu oli suunnattu tuoreille Lapin alueen metallibändeille ja sen järjesti Arctic Live Entertainment ry ja Rovaniemen Nuorisopalvelut. Muut bändikisan finaaliin päässeet yhtyeet olivat Treatment, Home Style Surgery, Syöveri ja Overtake. Finaali kisattiin maaliskuun lopussa Rovaniemen Mondella.

 

Jalometalli 2012 varmistuneet yhtyeet:

Deicide (USA)
Municipal Waste (USA)
Coroner (SUI)
Iced Earth (USA)
Heathen (USA)
Crimson Glory (USA)
Gorguts (CAN)
Gehenna (NOR)
Iron Savior (GER)
Toxic Holocaust (USA)
Septicflesh (GRE)
The Devil's Blood (NL)
Nekromantheon (NOR)
The Year of the Goat (SWE)
Convulse
Merging Flare
Baptism
Wandering Midget
Unholy
Gorem
Final Assault
From the Void

 

Jalometalli järjestetään yhdettätoista kertaa 10.-11. elokuuta 2012. Tapahtuma jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä. Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Oulun Musiikki-Kullaksella. Liput maksavat ennakkoon 75 ja portilta 80 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin, kunhan kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille.


Lisää ajankohtaista

chevron-down