Ekstrat 2016

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Sirkuksen Lumo -palkinnolla palkittu ilma-akrobaatti Salla Hakanpää tutustumassa Raksilan uimahalliin. Hallissa nähdään kantaesitys veden alla ja päällä liikkuvasta sooloesityksestä DIVE. Näytökset ovat lauantaina 6.8. klo 19 sekä sunnuntaina 7.8. klo 19. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Salla Hakanpää treenaa suvereenisti niin pinnan alla kuin ylläkin. "Hengitystä pystyn pidättämään veden alla noin neljä ja puoli minuuttia, mutta tässä esityksessä olen sukelluksissa kerrallaan vain puolitoista minuuttia," Hakanpää kertoo. "Esiintyminen vaatii sen verran energiaa ettei silloin voi olla sukelluksissa kovin pitkää aikaa." (Kuva: Inkeri Jäntti)
Salla Hakanpää valmistautuu DIVE-teokseen Raksilan uimahallissa. Esityksen ohjaa sirkustaiteilija Ville Walo ja sen on tuonut Ouluun Flow Productions. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Akrobaatti Salla Hakanpää leijuu taianomaisessa vedenalaisessa maailmassa. Hakanpää nähdään veden pintaa rikkovassa DIVE-esityksessä Raksilan uimahallissa 6. ja 7.8. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Raksilan uimahalli muuttuu näyttämöksi elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin sinne saapuu ilma-akrobaatti Salla Hakanpää ja DIVE. "Idea ilma-akrobatian ja sukeltamisen yhdistämisestä lähti aiemmasta esityksestä, jossa taustalla oli video minusta sukeltamassa," sanoo Hakanpää. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Katalonialainen sirkustaitelija Joan Catalá toi sirkusta, tanssia ja teatteria yhdistävän PELAT-teoksensa Valveelle 19.8. Esityksen ehtii vielä nähdä lauantaina 20.8. klo 19 ja sunnuntaina 21.8. klo 16. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Joan Catalánin kumppanina nähtiin PELAT-teoksessa nelimetrinen puinen pylväs, jota Catalá kohteli ja komenteli kuin koulutettua hevosta. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Sirkustaiteilija Joan Catalá huojui pylväänsä kanssa milloin mihinkin suuntaan mutta jokainen liike oli todellisuudessa kuitenkin tarkkaan harkittu. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Se ei tulee katsomaan PELATia joka pelkää! Sirkustaiteilija Joan Catalá komensi yleisöstä mukaan esitykseen neljä raavasta miestä. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Välillä Joan Catalá piti pienen tauon yleisön seassa ja jätti esityksen yleisön jäsenen huoleksi. "Ole sinä vain siellä, hyvin menee!" Catalá elehti. Elekielella kommunikointi toimi hyvin vaikka yhteistä kieltä katalonialaisella esiintyjällä ja suomalaisella yleisöllä ei ollutkaan. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Haluatko kokeilla hetken sirkustaiteilijan elämää? Joan Catalá värvää jokaisessa PELAT-esityksessä yleisön seasta apureita lavalle. Mukaan ehtii vielä lauantaina 20.8. klo 19 ja sunnuntaina 21.8. klo 16. (Kuva: Inkeri Jäntti)
PELAT-teoksen nelimetrinen pylväs teki välillä kierroksen myös yleisön käsissä VALVEella perjantaina 19.8. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Joan Catalánin katusirkus henkinen PELAT repäisi raikuvat naurut yleisöltä. Teoksessa yleisö on myös aktiivisesti mukana menossa. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Yleisön avustuksella sirkustaiteilija Joan Catalá nosti pylvään pystyyn keskelle Valve-salia ja kiipesi katonrajaan. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Huraa! Pylvään päälle kiivettyään Joan Catalá ilostutti yleisöä pienellä serpenttiinipyssyllä. PELAT-teoksen ehtii nähdä vielä lauantaina 20.8. klo 19 ja sunnuntaina 21.8. klo 16 Valveella. (Kuva: Inkeri Jäntti)
Lauantaina järjestetty Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma huipentui Rotuaarin aukiolle, kun paikalliset kuorot kerääntyivät konsertoimaan yhdessä. Yksi esiintyvistä kuoroista oli lähes 50 vuotta toiminut Tuiran Kamarikuoro. (Kuva: Essi Oikarinen)
Oulu-opiston alaisuudessa toimiva Lauluyhtye Konsonanssi Nuotin vieressä on tilaa -konsertissa Rotuaarilla 20.8. (Kuva: Essi Oikarinen)
Sekakuoro Cassiopeian Teddykarhujen huviretki kääntyi myös viittomakielelle Nuotin vieressä on tilaa -konsertissa Rotuaarilla. Konsertin tulkkauksen järjesti Viittomakielialan Osuuskunta Via. (Kuva: Essi Oikarinen)
Oulun NMKY:n mieskuoro Nuotin vieressä on tilaa -konsertissa Rotuaarilla 20.8. (Kuva: Essi Oikarinen)
Rotuaarin aukio täyttyi lauantai-iltapäivänä kuoromusiikin ystävistä, kun Oulun seudun kuorot kokoontuivat yhteiseen Nuotin vieressä on tilaa -konserttiin. (Kuva: Essi Oikarinen)
Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion kuoro toi etnisiä sävyjä kuorojen yhteiskonserttiin Rotuaarilla kappaleella Adiemus. (Kuva: Essi Oikarinen)
Kaikukuoro ilostutti Rotuaarille kerääntynyttä yleisöä 80-luvun hiteillä ja koreografioilla. (Kuva: Essi Oikarinen)
Myös viittomakielen tulkkausta nähtiin välillä kuorona Nuotin vieressä on tilaa -kuorokonsertissa. Tulkit Kaikukuoron versioiman kasarihitti Septemberin pyörteissä. (Kuva: Essi Oikarinen)
Viihdekuoro Ouluttaret hymyilytti konserttiyleisöä kansanlaulusikermällä Nuotin vieressä on tilaa -konsertissa Rotuaarin aukiolla 20.8. (Kuva: Essi Oikarinen)
Kamarikuoro Aiolos Kempeleestä oli mukana Nuotin vieressä on tilaa -tapahtumassa pienellä iskuryhmällä. Normaalisti kuorossa on yli 20 laulajaa. (Kuva: Essi Oikarinen)
Ylikiimingin seurakunnan kirkkokuoro on nykyisin nimeltään Hohde-kuoro. Hohde esiintyi Nuotin vieressä on tilaa -konsertissa Rotuaarilla 20.8. (Kuva: Essi Oikarinen)
Sun päiväs' koittaa, oi synnyinmaa! Rotuaarin kuorokonsertti huipentui kuorojen yhteiseen Finlandia-hymniin. Myös viittomakielen tulkit osallistuivat yhteisnumeroon. (Kuva: Essi Oikarinen)
Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma täytti Oulun keskustan paikallisella kuorokulttuurilla lauantaina 20.8. Kuorot jalkautuivat keskustan kahviloihin ja ravintoloihin laulamaan maistiaisia ohjemistoistaan. Tuiran Kamarikuoro esiintyi iltapäivällä Sokeri-Jussin Kievarin terassilla. (Kuva: Essi Oikarinen)
Lauluyhtye Konsonanssi vieraili Oluthuone Leskisen patiolla osana Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtumaa. Kuoroa johtaa Virve Karén. (Kuva: Essi Oikarinen)
Mieskuoro Pohjan Laulun riveistä koottu tyylikäs oktetti tunnelmoi Jumpru Pubin patiolla lauantai-iltapäivänä. (Kuva: Essi Oikarinen)
Cafe Roosterissa kuultiin kamarikuoro Aioloksen esiintyminen lauantai-iltapäivänä osana Nuotin vieressä on tilaa -tapahtumaa. (Kuva: Essi Oikarinen)
Kaikukuoro koreografioineen sai ohikulkijat pysähtymään kauppakeskus Valkean Kesäkadulla lauantai-iltapäivänä, kun Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma valtasi Oulun keskustan. (Kuva: Essi Oikarinen)
NMKY:n mieskuoro viihdytti Kauppahallin Kahvilan lauantailounastajia suomalaisella kuorokirjallisuudella. Kuoroa johtaa Ahti Sepp. (Kuva: Essi Oikarinen)