Uutiset

Gaalan taikaa Tietomaassa – Pumpeligaala palkitsee jälleen kotimaisia musiikkivideoita ja niiden tekijöitä

Lähestulkoon jokainen, joka kuuntelee musiikkia, on joskus nähnyt jonkinsorttisen musiikkivideon.

Musiikkivideo on parhaimmillaan niin kaunis, tarinallinen, koskettava, yllättävä, ristiriitainen, jännittävä, visuaalinen tai mieleenpainuva, että siitä tulee varsinainen kulttiklassikko.

Tavallinen tallaaja tulee kuitenkaan harvemmin pohtineeksi ihmisiä musiikkivideoiden takana. Ohjaaja, kuvaaja, tuottaja, äänimies, leikkaaja, editoija...meille tärkeiden videoiden taustalla on usein monipäinen tiimi, jonka työn summaa saamme ihastella näyttöjemme äärellä.

Onneksi on kuitenkin niitäkin tahoja, joilta tuo panostus ei suinkaan jää noteeraamatta.

Yksi niistä on Oulun Musiikkivideofestivaalit ry, joka järjestää aiheen ympärille vuosittain kokonaisen gaalan. Tänäkin vuonna Oulun Musiikkivideofestivaaliviikon huipentaa Pumpeligaala, jossa palkitaan alan kotimaisia, meritoituneimpia tekijöitä.

”Pääpalkinnon ja kunniamaininnat saa ohjaaja, mutta musiikkivideon tekeminen on yleensä aina ryhmäefortti, joten haluamme nostaa jalustalle laajemmin myös muita tekijöitä. Siksi omat palkintokategoriat löytyvät myös parhaalle kuvaukselle ja jälkityölle. Lisäksi yleisö voi äänestää kaikkien lähetettyjen videoiden seasta suosikkinsa Kansanpumpelin voittajaksi. Gaalan ja kisan tarkoitus on lyhyesti sanottuna nostaa musiikkivideota taiteenmuotona ansaitsemalleen jalustalle” kuvailee Oulun Musiikkivideofestivaalien tuottaja Juhani Oivo.

Juhlava, muttei vakava

Tällä kertaa kisassa on mukana yhteensä huikeat 365 musiikkivideota. Niin kutsutun Kansanpumpelin valitsee tosiaankin kansa, mutta muut palkinnot – kuten pääpalkinto Kultapumpelin, nuoren lupaavan ohjaajan Teinipumpelin, parhaan kuvauksen Linssipumpelin sekä parhaan jälkityön Postpumpelin – jakaa arvovaltainen ja riippumaton tuomaristo.

Tänä vuonna tuomaristoon kuuluvat kuvaaja ja elokuvantekijä Juuso Laatio, Emma-gaalan vuoden 2021 tuomariston jäsen ja kulttuurituottaja Asta Salomaa sekä tuotanto- ja mainosyhtiö NTRNZ:n entinen vastaava tuottaja Topi Paananen.

Vuoden 2022 gaalaa juhlistetaan Oulun Tietomaassa lauantaina 27. elokuuta. Itse juhlallisuuksien lisäksi tiedossa on muun muassa yllättäviä artistiesiintymisiä, paljastaa Oivo:

”Esiintymässä on tuoreita ja mielenkiintoisia artisteja, joiden nimet ovat iltaan asti yleisölle mysteeri. Gaalaan ovat tervetulleita musiikkivideoiden tekijöiden lisäksi myös muut yleisön edustajat. Vieraana pääsee ensimmäisenä näkemään palkitut videot, ja illan performanssit ovat poikkeuksetta mielenkiintoisia.”

Ainutlaatuinen gaala on arvokas ja hieno, muttei missään nimessä sisällä pönötystä.

”Gaalaan voi laittaa parhaat päälle, mutta myös kasuaalia pukeutumista näkee, ja sekin on täysin ok! Tunnelma on juhlallinen, mutta rento”, Oivo lupaa.

Mikäli oma suosikki Kansanpumpelin voittajaksi on selvillä, voi suosikkivideotansa äänestää osoitteessa https://www.omvf.inertica.fi.

Äänestysaikaa on lauantaihin 27.8.2022 kello 14.00 asti, ja kaikki äänestäneet ovat mukana seitsemän Soundin vuosikerran arvonnassa.

Pumpeligaala Oulun Tietomaassa 27. elokuuta kello 19.00 alkaen. Gaalan ikäraja on 18 vuotta. Liput 15 €, Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, Oulu 10:stä ja sen toimipisteistä sekä osoitteesta www.ticketmaster.fi ja Ticketmasterin lippukaupoista. Jos lippuja on jäljellä, niitä saa myös ovelta Tietomaasta tapahtumapäivänä klo 18.30 alkaen. Tapahtumapaikalla on anniskelu.

Katso koko OMVF-ohjelma täältä.

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down