Uutiset

Flow Productionsin immersiiviset teokset katseltavissa verkossa

Oululainen Flow Productions julkaisee kolmiosaisen immersiivisten teostensa sarjan verkossa. Ensimmäisenä vuorossa on The Secret Garden vuodelta 2018, joka toteutettiin OSAOn Kempeleen yksikön puutarhaoppilaitoksen tiloissa.

Päätös julkaista teosten taltiointeja yleisön katsottavaksi syntyi koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Flow Productions haluaa ilahduttaa yleisöä ja tarjota heille unohtumattomia kokemuksia, vaikka väliaikaisesti ei voikaan sitä ns. livenä tehdä.

Flow Productionsin immersiiviset teokset ovat olleet suosittuja ja yleisöpalaute on ollut niistä todella sydämellistä. Moni on harmitellut, että teoksia ei voi enää nähdä esityskauden jälkeen.
Tämä taltiointi vie TSG:n katsojat takaisin samoihin tunnelmiin ja omiin muistoihin teoksesta. Videotaltiointeja tehdessä täytyy tehdä samoja valintoja kuin katsoja: mitä seuraa, mihin katseensa kohdistaa, mihin kiinnittää huomionsa. Kaikki eivät näe kaikkea immersiivisissä teoksissa ja tämä pätee myös niistä tehtyjen taltiiontien osalta. Taltiointi tarjoaa kuitenkin ensikertalaisellekin kattavan kokemuksen The Secret Gardenin dystooppisesta maailmasta, joka tuntuu nyt vähän liiankin ajankohtaiselta. Taltiointi on katsottavissa 28.3.2020 saakka, jolloin julkaisemme sarjassa seuraavan teoksen, Torni (2016).

Julkaisemme taltiointien yhteydessä myös tekijähaastatteluja. The Secret Gardenin syntyhistoriaa, sen taustoja ja tekemistä avaavat Flow Productionsin taiteellinen johtaja, ohjaaja/tanssija/koreografi Pirjo Yli-Maunula sekä äänisuunnittelija Anssi Laiho valokuvaaja Janne-Pekka Mannisen haastattelussa. Tekijähaastattelu sisältää myös paljon behind the scenes -materiaalia teoksen tekemisestä.

Katso taltionti The Secret Gardenista.

Katso tekijähaastattelu.


Lisää ajankohtaista

chevron-down