Uutiset

Festivaalit alkavat torstaina

Kaupunkifestivaali Oulun juhlaviikot käynnistyy torstaina jazzin ja klassisen musiikin konserteilla, kun Elojazz ja Oulunsalo Soi -festivaali avaavat koko elokuun kestävän tapahtumien ketjun. Oulun juhlaviikot toteuttaa myös uudenlaisen, pienten yleisöjen Makrokonsertit-sarjan. Luvassa on jälleen kuukausi täynnä musiikkia, taidetta ja kulttuuria Oulussa ja lähiseuduilla.

 

25-vuotista taivaltaan juhliva Elojazz kerää kotimaisen jazzin kuumimmat nimet Rauhalaan. Festivaalin avaa torstaina tapahtumaa järjestävän Jazz 20 ry:n 40-vuotisjuhlakonsertti, jossa esiintyy Jukka Perko plays Simon & Garfunkel. Jazz- ja rytmimusiikista voi nauttia Rauhalan ympäristössä sekä keskustan ravintoloissa koko viikonlopun ajan, ohjelmistossa on lisäksi mm. Nicole Willis & the Soul Investigators, Dalindèo sekä perinteiset Lastenjatsit.

 

Myös Oulunsalo Soi - Oulun seudun musiikkijuhlat käynnistyvät torstaina. Festivaalin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen on koonnut jälleen innostavan ohjelmiston, jonka kantavana teemana on lapsuus ja siihen liittyvät aito ilo ja taivaallinen ihanuus. Musiikkijuhlien kotiorkesterina toimii tänäkin vuonna Jousia Ensemble.

 

Ekstrat -tapahtumasarjan avaava Elämyspuisto Oulu 2013 luo Rotuaarin lavalle kolme päivää kestävän mielikuvituksellisen pop up -klubin nimeltä Info-Kioski. Info-Kioskilta voi ostaa kokemuksellisia retkiä, jotka tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden kokea kaupunki. Elämyspuisto huipentuu Korttelibileisiin Rotuaarin lavalla ja Never Grow Oldissa lauantaina 3. elokuuta.

 

Oulun juhlaviikot jatkuvat elokuun viimeiseen päivään saakka. Ohjelmistossa on sanataidetta, elävää musiikkia, musiikkivideoita ja paljon, paljon muuta!


Lisää ajankohtaista

chevron-down