Uutiset

Festarifiilistä ja hektisiä työpäiviä

Juttusarjassamme pääset tutustumaan niihin henkilöihin, jotka mahdollistavat sinullekin elämysten elokuun. Viime viikolla haastattelimme Sipeä, joka puolestaan haastoi seuraavaksi piinapenkkiin Mymmelin.

1. Kuka olet?
Laura Siitonen, Oulun juhlaviikkojen tuottaja.

2. Hilpein lempinimesi?
Setäni kutsui minua aina pienenä Mymmeliksi. En oikein tiedä miksi, sillä olen aina mieltänyt itseni pikemminkin Pikku Myyksi.

3. Mitä teet Oulun juhlaviikoilla?
Hoidan Elojazz- ja Oulunsalo Soi -festivaalien tapahtumatuotantoa ja viestintää. Lisäksi toimin Oulun Kulttuuritapahtumayhdistyksen rahastonhoitajana.

4. Miten olet päätynyt tehtävääsi?
Pikkuhiljaa toimisto kerrallaan hivuttautumalla kohti nykyistä työhuonettani. Vuonna 2016 astuin ensimmäisen kerran Valveelle, Oulun Musiikkivideofestivaalien toimistolle, ja siitä se ajatus sitten lähti. Seuraavana vuonna siirryin noin kolmen metrin verran seuraavaa työpistettä kohti, ja tänä vuonna taas noin metrin verran nykyiselle työpisteelleni. Olen siis ollut kirjaimellisesti jalka oven välissä, ja urakehitykseni on tapahtunut metri kerrallaan.

5. Minkä parissa työskentelet juuri nyt?
Molempien festareiden parissa hyvin tiiviisti. Tässä on nyt viimeistelyt ja ankarat markkinoinnit meneillään.

6. Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Ihan hirveä määrä sähköposteja, silloin tällöin tapaamisia ja jonkin verran soittelua. Koneellani on koko ajan kymmenittäin ruutuja auki. Mitä lähemmäs tapahtumaa mennään, sitä hektisemmäksi työpäiväni muuttuvat.

7. Jatka lausetta: Parasta työssäni on…
Työtiimi, verkostot ja työympäristö. Meillä on saman alan toimijoita lähekkäin saman katon alla, joten siitä saadaan arvokasta verkostohyötyä. Aina voi kysäistä ja rupatella asioista, jos tulee sellainen fiilis.

8. Mitä odotat omalta tapahtumaltasi tänä kesänä?
Erityisesti Elojazzin juhlaohjelmiston mahtavia keikkoja, molempien festareiden mukavaa fiilistä ja sitä, että pääsee näkemään oman työnsä hedelmän. Omaa kädenjälkeään pääsee tänä vuonna ihailemaan myös festarikansa, sillä ohjelmistoomme kuuluu työpajoja. Taidetyöpajassa niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät tutustumaan klassiseen musiikkiin muun muassa maalaamalla, tanssimalla ja tarinoimalla, ja Kuvaelämys-työpajassa osallistujat pääsevät itse valottamaan kuvia auringossa. Toivon tekeväni kaikki puitteet mahdollisimman hyviksi, jotta sekä yleisö että esiintyjät saavat nauttia festareista täysin rinnoin. Aurinkoa on tilattu!

9. Jos olisit eläin, mikä olisit ja miksi?
Kissa, sillä rakastan nukkumista. Olisi ihanaa lötkötellä auringossa samalla, kun joku rapsuttaa korvan takaa ja tuo ruokaa.

10. Kenet haastat seuraavaksi haastatteluun?
Hanna Ikosen, Ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottajan.


Lisää ajankohtaista

chevron-down