Oulunsalo Soi

6.8.–9.8.2020

Kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soi saa kunnian olla yksi ensimmäisistä festivaaleista kesällä 2020. 6.–9. elokuuta nautitaan monipuolisista kamarimusiikkikonserteista paikan päällä Oulunsalo-talossa, Voimalassa, Tulindbergin salissa ja Valvesalissa sekä lounaskonserteissa teatteriravintola Vänmannissa. Festivaalilla nähdään myös teatteria, sanataidetta ja kuvataiteita.

Ohjelmisto on koostettu tänä vuonna pääasiassa kotimaisista muusikoista. Järjestelyissä on myös huomioitu riittävä väljyys ja konsertit esitetään ilman väliaikoja, jotta festivaalille olisi mahdollisimman turvallista tulla.

Osta lippuja

Koko festivaalin ohjelma:

1. Kisällien lounaskonsertti
to 6.8. klo 12­
Teatteriravintola Vänmanni,
Kaarlenväylä 2, Oulu
Liput: Vapaa pääsy
Kesto: noin 1 tunti
Oulun konservatorion nuoret muusikot esittäytyvät lounaskonsertissa. Tule kuulemaan tulevaisuuden tähtiä. Katso lounaslista ja -hinnat Teatteriravintola Vänmannin sivuilta.

2. Iltamat
to. 6.8. klo 19
Oulunsalo-talon juhlasali
Mäntypellonpolku 10, Oulunsalo
Liput ennakkoon 25/20/15 € (+ Ticketmaster käsittelykulut 2,50 € – 3 €, 1 € tilausmaksu / tilaus), ovelta 30 €
Kesto: noin 1,5 tuntia
Jäljet johtavat sylttytehtaalle! Festivaali käynnistyy tapahtuman synnyinseudulla Oulunsalossa, jossa lähes kaikki festivaalin esiintyjät ovat paikalla. Tarjolla hupaisaa iltamaohjelmaa, juhlapuhe, lennokkaita musiikkiesityksiä ja lopuksi pelimannijamit.
Esiintyjät:
Kreeta-Maria Kentala, viulu
Andrew Lawrence-King, harppu
Virpi Räisänen, laulu ja viulu
Virve Räisänen, piano
Perämeren pelimannit

4. Sonata Representativa
pe 7.8. klo 19
Voimala 1889,
Kasarmintie 1, Oulu
Liput ennakkoon 25/20/15 € (+Ticketmaster käsittelykulut 2,50 € – 3 €, 1 € tilausmaksu / tilaus), ovelta 30 €
Festivaalin taiteellinen johtaja, barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentala ja Tallinnassa majaa pitävä brittiläinen harpistivelho Andrew Lawrence-King ovat musisoineet vuosikymmenien aikana yhdessä monenlaisissa projekteissa. Mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun he pääsevät lavalle kahdestaan intiiminä duona. Luvassa on värikästä ja ohjelmallista varhaisbarokkia sekä tietysti myös jalan alle menevää kansanmusiikkia.
Esiintyjät:
Kreeta-Maria Kentala, viulu
Andrew Lawrence-King, harppu

5. Meri-Lapin jousikvartetti
la 8.8. klo 16
Tulindbergin Sali,
Leevi Madetojan katu 1–13, Oulu
Liput ennakkoon 25/20/15 € (+Ticketmaster käsittelykulut 2,50 € – 3 €, 1 € tilausmaksu / tilaus), ovelta 30 €
Meri-Lapin jousikvartetti jatkaa Ludwig van Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlaa esittämällä säveltäjämestarin viimeisen jousikvarteton op.135. Wolfgang Amadeus Mozartin ja Anton Webernin nuoruuden teokset tarjoavat kontrastin Beethovenin sävellykselle. Samalla kuulija viedään musiikkimatkalle Wieniin.
Esiintyjät:
Meri-Lapin jousikvartetti

6. Sandra – Monologi kahdelle
la 8.8. klo 19
Valvesali, Kulttuuritalo Valve
Hallituskatu 7, Oulu
Liput 30/25/20 € (+Ticketmaster käsittelykulut 2,50 € – 3 €, 1 € tilausmaksu / tilaus)
Heidi Köngäksen menestysromaani kertoo vahvan naisen tarinan vuoden 1918 sisällissodan aikaan. Kirjailijan dramatisoima ja ohjaama näyttämöversio on mielenkiintoinen monologi kahdelle naiselle, näyttelijä Kaija Pakariselle ja sellisti Lea Pekkalalle.Oululainen sellisti Lea Pekkala on sovittanut ja säveltänyt esityksen musiikin ja hän myös näyttelee esityksessä.
Esiintyjät:
Kaija Pakarinen, näyttelijä
Lea Pekkala, sello
Heidi Köngäs, ohjaaja & kirjailija
Esityksen kesto: 1h ilman väliaikaa. Esitys striimataan Oulun juhlaviikkojen Pohjoista kulttuurivirtaa -kanavalle. Esityksen jälkeen on mahdollista jäädä seuraamaan kanavan keskusteluohjelmaa Valveelle.

7. Suomalaisen taiteen päivän konsertti
su 9.8. klo 14
Oulunsalo-talon juhlasali
Mäntypellonpolku 10, Oulunsalo
Liput ennakkoon 25/20/15 € (+Ticketmaster käsittelykulut 2,50 € – 3 €, 1 € tilausmaksu / tilaus), ovelta 30 €
Konserttia isännöi Oulun Energia. Oulun Energian etuasiakkaille lippu 20 € (+Ticketmaster käsittelykulut 2,50 €, 1 € tilausmaksu / tilaus) ennakkoon Ticketmasterin fyysisistä myyntipisteistä.
Sunnuntaina 9.8. vietetään ensimmäistä suomalaisen taiteen päivää ja Tove Janssonin liputuspäivää. Tätä juhlistetaan suomalaisen kamarimusiikin ja tekstien parissa. Festivaalin päätöskonsertissa nähdään useita festivaalin esiintyjiä. Suomalaisia kesäisiä runoja ja kirjallisuuden helmiä musiikin välissä tarjoilee Sari Kokkonen Oulun seudun lausujista.
Esiintyjät:
Kreeta-Maria Kentala, viulu
Virpi Räisänen, laulu ja viulu
Virve Räisänen, piano
Lea Pekkala, sello
Meri-Lapin jousikvartetti
Perämeren pelimannit
Sari Kokkonen, lausunta

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilijan Seija Ulkuniemen näyttely 
5.–28.8.
Oulunsalon kirjasto
Karhuojantie 2, Oulunsalo
Vapaa pääsy
Valokuvataiteilija Seija Ulkuniemen näyttely ”Maalaustaiteen historioita (I)” on esillä Oulunsalon kirjastossa 5.–28.8. osana Oulunsalo Soin ohjelmistoa. Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilijan näyttely toteutetaan yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa. Näyttelyn teokset koristavat myös festivaalin visuaalista ilmettä.

Maalaustaiteen historioita (I)
Kuubassa moni rakennus kertoo värien kautta tarinoita sen menneisyydestä. Kun seinäpinta vaurioituu, se paikataan – ja laastikerros maalataan, mikäli väriä on saatavilla. Nämä erilaiset väri- ja pintakerrostumat muuttuvat ajan myötä.
Toisinaan pienelläkin alueella on näkyvillä useiden ajanjaksojen jättämiä jälkiä. Kuvasin näitä ”minimaalauksia” yhdessä Kuuban vanhimmista kaupungeista, Camagüeyssa. Rajasin seinämistä alueita, jotka silmissäni näyttivät abstrakteilta maalauksilta, mutta jotka samalla välittävät tulkinnanvaraisia historioita.
Tämä näyttelykokonaisuus on historiasarjan ensimmäinen osa. Haluan kuvillani kunnioittaa niitä meille katujen kulkijoille tavallisesti nimettömiksi jääviä ammattilaisia: talomaalareita.


Festivaalin konsertit ja tapahtumat ovat yllätyksellisiä, koskettavia, rentoja ja hupaisia. Kamarimusiikista on moneksi! Festivaalille valitaan Vuoden kuvataiteilija yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Oulunsalo Soi esittelee vuosittain joukon sekä kansainvälisiä että kotimaisia huippunimiä, ja ohjelmistossa on kuultu niin kantaesityksiä kuin klassikoitakin. Konsertit kutsuvat perinteisempiin konserttisaleihin sekä uusiin tapahtumapaikkoihin.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii viulisti Kreeta-Maria Kentala. Festivaalia tuottaa Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry.

 

Viimeisimmät kuulumiset

10.08.2020
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali ilahdutti yleisöään elävällä musiikilla 6.–9.8. Yksi kesän…
25.06.2020
Kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soi saa kunnian olla yksi ensimmäisistä festivaaleista kesällä…
05.08.2019
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali esittelee tänä vuonna täysin uuden konserttikonseptin, kamarimusiikkisafarin.…

Ohjelma 2020

19:00Iltamat
perjantai 07.08.
19:00Sonata Representiva