Oulunsalo Soi

8.8.—11.8.2019

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo monipuolisen kattauksen klassisen musiikin konsertteja Oulun seudulle 8.–11.8.2019. Festivaalin kokonaisuus koostuu yhteistyöstä, yllätyksellisyydestä sekä uudenlaisesta konserttielämyksestä Kamarimusiikkisafarin merkeissä.

Neljän päivän aikana kuullaan kaksitoista konserttia Oulun keskustassa, Oulunsalossa ja Kempeleessä. Kirkkojen ja konserttisalien lisäksi musiikki soi muun muassa ravintoloissa ja Nuorisoseuran talolla. Festivaalin uusi taiteellinen johtaja on kaustislainen viulisti ja vanhan musiikin uranuurtaja Kreeta-Maria Kentala. Hän on lähtenyt rakentamaan 22. Oulunsalo Soi -festivaalia mielessään Izumi Tatenon alkuperäinen oulunsalolainen kyläjuhla, jossa näkyy spontaanius ja intiimi tunnelma, jossa esiintyjät ovat lähellä yleisöä.

Festivaali käynnistyykin sen synnyinseuduilla nuorisoseurantalon kyläiltamilla, jossa päästään heti nauttimaan lähes kaikkien festivaalin esiintyjien lennokkaiden musiikkiesitysten lisäksi muun muassa runoudesta ja tanssin pyörteistä.

Festivaalin huipentaa pohjoisten barokkiorkesterien yhteistyö Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 11. elokuuta, kun Barokin juhlaa tarjoilee Oulun Barokkiorkesteri ja Barocco Boreale. Konserttia johtaa saksalainen barokkiviulisti Anton Steckja solisteina toimivat tenori Juho Punkeri sekä barokkihuilistit Pauliina Fred ja Pekka Elsilä. Yhteistyö näkyy myös festivaalin aloituspäivinä paikallisten oppilaitosten kanssa toteutetuilla Kisällien lounaskonserteilla teatteriravintola Vänmannissa.

Kamarimusiikkisafari kuljettaa läpi uudenlaisen konserttielämyksen

Oulunsalo Soi esittelee uudenlaisen konserttielämyksen, Kamarimusiikkisafarin, jossa palkittu toimittaja, kirjailija ja klassisen musiikin asiantuntija Minna Lindgren johdattelee yleisön safariemännän roolissa neljän tunnelmallisen konserttipaikan läpi lauantaina 10. elokuuta.

Kamarimusiikkisafarin matka alkaa Oulun taidemuseolta, jossa esiintyvät belgialainen jousikvartetti Taurus  ja kitaristi Otto Kentala. Sieltä matka jatkuu viulisti Kreeta-Maria Kentalan ja cembalisti Tea Polson polskan pyörteisiin. Tämän jälkeen musiikkitarjonnasta vastaavat Juho Punkeri ja pianisti Joonas Ahonen, jotka esittävät uuden, Veli-Matti PuumalanOulunsalo Soille säveltämän teoksen. Safarin viimeisen konsertin puhaltaa huuliharppukvartetti Sväng. Koko Safari päättyy iltanuotiolle, jossa taiteilijat ja yleisö kohtaavat rennossa kamarimusiikkijamittelun tunnelmassa.

Festivaalin Vuoden kuvataiteilija Aapo Huhdan ”Block”-sivunäyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa 7.–31.8. ja päänäyttely on esillä Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Kulttuuritalo Valveella 9.8.–15.9. Näyttelyt järjestetään yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.


Oulunsalo Soi esittelee vuosittain joukon sekä kansainvälisiä että kotimaisia huippunimiä, ja ohjelmistossa on kuultu niin kantaesityksiä kuin klassikoitakin. Konsertit kutsuvat perinteisempiin konserttisaleihin sekä uusiin tapahtumapaikkoihin.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii viulisti Kreeta-Maria Kentala. Festivaalia tuottaa Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry.


Lusia Rusintytär -ooppera

Vuonna 2015 Oulunsalo Soi -festivaalilla nähtiin tositapahtumiin pohjautuvan kamarioopperan kantaesitys 1600-luvulla eläneestä Lusia Rusintytär Korhosesta. Lue lisää.

 

 

Viimeisimmät kuulumiset

05.08.2019
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali esittelee tänä vuonna täysin uuden konserttikonseptin, kamarimusiikkisafarin.…
10.04.2019
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalia vietetään tuttuun tapaan elokuun toisella viikolla. Jo…
10.12.2018
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali esittelee uuden konserttikonseptin. Kamarimusiikkisafari on neljän konsertin…

Oulunsalo Soi @Instagram

Ohjelma 2019

19:00Iltamat
14:45Safaribuffet
19:30Iltanuotio
sunnuntai 11.08.
14:00Maailman ääriin
19:00Barokin juhlaa