Oulun Musiikkivideofestivaalit

27.8.–30.8.2020

Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään poikkeusvuonna 2020 etätoteutuksena. Fyysisen festivaalin sijaan OMVF tuo ohjelmistonsa verkon välityksellä kotikatsomoihin, olohuoneisiin ja mobiililaitteiden näytöille.

Tiedossa on populaarikulttuurin virtuaalista ilottelua ja audiovisuaalinen tutkimusmatka epätilaan, jossa fyysisellä sijainnilla ei ole merkitystä. Verkossa tullaan kokemaan vierailevien kuraattoreiden näytöksiä, juonnettuja musavideokokonaisuuksia, striimiklubeja, Pumpeligaala sekä tietenkin itse kotimainen musiikkivideokilpailu.

Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 27. kotimaiseen kilpailuun on avattu ja musiikkivideoiden viimeinen jättöpäivä on perjantaina 12. kesäkuuta. Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n järjestämään kilpailuun voivat osallistua suomalaisten ohjaajien musiikkivideot, joita ei ole aiemmin esitetty festivaaleilla. Tekijöiden on myös mahdollista osallistua ulkomaisille artisteille tekemillään videoilla.


Maailman vanhin musiikkivideofestivaali nostaa viiden päivän ajan valkokankaalle tuoreita kotimaisia videoita sekä esittelee pop-kulttuurin kiehtovimpia ilmiöitä elokuva- ja erikoisnäytöksissä. Ääneen pääsevät myös videoiden tekijät eri näkökulmista. Festariklubit ja muu oheisohjelma viihdyttävät kaupungin kaduilla ja kuppiloissa. Parhaat musiikkivideot ja tekijät palkitaan Pumpeligaalassa.

Tapahtumasta on muodostunut kesän viimeisten lämpimien iltojen iloinen kansanjuhla, jossa kohtaavat nuoret ja nuorekkaat, niin musiikin kuin elokuvan ammattilaiset, harrastajat ja kuluttajat.

Tapahtuman taiteellinen johtaja on Anna-Mari Nousiainen. Tapahtumaa tuottaa Oulun Musiikkivideofestivaalit ry.

Viimeisimmät kuulumiset

27.08.2020
Musiikkivideon ja audiovisuaalisen kulttuurin juhla Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään tänä vuonna…
25.08.2020
Kansanpumpeliäänestys on auki lauantaihin 29.8. kello 14 asti. Yleisö voi äänestää…
03.08.2020
Kansanpumpeliäänestys on nyt auki ja yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan…

Ohjelma 2020