Oulun juhlaviikot esittää

Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa nähdään elokuussa 2020 Kaikki äitini sekä Trashscape-teokset.

Kaikki äitini

Kaikki äitini on Milja Laineen valokuviin pohjautuva monitaiteellinen multimediaesitys, joka koostuu kuvakollaaseista, niihin sävelletystä musiikista ja improvisoidusta äänimaisemasta sekä ääneen luetusta tekstistä. Teos käsittelee ylisukupolvisia traumoja.
Kaikki äitini -teoksen työryhmä koostuu kolmesta Oulussa ja yhdestä Helsingissä asuvasta taiteilijasta: kuvataiteilija Milja Laine (kuvat, teksti) säveltäjä Anthony Rice-Perttunen (sävellys, filmituotanto), äänitaiteilija Jussi Alaraasakka (äänimaisema, efektointi) ja runoilija Eeva Maria al-Khazaali (runojen editointi ja lausunta).

Kaikki äitini -teos nähdään Pohjoinen kulttuurivirta -lähetyksessä 21.8.2020.

  • kello 19 Kaikki äitini teoksen tekijöistä Jussi Alaraasakka ja Anthony Rice-Perttunen keskustelevat teoksen synnystä ja taakkasiirtymän teemasta. Keskustelu käydään englanniksi.
  • kello 19.20 Kaikki äitini -videoteos (ei katsottavissa myöhemmin)
  • kello 20.00 Keskustelun teemana kulttuuri hyvinvoinnin edistäjänä. Aiheesta keskustelevat yhteisötaiteilija, kulttuuriosuuskunta Ilmeen puheenjohtajan Timo Harjun kanssa Veeran Verstaan Vapaata Tilaa -hankkeen (ESR) projektivastaava Taru Hallikainen ja Kulttuurivoimalan puheenjohtaja Sami Hänninen.
  • kello 21 kiitos

Trashscape

Trashscape on Translation flowers -taidekollektiivin kokeellinen ja interaktiivinen ympäristöteos, jossa tutkitaan Oulun ympäristön villejä kaatopaikkoja (flytipping) ihmisen ja luonnon välisen suhteen sekä julkisen tilan valtaamisen näkökulmasta. Trashscape peilaa roskaamista, materialismia ja taiteen käsitettä antropologisesta näkökannasta ja pohtii miten kulutuskäyttäytymisemme tulee esiintymään tuleville sukupolville.

Trashcapen taiteilijat Nancy Dewhurst (Iso-Britannia), Inkeri Jäntti (Oulu) ja Sunčica Pasuljević-Kandić(Serbia) muodostivat Translation Flowers -kollektiivin tavattuaan Oulussa Varjakan taideresidenssissä kesällä 2019. Dewhurst keskittyy yhteisöllisiin ja vuorovaikutteisiin installaatioihin sekä taiteen tekemisen prosessiin ja työskentelee videoiden ja kuvanveiston parissa. Jäntti on valokuvaaja ja tuottaja. Pasuljević-Kandić keskittyy semantiikkaan, psykogeografisiin kävelyihin ja toimintapohjaiseen taiteeseen.

www.trashscape.org

Trashcape Facebookissa

Trashcape Instagram


Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa joka toinen vuosi esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Sarjaan haki tällä kertaa 10 teosta, joista Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus valitsi kaksi koko juhlaviikkojen ohjelmistoa täydentävää teosta.

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun seudun taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi, seuraavan kerran 2020. Aiempina vuosina sarjassa on nähty muun muassa immersiivisiä taide-elämyksiä, nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria, ympäristötaidetta ja koomista sekä rock-oopperaa.

Viimeisimmät kuulumiset

02.03.2020
Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon on valittu tälle vuodelle kaksi monitaiteellista teosta.…
24.10.2019
Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2020. Oulun juhlaviikot esittää…
31.05.2018
Ensin katoavat hyönteiset, sitten linnuilta loppuu ruoka. Siperiassa ja Alaskassa…

Ohjelma 2020