Muusaklubi

Klubin aluksi muusikko-runoilija ja kirjailija Jukka Tervo esittää vastikään ilmestyneeseen kokoomateokseensa Runot 1995-2017 (Bod 2019) perustuen Kaksikymmentä runoa yhdestä ukosta sekä kolme laulua tavallisesta rakkaudesta.

Hailuotolainen kirjailija Uolevi Haapala muusikkoystävineen tulkitsee Bob Dylanin ja Leonard Cohenin tekstejä runouden ja musiikin muotokeinoin.

Musiikkiesitysten kokoontuu Runolautakunta. Yleisö ja runolautakunnan jäsenet saavat kuullakseen lausuntataiteellisesti esitettyjä runoja, jotka runolautakunta pisteyttää ja arvioi omien makumieltymystensä mukaisesti tietämättä etukäteen kenen tuotoksista on kyse. Lautakunnassa istuvat vakiokasvot Matti A. Kemi ja Jarkko Korpua sekä tämänkertaisena yllätysvieraana Markus Leikola. Runot lausuu Aapo Kukko.

Kirjailijavieraaksi saapuu kirjailija, runoilija ja esseisti Tommi Melender, jonka tuore esseekokoelma on nimeltään Poika joka luki Paavo Haavikkoa (WSOY). Teoksen nimestä insproituneena Matti A. Kemi kyselee Melenderiltä tämän suhteesta Paavo Haavikon kiistanalaiseen hahmoon, joka eli yhtä lailla taloudesta kuin kirjallisuudesta. Nimiesseessään Melender muun muassa kuvailee omia löytöhetkiään ja -retkiään Paavo Haavikon tuotantoon, ja muisteloihin mahtuu myös itseironinen kuvaus nuoresta Melenderistä, joka matki kylän raitilla kävellessään kirjailijaidolinsa kansilieveilmettä.

Pale Varjele on räppi- ja spoken word -artisti, jonka sanoitukset liikkuvat elämänjanon, ahdistuksen ja riittämisen ympärillä. Pale Varjele on se outo ja kohtelias naapurisi, joka huhuilee öisin tähdille ikkunasta ja päivisin poliisille postilaatikosta. Tuo ihmeellistäkin ihmeellisettömämpi runoilija jakaa toivontäyteiset oivalluksensa elämänahdistuksen keskeltä, vierestä, läpi ja aina ytimeen asti.

Illan päätteeksi esiintyy Katja Kettu (laulu, lukeminen ja voimistelu), jota säestävät ennakkotiedoista poiketen kitaristi Heikki Ruokangas ja haitaristi Anne-Mari Kanniainen. Katja Kettu tunnetaan kirjailijana, mutta hän on toiminut pitkään myös musiikin parissa. Luvassa multi-instrumentaalista & poikkitaiteellista improvisaatiohässäkkää!

Ohjelma 2020

tiistai 11.08.
12:00Runolounas
keskiviikko 12.08.
12:00Runolounas
18:00Juice: Jumala on
20:00Muusaklubi
torstai 13.08.
12:00Runolounas
19:00Muusaklubi
perjantai 14.08.
12:00Runolounas
21:00Oot kaikki mulle
17:00Muusamatinea
20:00Muusaklubi
17:00Muusat alttarilla