Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi

23.8. Rotuaari

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 23. elokuuta 2019 Oulussa toista kertaa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Teemoinamme on tänä vuonna kiertotalous sekä nuorten näkökulma. Tapahtuma yhdistää tietoon tunteita koskettavaa kulttuuria ja karnevaalia. Kaiken kansan tapahtumassa etsitään käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin tieteen ja taiteen näkökulmista kuin uusien ideoiden etsimisessä.

Ohjelma:

14.00 Tervetuloa
14.05 Puhujavieras Doc. Ph.D. Nønne Prisle (in English)
14.30 Paneelikeskustelu: Nuoret! Nyt, prkl!
15.20 Puhujavieras eurooppaministeri Tytti Tuppurainen
15.45 Paneelikeskustelu: Kiertotalous, tule ja pelasta?
16.30 Pirjo Yli-Maunula: La Mer (tanssisoolo teoksesta The Secret Garden)
16.40 Maailman pelastava ideakilpailu: finaali
17.30 Musiikkia: Ylva Haru
18.00 Kiitos

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Rotuaarin aukiolla kuullaan ja nähdään muun muassa mielenkiintoisia keskustelijoita, sekä taide-esityksiä. Tapahtuman juontaa Kati Jurkko.

Päivän ensimmäisessä paneelissa ruoditaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisopanelisteina edustavat Nuorisovaltuusto ONE:n Kalle Kääriäinen, Sadankomitean Nora Luoma, vihreiden Riikka Karppinen sekä AIESEC:in Hilla Mettovaara.

Toisessa paneelikeskustelussa etsitään omakohtaisia ratkaisuja maailmanrauhan edistämiseksi ja ilmastoahdistuksen pysäyttämiseksi. Mukana keskustelemassa ovat mm. Oulun Energian Heikki Harju-Autti ja näyttelijä Terhi Suorlahti.

Ilmoittaudu mukaan ideakisaan

Ideakilpailussa kisataan parhaasta ideasta, joka pelastaa maailman ja pysäyttää ilmastonmuutoksen. Raadissa on ideoinnin, bisneksen ja ratkaisujen ammattilaisia: yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä, ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas ProAgrialta sekä Oulun kaupungin ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie. Maailman pelastavan ideakilpailun juontaa Simo Kekäläinen.

Kilpailun palkinnot:
1. 1000€
2. 300€
3. 100€

Tutustu ideakilpailuun ja ilmoittaudu 13.8. mennessä täällä: http://bit.ly/maailmanpelastava19.

Koko tapahtuman ajan Rotuaarin aukiolla on kansalaistori, jossa voi tutustua eri järjestöjen ja toimijoiden ilmastonmuutosratkaisuihin. Mukana ovat mm. AIESEC in Finland, Sadankomitea, Akavan Erityisalat, Dodo ry sekä ProAgria Oulu.

Ilta jatkuu kello 20 Ilmakitaransoiton MM-finaalilla. Mukana tapahtumassa ovat mm. Oulun Innovaatioallianssi, Osuuskauppa Arina ja Metsähallitus. Pääyhteistyökumppanina on Oulun Energia.

 

Haluatko pelastaa kanssamme maailman?

Kutsumme mukaan yhteisöjä ja yrityksiä, joilla on erilaisia ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Ota yhteyttä: tuottaja Uula Neitola, uula at oulunjuhlaviikot.fi, p. 040 732 4344 (Pia Alatorvinen, pia at oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 723 2676 tai Hanna Ikonen, hanna at ilmakitara.fi, p. 044 700 1057).

              

Viimeisimmät kuulumiset

24.08.2018
Rotuaarilla kisattiin perjantaina 24.8. Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa maailman pelastavien…
21.08.2018
Perjantaina  24.8. ensimmäistä kertaa järjestettävässä Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa kello…
29.06.2018
Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa 24. elokuuta etsitään parhaita ideoita ilmastonmuutoksen…

Ohjelma 2019