Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi

23.8. Rotuaari

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 23. elokuuta 2019 Oulussa toista kertaa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Teemoinamme on tänä vuonna kiertotalous sekä nuorten näkökulma. Tapahtuma yhdistää tietoon tunteita koskettavaa kulttuuria ja karnevaalia. Kaiken kansan tapahtumassa etsitään käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin tieteen ja taiteen näkökulmista kuin uusien ideoiden etsimisessä.

Ohjelma:

14.00 Tervetuloa
14.05 Puhujavieras Doc. Ph.D. Nønne Prisle (in English)
14.30 Paneelikeskustelu: Nuoret! Nyt, prkl!
15.20 Puhujavieras eurooppaministeri Tytti Tuppurainen
15.45 Paneelikeskustelu: Kiertotalous, tule ja pelasta?
16.30 Pirjo Yli-Maunula: La Mer (tanssisoolo teoksesta The Secret Garden)
16.40 Maailman pelastava ideakilpailu: finaali
17.30 Musiikkia: Ylva Haru
18.00 Kiitos

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Rotuaarin aukiolla kuullaan ja nähdään muun muassa mielenkiintoisia keskustelijoita, sekä taide-esityksiä. Tapahtuman juontaa Kati Jurkko.

Päivän ensimmäisessä paneelissa ruoditaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisopanelisteina edustavat Nuorisovaltuusto ONE:n Kalle Kääriäinen, Sadankomitean Nora Luoma, saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja Ánte Veijola sekä AIESEC:in Hilla Mettovaara.

Toisessa paneelikeskustelussa etsitään omakohtaisia ratkaisuja maailmanrauhan edistämiseksi ja ilmastoahdistuksen pysäyttämiseksi. Mukana keskustelemassa ovat lumilautailija Antti Autti, ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen, Oulun Energian Heikki Harju-Autti ja näyttelijä Terhi Suorlahti.

Ideakilpailussa kisataan parhaasta ideasta, joka pelastaa maailman ja pysäyttää ilmastonmuutoksen. Raadissa on ideoinnin, bisneksen ja ratkaisujen ammattilaisia: yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä, ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas ProAgrialta sekä Oulun kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen. Maailman pelastavan ideakilpailun juontaa Simo Kekäläinen.

Kilpailun palkinnot:
1. 1000 e
2. 300 e
3. 100 e

Koko tapahtuman ajan Rotuaarin aukiolla on kansalaistori, jossa voi tutustua eri järjestöjen ja toimijoiden ilmastonmuutosratkaisuihin. Mukana ovat mm. AIESEC in Finland, Sadankomitea, Akavan Erityisalat, Dodo ry, Naisten Pankki, Oulu2026 sekä ProAgria Oulu.

Pääyhteistyökumppanina on Oulun Energia. Yhteistyössä myös Oulun Innovaatioallianssi, Osuuskauppa Arina, Metsähallitus ja Kontio.

Ilta jatkuu kello 20 Ilmakitaransoiton MM-finaalilla.

Haluatko pelastaa kanssamme maailman?

Kutsumme mukaan yhteisöjä ja yrityksiä, joilla on erilaisia ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Ota yhteyttä: tuottaja Uula Neitola, uula at oulunjuhlaviikot.fi, p. 040 732 4344 (Pia Alatorvinen, pia at oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 723 2676 tai Hanna Ikonen, hanna at ilmakitara.fi, p. 044 700 1057).

Viimeisimmät kuulumiset

23.08.2019
Rotuaarin lavalla kuultiin ilmastonmuutosta pysäyttäviä ideoita perjantaina 23.8.2019. Toista kertaa…
15.08.2019
Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Muun…
08.08.2019
Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Muun…

Ohjelma 2019