Elojazz

1.8.—4.8.2019

Elojazzin säveliä on kuultu Oulussa jo kolme vuosikymmentä. Kasvavaa yleisöä kiinnostava jazzfestivaali houkuttaa puoleensa perjantain ja lauantain pääkonserteissa Prunnitorilla, mutta myös kaupungin puistoissa ja muissa tapahtumapaikoissa. Vuonna 2019 Elojazzia vietetään 1.–4. elokuuta.

Elojazzien taiteellisena johtajana toimii tämän hetken arvostetuimpien jazzmuusikoiden joukkoon kuuluva trumpetisti Jukka Eskola, ja tuotannosta vastaa Jazz-20 ry.

Tänä kesänä kansainvälistä väriä ohjelmistoon tuo amerikkalainen Joey DeFrancesco, jota on kutsuttu maailman parhaimmaksi Hammond-urkuriksi. Neljä kertaa Grammy-ehdokkaana ollut DeFrancesco esiintyy Trionsa kanssa Prunnitorin lavalla lauantaina. Alkuillan rytmistä ilottelua tarjoilee Severi Pyysalo & Mokners ja illan päätteeksi svengin pyörteisiin vie Sami Saari ja Jazzpojat.

Valokeilassa komppiduo Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen

Tänä vuonna Valokeilassa loistaa kaksikko Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen, jotka muodostavat saumattomasti työskentelevän komppiparin. Heidän soittoa leimaa ”kuudes aisti”, sillä parhaimmillaan yhteisesti improvisoidut ja tiukkaan synkronisoidut groovet ovat lähes mystisiä.

Hirvonen tunnetaan sähköbasson spesialistina, joka on kehittänyt instrumentilleen persoonallisen ilmaisutavan. Lehtonen on rumpali, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi.

Yksi heidän suurmenestyksen saavuttaneista projekteistaan on ollut vuoden 2004 ”In the spirit of Jaco Pastorius”, jonka he herättävät henkiin Elojazz-perjantaina yhdessä Oulu All Star Big Bandin sekä pianisti ja orkesterin johtaja Jukkis Uotilan kanssa. Konsertti koostuu basistilegenda Jaco Pastoriuksen upeista sävellyksistä ja osin myös alkuperäisistä sovituksista.

Tarjolla runsaasti naisenergiaa

Torstaina avajaiskonsertissa tarjoillaan kirkossa harvoin koettua tunnelmaa, kun upea Johanna Försti Gospel tulkitsee perinteisen gospelin lisäksi nykypäivän populaarimusiikkia. Perjantai käynnistyy oululaislähtöisen Pope Puolitaival Nordic4 -yhtyeen tulevassa syyskuussa julkaistavan levyn musiikilla. Ilta jatkuu Emma-palkitun Emma Salokosken tarjoamalla monipuolisella tulkinnalla yhdessä Ilmiliekki Quartetin kanssa.

Jatkoklubilla perjantaina lavalle astuu New Yorkissa asuva nouseva jazzbasisti Kaisa Mäensivu yhdessä vibrafonisti Severi Pyysalon ja oululaisrumpalin Olli Estolankanssa. Lauantain jatkoklubilla palkittu jazzlaulaja ja säveltäjä Nina Mya esittää tribuutin pop- ja elokuvahittejä runsaasti tehneelle pianisti ja säveltäjä Burt Bacharachille huippukokoonpanon kanssa. Jatkoklubit järjestetään Voimala 1889:ssä, jossa molempien konserttien päätteeksi pidetään jamit.

Elojazzin ohjelmaa täydentää jo viidettä kertaa järjestettävä Jazzpuisto, joka kokoaa nuoret tulevaisuuden lupaukset ja kaupunkilaiset yhteiseen puistomaiseen olohuoneeseen nauttimaan musiikista ja rennosta tunnelmasta lauantaina 3. elokuuta. Jazzpuisto toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisopalvelujen kanssa.

Viimeisimmät kuulumiset

29.07.2019
Elojazz pyöräyttää uuden vuosikymmenen käyntiin torstaina. 31. kertaa järjestettävä festivaali…
25.07.2019
Elojazzeilla saadaan nauttia runsaasta naisenergiasta: mukana ovat muun muassa upea Johanna…
23.04.2019
Elojazz pyöräyttää uuden vuosikymmenen käyntiin 1.­–4.8.2019, kun tapahtuma järjestetään jo…

Elojazz @Instagram

Ohjelma 2019

lauantai 03.08.
12:00Jazzbrunssi
12:00Jazzpuisto
18:00OYJO
sunnuntai 04.08.
18:00John Terry Band