Uutiset

Espoo Big Band ensi kertaa Ouluun

Espoo Big Band saapuu ensi kertaa Ouluun, solistinaan Lenni-Kalle Taipale. Kokoonpano avaa Elojazz-festivaalin ja Oulun juhlaviikot Rauhalassa torstaina 31. heinäkuuta esittäen orkesterin kapellimestari Marzi Nymanin säveltämän teoksen Portrait of a Friend (2013).

Pianovirtuoosi Lenni-Kalle Taipale (s. 1978) on yksi suomen rakastetuimmista jazzmuusikoista. Veikeä Taipale on tullut tunnetuksi myös useista tv-maailman kokoonpanoista, kuten Voice of Finland- sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkestereista. Lenni-Kalle Taipale Trion ensimmäinen albumi ”Nothing To Hide” möi ensimmäisenä suomalaisena jazzlevynä kultaa. Hänet on myös valittu Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 1997. Jazzin lisäksi Taipale on ollut mukana tekemässä musiikkia mm. Vesa-Matti Loirin kanssa.

Espoo Big Bandin johtoon vuonna 2012 siirtynyt Marzi Nyman (s. 1979) on Suomen musiikkitaivaan kameleontti. Nyman on säveltänyt mm. Sähkökitarakonserton Tapiola Sinfonietalle sekä konserton uruille, sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley-Davidson -moottoripyörälle. Portrait of a Friend -sävellyksen Nyman on kirjoittanut ystävälleen Lenni-Kalle Taipaleelle.

Vuonna 1980 perustettu Espoo Big Band (EBB) on yksi Suomen merkittävimmistä big bandeistä. Orkesterissa on kasvanut useita kotimaisia jazztaivaan tähtiä, kuten Iiro Rantala, Lenni-Kalle Taipale sekä Elojazzin taiteellinen johtaja Jukka Eskola. EBB on vieraillut merkittävimmillä jazzfestivaaleilla mm. Detroitissa, Mointreaux’ssa sekä Pariisissa, konsertoiden myös Aasiaa ja Australiaa myöten.

Oulun konservatorion ja Madetojan musiikkilukion Oulu Youth Jazz Orchestra -big band lämmittää lauteet espoolaisille. Orkesteria johtaa Jaakko Jauhiainen.

Liput Lippupalvelusta

www.elojazz.com


Lisää ajankohtaista

chevron-down