Uutiset

Erityinen ilmakitaravuosi tulossa

Kiinnostus ilmakitaran maailmanmestaruuskisoja kohtaan on ollut kiihkeää: paikat Mustien hevosten karsintaan ja orientaatiopäivä "Airientationiin" täyttyivät ennätysajassa, vajaassa kahdessa viikossa.
Mustien hevosten karsinta houkutteli mukaan kilpailijoita Japanista, Saksasta, Ranskasta, Australiasta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Taiwanista ja Suomesta, yhteensä 27 toiveikkaan ilmakitaristin verran.
Kisaajat kipuavat 45 Specialin lavalle 23.8. Asiantunteva tuomaristo valitsee heistä parhaimmat seuraavan päivän MM-finaaliin. Yleisö pääsee kannustamaan suosikkinsa jatkoon eteispalvelumaksun hinnalla.

Osallistujia Mustien hevosten karsintaan olisi ollut reilusti enemmänkin. Karsintalavalla tullaan näkemään erityisiä hahmoja, kun maailman iäkkäin ilmakitaristi Bob “Mr. Bob” Wagner, 75, saapuu Kanadasta mukanaan elämänviisautta ja kokeneita otteita. Nuorena poikana kisaamisen aloittanut Oulun oma poika Aapo Rautio, 18, tekee comebackin ilmakitaralavalle. Tarjolla on siis jälleen kansainvälisen huippujoukon ilmakitaraesityksiä eri puolilta maailmaa ja tapahtuman kotikonnuilta, kokeneilta osaajila ja nuoremmalta polvelta.

MM-finaalin varman paikan lunastavat kansallisten kilpailuiden voittajat, jotka saapuvat Yhdysvalloista, Kanadasta, Japanista, Saksasta, Iso-Britanniasta ja Australiasta. Kaksi viimeistä ovat uusia kansallisten kilpailujen isäntämaita.Kilpailijoiden kirjo on laaja niin Mustien hevosten karsinnoissa kuin finaalin huipennuksessa, eikä kukaan vielä tiedä, mitä minuutin mittaiset esitykset pitävät sisällään. Se on varmaa, että energiaa ei lavalta jää uupumaan. Erityislaatuisen tästä vuodesta tekee lisäksi ennen finaalia järjestettävä Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi, joka kerää asiantuntijoita keskustelemaan meitä kaikkia koskettavasta aiheesta, ideakilpailun sekä kansalaistorin.

Finaaliin 24.8. Oulun Rotuaarilla yleisöllä on tuttuun tapaan vapaa pääsy ja tapahtuma on ikärajaton. VIP-lippuja on myynnissä verkkokaupassa.


Lisää ajankohtaista

chevron-down