Uutiset

Elokuisen Jazzpuiston esiintyjät valittu

Kaivattu Jazzpuisto palaa 4.–5. elokuuta 2017 Åströmin puistoon osaksi Elojazz-festivaalia. Ilmaistapahtuman lavalle on valittu hakemusten perusteella esiintyjiksi nuoria ja taitavia pohjoissuomalaisia kokoonpanoja. Jazzpuiston lopulliseen esiintyjäkattaukseen valikoitui kuusi yhtyettä: perjantaina estradilla nähdään Saaga Sees, Siivert Semi-Electro sekä Valkea ja lauantaina lavan valtaavat Nina Jackson, Trio Skø sekä Deaf Indian.

Jazzpuisto tarjoaa yleisölle musiikkia vaihtelevasti aina jazzista taidepoppiin sekä leveäsoundiseen post-rockiin. Upeaäänistä Julia Sundbergiä solistikseen lainaava Trio Skø -yhtye koostuu mm. jazzstandardeja, big band -musiikkia sekä latin jazzia ja fuusiota soittaneista musiikin ammattiopiskelijoista. Trio Skø:n ohella perinteisempää jazzfestivaalitarjontaa edustamassa esiintyjänä nähdään myös Siivert Semi-Electro, jonka tuplapasuunaisen kokoonpanon soitossa yhdistyvät monenlaiset vaikutteet kuumien latinorytmien ja vapaan improvisaation välillä.

Naisenergiaa Jazzpuiston lavalle tuo korkealentoisella ja maalailevalla dream popillaan Nina Jackson, jonka sävellyksiä on julkaistu mm. Glasgow School of Guitarin kirjassa. Toisena laulaja-lauluntekijänä tapahtuman estradilla nähdään aiemmin Melulintu-yhtyeen solistina tunnettu Saaga Sees. Seesin tabuluontoisia aiheita kuvailevien tekstien kappaleissa on kuultavissa häivähdyksiä folkista, bluesista, hip hopista ja monenlaisesta vaihtoehtomusiikista.

Erityisesti fuusiojazzin ystäville hyvää fiilistä tarjoilee Deaf Indian, jonka kappaleet ovat saaneet vaikutteita soundeista ja tunnelmista 70-luvulta tähän päivään asti. Toisenlaista vauhdikkuutta ja lempeää melankoliaa Jazzpuistoon tuo leveäsoundinen Valkea, jonka post-rockin ja progen välimaastoon asettuva musiikki vetoaa sekä valtavirtakuulijaan että musadiggareihin.

Preppausta Pohjoisesta pölähtää! -koulutuksella

Valitut yhtyeet osallistuvat esiintymisensä ohella kevään 2017 aikana Pohjoisesta pölähtää! -koulutusviikonloppuihin, joissa koulutettavien ilmaisua ja ulosantia muokataan musiikkialan ammattilaisten opastuksella sekä Jazzpuiston esiintymistä että yhtyeiden jatkotyöskentelyä silmällä pitäen. Jazzpuiston esiintyjähakemuksia tuli tänä vuonna runsaasti ja vaikea karsinta kuuteen bändiin tehtiin erittäin potentiaalisten yhtyeiden tusinasta. Valitsijalautakunnan valintakriteereinä oli mm. yhtyeiden omaperäisyys ja kehitettävyys sekä soveltuvuus Pohjoisesta pölähtää! -koulutuksiin. Lisäksi valinnassa pyrittiin kasaamaan Jazzpuistoon musiikillisesti tasapainoinen esiintyjäkattaus.

Rennosta tunnelmastaan ja olohuonemaisesta ympäristöstään tunnettu Jazzpuisto on pääsymaksuton koko perheen tapahtuma, jossa kuullaan nuorta pohjoissuomalaista jazz- ja rytmimusiikkia festivaalipäivinä ennen illalla Rauhalassa järjestettäviä pääkonsertteja. Konserttien ohella jokainen tapahtuman osallistuja voi olla osallisena luomassa sisältöä tapahtumaan mm. kirpputorien ja seurapelien avulla. Jazz-20 ry:n tuottamat Elojazz ja Jazzpuisto käynnistävät syyskuun puolelle jatkuvan Oulun juhlaviikot -monitaidefestivaalin.


Lisää ajankohtaista

chevron-down