Uutiset

Elojazzin ohjelma julkistettu

Elojazz pyöräyttää uuden vuosikymmenen käyntiin 1.­–4.8.2019, kun tapahtuma järjestetään jo 31. kerran. Ympäri Oulua levittäytyvä festivaali käynnistyy jo perinteeksi muodostuneella avajaiskonsertilla Tuiran kirkossa torstaina. Pääkonsertit järjestetään tuttuun tapaan Rauhalan patiolla ja Prunnitorilla viikonloppuna.

Tänä kesänä kansainvälistä väriä ohjelmistoon tuo amerikkalainen Joey DeFrancesco, jota on kutsuttu maailman parhaimmaksi Hammond-urkuriksi. Neljä kertaa Grammy-ehdokkaana ollut DeFrancesco esiintyy Trionsa kanssa Prunnitorin lavalla lauantaina. Alkuillan rytmistä ilottelua tarjoilee Severi Pyysalo & Mokners ja illan päätteeksi svengin pyörteisiin vie Sami Saari ja Jazzpojat.

Valokeilassa komppiduo Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen

Tänä vuonna Valokeilassa loistaa kaksikko Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen, jotka muodostavat saumattomasti työskentelevän komppiparin. Heidän soittoa leimaa ”kuudes aisti”, sillä parhaimmillaan yhteisesti improvisoidut ja tiukkaan synkronisoidut groovet ovat lähes mystisiä.

Hirvonen tunnetaan sähköbasson spesialistina, joka on kehittänyt instrumentilleen persoonallisen ilmaisutavan. Vastustamattoman mukaansatempaavasti svengaava virtuoosi on soittanut sadoissa kansallisissa ja kansainvälisissä korkealle noteeratuissa jazzyhtyeissä ja kokoonpanoissa.

Lehtonen on rumpali, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi, jolle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2018. Luotettavasti ja luovasti erilaisia jazztyylejä komppaava Lehtonen on esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten sekä lukuisten ulkomaalaisten huippumuusikoiden kanssa.

Yksi heidän suurmenestyksen saavuttaneista projekteistaan on ollut vuoden 2004 ”In the spirit of Jaco Pastorius”, jonka he herättävät henkiin Elojazz-perjantaina yhdessä Oulu All Star Big Bandin sekä pianisti ja orkesterin johtaja Jukkis Uotilan kanssa. Konsertti koostuu basistilegenda Jaco Pastoriuksen upeista sävellyksistä ja osin myös alkuperäisistä sovituksista.

Tarjolla runsaasti naisenergiaa

Torstaina avajaiskonsertissa tarjoillaan kirkossa harvoin koettua tunnelmaa, kun upea Johanna Försti Gospel tulkitsee perinteisen gospelin lisäksi nykypäivän populaarimusiikkia. Perjantai käynnistyy oululaislähtöisen Pope Puolitaival Nordic4 -yhtyeen tulevassa syyskuussa julkaistavan levyn musiikilla. Ilta jatkuu Emma-palkitun Emma Salokosken tarjoamalla monipuolisella tulkinnalla yhdessä ilmiliekki Quartetin kanssa.

Jatkoklubilla perjantaina lavalle astuu New Yorkissa asuva nouseva jazzbasisti Kaisa Mäensivu yhdessä vibrafonisti Severi Pyysalon ja oululaisrumpalin Olli Estolan kanssa. Lauantain jatkoklubilla palkittu jazzlaulaja ja säveltäjä Nina Mya esittää tribuutin pop- ja elokuvahittejä runsaasti tehneelle pianisti ja säveltäjäBurt Bacharachille huippukokoonpanon kanssa. Jatkoklubit järjestetään Voimala 1889:ssä, jossa molempien konserttien päätteeksi pidetään jamit.

Elojazzin ohjelmaa täydentää jo viidettä kertaa järjestettävä Jazzpuisto, joka kokoaa nuoret tulevaisuuden lupaukset ja kaupunkilaiset yhteiseen puistomaiseen olohuoneeseen nauttimaan musiikista ja rennosta tunnelmasta lauantaina 3. elokuuta. Jazzpuisto toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisopalvelujen kanssa.

Elojazz järjestetään osana Oulun juhlaviikkoja. Tapahtumaa tuottaa Jazz-20 ry ja festivaalin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola. Liput myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä (mm. Valkealinna sekä Prismat Limingantulli, Raksila, Linnanmaa). Ilman palvelumaksua Oulu10:stä ja Valveelta. Katso koko ohjelma Elojazzin nettisivuilta.

 

Elojazzin avajaiskonsertti Tuiran kirkossa

Torstai 1.8.
Johanna Försti Gospel

Elojazzin pääkonsertit Prunnitorilla

Perjantai 2.8.

Pope Puolitaival Nordic4
Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet
Oulu All Star Big Band “In the Spirit of Jaco Pastorius” with Timo Hirvonen, Jussi Lehtonen & Jukkis Uotila
Jatkoklubi: Kaisa & Severi with Olli Estola + jamit

Lauantai 3.8.

Oulu Youth Jazz Orchestra
Severi Pyysalo & Mokners
Joey DeFrancesco Trio
Sami Saari ja Jazzpojat
Jatkoklubi: Nina Mya “Music of Burt Bacharach” + jamit


Lisää ajankohtaista

chevron-down