Uutiset

Elojazz ja Raja avaavat Oulun juhlaviikot

Oulun juhlaviikot käynnistyy torstaina Elojazzeilla ja seudun taiteilijoita esille nostavalla tapahtumasarjalla. Lähes koko elokuu on jälleen täynnä musiikkia, teatteria ja muuta kulttuuria Oulussa ja lähikunnissa.

 

Oulun juhlaviikot esittää –tapahtumasarjan avaa katuteatteriesitys Raja Nallikarissa ja Rotuaarin aukiolla torstaina. Perjantaina Elämyspuisto Oulu 2012 Päivitys luo Rotuaarin lavalle mielikuvituksellisen Info-Kioski -kaupunkiolohuoneen. Kioskilta voi ostaa lyhyitä kävelyretkiä, joilla katsojat ovat tulevaisuudesta muinaiseen kaupunkiin nimeltä Oulu vuonna 2012 saapuneita turisteja. Ensi viikolla puolestaan sukelletaan 2000-luvun alun oululaisen nuorisoalakulttuurin maailmaan Raunio-oopperan kantaesityksessä ja nautiskellaan musiikillisesta piknikistä koko perheen voimin Kiimingin Koitelissa.

 

Oulun juhlaviikkojen avajaiskonsertti pidetään perjantaina Elojazzeilla klo 18.30 alkaen. Pääesiintyjänä nähdään kolminkertainen Grammy-voittaja Dee Dee Bridgewater Norrbotten Big Bandin solistina. Elojazzeilla kuullaan kansainvälisiä tähtiä myös bluesin, funkin ja afrobeatin rytmeissä.

 

Myös perjantaina käynnistyvä Oulunsalo Soi – Oulun seudun musiikkijuhlat tarjoaa mm. kaksi maailman kantaesitystä, seitsemän jousikvartettoa, paljon kamarimusiikkia, maailmanmusiikkia sekä uutena orkesterimusiikkia ja laulumusiikkia kirjoitetun musiikin historian alusta 900-luvulta nykyaikaan. Taiteellinen johtaja Virpi Räisänen on kutsunut festivaalilleen useita kansainvälisiä taiteilijoita, ja tapahtuman ytimenä sykkii residenssiorkesteri Jousia Ensemble.

 

Oulun juhlaviikot jatkuu mm. sanataiteen, elävän musiikin ja musiikkivideoiden parissa elokuun 26. päivään saakka.


Lisää ajankohtaista

chevron-down