Uutiset

Elojazz 2013: Lastenjatsit

Elojazzin päättänyt Lastenjatsit juhlisti 25-vuotissynttäreitään Ainolan puistossa. Aurinkoinen sunnuntai houkutteli paikalle runsaasti yleisöä piknikille ja kuuntelemaan iloista musiikkia.

 

Kuva: Juho Paaso-Rantala
 
Lastenjatseilla esiintyivät Pippuri Soikoon -orkesteri Joensuusta, Kaneli -yhtye sekä Risto Järvenpää & Tatsia ja Janssia. Nähtiinpä konsertissa yllätysesiintyjäkin, kun Laulureppu saapui onnittelemaan synttärisankaria.
 
Konsertin avasi Lastenjatsien isä Risto Järvenpää, joka esiintyi yhdessä Tatsia ja Janssia –orkesterin kanssa. ”Nostakaahan kädet ilmaan, niin nähdään kuinka monta sormea täällä on! Onhan kaikilla vähintään kymmenen?”, Järvenpää nauratti yleisöä.
 
Keikan aikana kuultiin iloisia lauluja muun muassa karhun elämästä sekä Oulun murteesta. Järvenpään kappaleet olivat selkeästi tuttuja pienille kuulijoille, niin innokkaasti he taputtivat ja lauloivat mukana.
 
Kuva: Juho Paaso-Rantala
 
Folkahtavaa poprockia soittava Kaneli on keikkaillut ahkerasti viime aikoina. Lastenjatseilla kolmen siskoksen muodostama yhtye ei kuitenkaan ollut aiemmin vieraillut.
 
”Tämä oli itseasiassa meidän ensimmäinen kerta lastenlaulukeikalla ylipäätään”, yhtyeen rumpali ja kosketinsoittaja Valpuri kertoi.
 
Kaneli soitti omien kappaleidensa ohella vanhoja lastenlaulusuosikkeja Mörrimöykystä Saku Sammakkoon. Tytöt kertoivat valinneensa omasta lapsuudestaan tuttuja kappaleita.
 
”Emme taida olla ihan ajan hermolla lastenmusiikin suhteen, koska lähipiirissä ei ole pieniä lapsia”, he nauroivat.
 
Kuva: Juho Paaso-Rantala
 
Lapset tanssivat innokkaasti rokahtavan musiikin mukana ja Kanelin soitto tuntui lumoavan etenkin eturivin pikkuiset tytöt. Yleisö olikin hieman erilainen kuin yleensä yhtyeen keikoilla.
 
”Lapset ovat niin aito yleisö! He iloitsevat kaikesta”, bassoa soittava Valvikki hymyili.
 
Kanelin musiikkia kuunnelleiden ei liene vaikea arvata, mikä oli sisarusten oma suosikkibändi pienenä:
 
”Beatles”, bändi vastasi yhteen ääneen.
 
Kuva: Juho Paaso-Rantala
 
Tapahtuman lipunmyyjänä toiminut Aake Lämsä kertoi käyneensä lapsena joka vuosi Lastenjatseilla.
 
”Lastenjatsit olivat aina kesän kohokohta. Niitä odotettiin ja niistä myös tiesi, että kesäloma alkoi olla lopuillaan”, Aake muisteli.
 
Tapahtuma ei ole hänen mielestään muuttunut juurikaan vuosien varrella. Myös maku lastenlaulujen suhteen on säilynyt samana.
 
”Kyllä Risto Järvenpää on ehdoton suosikki. Tosin Risto on enoni, joten tämä on vähän kotiin päin”, Aake hymyili.
 
Niin ikään Lastenjatseilla töissä ollut Alexandra Kaisto kertoi Järvenpään biisien olleen hänellekin tärkeitä lapsena.
 
"Ristoa on tullut kuunneltua eskari-ikäisestä asti, joten kappaleisiin liittyy paljon muistoja."
 
Katso lisää kuvia Galleriasta.
 
Teksti: Heidi Hahtola
Kuvat: Juho Paaso-Rantala


Lisää ajankohtaista

chevron-down