Uutiset

Bussiretki vie idylliseen kamarimusiikkikonserttiin heinäkuussa

Heinäkuun viimeisenä maanantaina pääsee bussiretkelle Ylikiimingin idylliseen ympäristöön, kun Ateljee-Galleria Kaikkosessa kaikuvat kamarimusiikin soinnut. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo Barocco Boreale Ensemblen vanhan navetan ylisille rakennettuun taidegalleriaan. Konsertissa kuullaan mm. luuttulauluja ja barokkikansanmusiikkia ja nähdään taiteilija Sampo Kaikkosen omista teoksista koostuva näyttely. Aula-galleriassa on lisäksi esillä vierailevan taiteilijan näyttely.

Oulun keskustasta noin 45 minuutin matkan päässä olevalle konserttipaikalle on järjestetty ympäristö- ja yleisöystävällisesti bussikyyti. Oulunsalo Soi kuuluu Oulun juhlaviikkoihin, joka hakee tänä vuonna Ekokompassi-ympäristösertifikaattia. Oulun juhlaviikkojen festivaalit pyrkivät pienentämään tapahtumien aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

Käytännön järjestelyjen lisäksi ympäristö näkyy myös ohjelmistossa. Ennen ateljeekonserttia on työpaja, joka kuuluu Oulun juhlaviikkojen Symbioosi-ympäristöteemaan. Työpajassa yleisö voi itse tehdä taidetta vuoden kuvataiteilija Pirjo Lempeän opastamana ja luonnon avustamana. Osallistujat saavat valmiiksi herkistetyn postikorttikokoisen syanotypia-paperin ja ohjeistuksen kuvan tekemiseen fotogrammitekniikalla. Kuvat valotetaan auringossa, kehitetään, kiinnitetään vedessä ja ripustetaan kuivumaan narulle. Kuivuvista vedoksista syntyy pop-up näyttely. Osallistujat saavat omat vedoksensa konsertin jälkeen mukaansa.

Konserttilipun voi ostaa yhdessä bussikuljetuksen kanssa etukäteen. Työpaja on ennen konserttia, ja siihen ostetaan myös lippu etukäteen. Bussikyydillä ei valitettavasti ehdi osallistumaan työpajaan. Lippuja työpajaan ja konserttiin on intiimin tilan takia vain rajoitettu määrä, joten suosittelemme lippujen ostamista hyvissä ajoin.

 

Ateljeen idyllinen iltapäivä

Ateljee-Galleria Kaikkonen, Muhoksentie 750, Ylikiiminki
Ma 30.7.2018 kello 17, työpaja kello 16

Liput:

  • Ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä sekä Oulu10-palvelupisteistä 20/17/10 € (+ käsittelykulu 1,00–2,50 €) työpajan kanssa 30/27/20 € (+ käsittelykulu 2,50–3,00 €), bussilippu 12 €
  • Konserttiliput ovelta 25 €

Konserttipaikalle ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down