Uutiset

Ainutkertainen matka musiikin maailmaan

Pianisti Olli Mustosen ammatti koostuu kolmesta roolista: hän on sekä pianisti, säveltäjä että kapellimestari.

Maailmaa kiertävän muusikon elämään tärkeää kontrastia tuo se, että hän elää perheineen maalaiselämää Hausjärvellä luonnon keskellä. ”Työni sijoittuvat usein suuriin kaupunkeihin, joten vastapaino tuntuu hyvin tärkeältä.”

"Musiikin kuuntelu on kuin kävely suuressa metsässä"

Mustosessa yhdistyy rakkaus luontoon ja musiikkiin. Yksi kaikkein tärkeimmistä säveltäjistä hänelle on Beethoven.

Mustonen vertaa Beethovenin musiikin kuuntelua kävelyyn suuressa metsässä: jokaisella uudella kävelykerralla metsästä havaitaan uusia asioita, kun pidetään aistit avoimina.

”Ensimmäisellä retkellä saattaa nähdä puita, ja toisella kerralla kiinnittääkin huomiota kaikenlaiseen aluskasvillisuuteen. Mielenkiintoista tutkittavaa riittää loputtomiin, ihan jokaisella kävelykerralla.”

Samalla tavalla esimerkiksi Beethovenin musiikissa on Mustosen mukaan loputon määrä erilaisia kerroksia ja suurta viisautta. Jokaisella kuuntelukerralla kuulija löytää uusia, alitajuntaa puhuttelevia kerrostumia.

Unohtumattomia hetkiä

Mustoselle jokainen konsertti on ainutlaatuinen hetki. ”Unohtumattomimpia konsertteja ovat ne, joiden aikana tuntuu kuin kävisi soittajien mukana jossain toisessa todellisuudessa”, Mustonen toteaa. Hän kuvailee kuuntelukokemusta yhteiseksi, ihmeelliseksi matkaksi, joka muuttaa ihmistä.

Mustonen muistuttaa, että jokainen kokee musiikin omalla tavallaan. ”Ei tarvitse osata mitään kieltä ymmärtääkseen musiikkia, vaan jokainen voi avata korvansa ja sielunsa musiikille. Se on ihmeellistä kerta kaikkiaan.”

Sunnuntaina heinäkuun 29. päivä Mustonen tarjoilee unohtumattomia hetkiä Kokkokankaan seurakuntakeskuksella, Oulunsalo Soi -festivaaleilla.

Liput: Ennakkoon 25 € / 20 € / 15€ osoitteesta ticketmaster.fi, ovelta 28 €.


Lisää ajankohtaista

chevron-down