Uutiset

Aili Ikosesta Elojazzin taiteellinen johtaja

Aili Ikonen ottaa Elojazz-festivaalin taiteellisen johtajan tehtävän vastaan vuosien 2013–2023 Elojazzien ohjelman suunnitelleelta Jukka Eskolalta.

Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan herkkänä ja taiturimaisena tulkitsijana. Elojazz-yleisö on saanut tutustua vuonna 2018 hänen omaan yhtyeeseensä. Aili Ikonen on esiintynyt festivaalilla myös Herd -yhtyeen solistina 2014. Oululaiset ovat tutustuneet hänen osaamiseensa useita kertoja myös Rajaton-yhtyeen jäsenenä ja yhtenä säveltäjistä.

Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kanssa. Häntä on kuultu niin Radion Sinfoniaorkesterin, UMO Helsinki Jazz Orchestran, Sinfonia Lahden, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Linnan juhlienkin solistina.Uusimman, helmikuussa 2023 julkaistun Helposti palavaa -albuminsa lisäksi Ikonen on julkaissut kolme soololevyä: Suru ei oo suora viiva (2020), Piirrä minut (2017) ja Laulan (2016).

”Odotan innolla tulevia hetkiä Elojazzin parissa. Edessä on mielenkiintoinen pesti, jonka otan innokkaana vastaan festivaalia 10 vuotta hienosti luotsanneelta Jukka Eskolalta. Kiitos luottamuksesta! On mahtava päästä suunnittelemaan tulevia Elojazzeja. Oulussa siis nähdään!”


Lisää ajankohtaista

chevron-down