Uutiset

Aikataulu julkaistu, liput myynnissä

Oulun Musiikkivideofestivaalien (OMVF) aikataulu on julkaistu ja liput festivaalien tapahtumiin ovat myynnissä. Festivaalien aikataulu on nähtävissä kokonaisuudessaan OMVF:n verkkosivuilta: www.omvf.net, joilta löytyy myös tarkempaa informaatiota tapahtumien lippujen hinnoista sekä tapahtumapaikoista.

Kotimaisen musiikkivideokilpailun pääsymaksuttomien kilpailu- ja katselmusnäytösten lisäksi tarjolla on monipuolinen kattaus elokuvia, tarkkaan valikoituja erikoisnäytöksiä, musiikkivideoaiheisia keskustelutilaisuuksia, ensimmäistä kertaa järjestettävä Pimeä Festivaali sekä jatkoklubeja festivaali-iltojen pikkutunneille saakka.

Avajaisnäytöksenä nähtävä herkkä ja rehellinen dokumenttielokuva Strike a Pose palauttaa katsojan käänteentekevään hetkeen popmusiikin historiassa ja esittelee nuorukaiset, jotka keksivät vogue-tanssityylin. Räävitön ja hauska dokumenttielokuva Inside the Mind of Favela Funk tutustuttaa katsojat Rio de Janeiron faveloissa syntyneeseen äärimmäisen pornografiseen musiikkityyliin ja maailmaan sen ympärillä. Molempien esitysten alussa nähdään elokuvaan liittyvät vogue- ja twerk-tanssiesitykset.

Aiemmista vuosista tuttuun tapaan pitkän linjan musiikkitoimittaja Veli Kauppinen esittelee Velinen Sunnuntai -näytöksessä musiikkivideoita, jotka ovat vaikuttaneet hänen omien sanojensa mukaan hänen tapaansa kävellä, puhua ja pukeutua. Paluun Oulun Musiikkivideofestivaalien ohjelmistoon tekee myös Jaakko Jokipiin kärsimysnäytös, joka voi pitää sisällään likipitäen mitä vain maan ja taivaan väliltä.

OMVF jatkaa keskustelutilaisuuksien ja kansainvälisten puhujavieraiden sarjaansa. Perjantain keskustelutilaisuus esittelee uusia tekijöitä tämän vuoden kilpailusarjasta ja lauantain ohjelma huipentuu palkitun ja arvostetun Ian Pons Jewellin mestariluokalla ja Musiikinedistämissäätiö MES:in seminaarilla. Festivaalien kotimaisen musiikkivideokilpailun tuomariksi saapuva palkittu ohjaaja Ian Pons Jewell opastaa mestariluokassaan yleisönsä hittivideoiden ja kansainvälisen uran luomiseen ja on esillä myös hänen töitänsä käsittelevässä retrospektiivinäytöksessä.

Vuonna 1927 valmistunut dokumentaarinen montaasielokuva Berliini, suurkaupungin sinfonia on saksalaisen Walter Ruttmannin poeettinen ja hengästyttävä mestariteos, joka käynnisti kaupunkisinfonioiden aikakauden. Lamanjälkeisen Berliinin visuaaliseen ilotulitukseen elektronisen livesäestyksen loihtii teknotuottaja ja muusikko Aki Latvamäki (Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi, Artificial Latvamäki).

Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään 24.–28. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Festivaalien liput ovat saatavilla Valveen lippumyymälästä (ke–su 12–19). Pumpeligaalan liput ovat saatavilla myös Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä.

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down