Uutiset

7 uutta bändikiinnitystä

Jalometalli-festivaalin ohjelma on täydentynyt seitsemällä raskaalla aktilla. Festivaalin juhlavuoden esiintyjälistaa täydentävät ruotsalainen Tyranex sekä joukko hieman uudemman polven kotimaisia bändejä, joissa vilisee myös runsaasti paikallisväriä. Tuoreiseen kotimaisen osaston kiinnityksiin kuuluvat Caskets Open, Garden of Worm, Merging Flare, Napoleon Skullfukk, Torture Pulse ja Revulsion.

Tyranex perustettiin Tukholmassa vuonna 2005. Energisen thrash metal -bändin takana on kolme jäsentä: Linnea Landstedt (laulu ja kitara) Stefan Thylander (basso) ja Johannes Lindström (rummut). Bändi on inspiroitunut 80-luvun vanhan liiton metalliskenestä, eikä heillä ole aikomustakaan kuulostaa modernilta. Yhtye on julkaissut muutaman demon, jotka ovat keränneet myönteistä palautetta sekä kuulijoilta että kriitikoilta. Viime vuonna Tyranex solmi levytyssopimuksen ranskalaisen Infernö Recordsin kanssa ja debyyttialbumi Extermination Has Begun julkaistaan tänä vuonna.

Keuruulla vuonna 2007 perustettu doom metal-trio Caskets Open tekee tekee Jalometallissa ensikeikkansa Oulussa. Yhtye julkaisi debyyttinsä But You Rule keväällä 2010 ja on keikkaillut tasaisen harvaan tahtiin viimeisen kolme vuotta. Caskets Openin vaikutteet ovat pääasiassa doom metalissa, punk rockissa ja hardcoressa. Keitos täydentyy pirullisella sanomalla ja härskisti tappiin asti särötetyllä soundilla, unohtamatta synkkiä melodioita.

Kangasalta ponnistava Garden Of Worm tekee niin ikään debyyttikeikkansa Oulussa. Vuonna 2003 perustettu bändi tarjoilee oman annoksensa mystistä, vanhakantaista ja perinteikästä doom metalia festivaalin kattaukseen. Jäsentensä progetausta on tuonut lisämausteita omaperäisyyttä yhtyeen uudempaan tuotantoon. Taattua raskasta ja käsinkosketeltavaa leijailua on siis luvassa muun doom-kattauksen jatkeeksi. Garden of Worm julkaisi runsaan demomateriaalin jälkeen viime vuonna bändin nimeä kantavan ja loistovastaanoton saaneen debyyttialbuminsa.

Kajaanilainen Merging Flare tuo mukanaan keikallisen makoisaa, melodista ja raikasta heavy metalia. Pitkän demouran tehnyt yhtye julkaisi tuotantonsa kruunuksi debyyttialbuminsa tämän vuoden toukokuussa. Reverence-levy saikin välittömästi loistavan vastaanoton alan piireissä ja sitä on verrattu estoitta mm. Gamma Rayn ja Blind Guardianin vanhempaan tuotantoon. Pirteä melodisuus tasoittaa mukavasti räyhäkämpää ohjelmistoa, joten Merging Flarella on oiva sijansa Jalometallin juhlavuoden kotimaisessa sarjassa.

Jalometalli tarjoaa tänä vuonna entistä enemmän oululaista metallivoimaa. Vanhakantaista death metal -korinaa kajauttaa etunenässä Napoleon Skullfukk. Bändi kiinnitettiin hiljattain kotimaiselle Dynamic Arts Recordsille, joka julkaisi alkajaisiksi yhtyeen kaksi aiempaa demoa, Swollenin ja Torture Metalin, yhtenä pakettina. Aktiivinen keikkailija esiintyi vuonna 2009 Jalometalli Winterfestissä ja viime vuonna Juhlateltan Jalometalli Kick-Offissa, mutta nyt tätä murinaa päästään nauttimaan Jalometallin päätapahtumassakin.

Aidon ja alkuperäisen tuoksuista deathmetallia raastaa niin ikään oululainen Torture Pulse. Yhtye loihtii keskitempoista, brutaalia, raskasta ja raastavaa kuolonmetallia taatulla vanhan koulun otteella. Ahkera keikkailija on ollut kasassa vuodesta 2005 lähtien ja se julkaisi debyyttitäyspitkänsä Plague Poetryn viime vuonna.

Oululainen Revulsion tuo Jalometalliin vahvan annoksen kylmän tylyä death metallia. Yhtye perustettiin vuonna 2005 ja muutaman jäsenvaihdoksen jälkeen se löysi nykyisen muotonsa. Ensidemo Undressing External Humanity julkaisiin
vuonna 2010.

Aiemmin festivaalille on kiinnitetty ulkomaisista yhtyeistä mm. Entombed, Grand Magus, Exhumed Nifelheim, viimeisen Suomen-keikkansa tekevä Cathedral sekä pääesiintyjän manttelin ansainneet Sepultura ja Sodom. Festivaalin esiintyjien soittoajat pitenevät tänäkin vuonna hiukan, jotta harvinaisimpien esiintyjien settilistoille jää tarpeeksi aikaa. Jalometalliin tulee lisäksi tälle vuodelle kolmas esiintymislava, jossa esiintyy pienempiä kotimaisia nimiä. Festivaalin viimeiset julkistukset pyritään ilmoittamaan kesäkuun aikana. Jalometalli järjestetään 12.–13. elokuuta 2011 Oulussa Club Teatrian ympäristössä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down