Uutiset

24. Oulun Musiikkivideofestivaalit käynnistyvät keskiviikkona

Keskiviikkona käynnistyvät Oulun Musiikkivideofestivaalit hemmottelevat viiden päivän ajan musiikin, liikkuvan kuvan ja kaupunkikulttuurin ystäviä musiikkivideonäytöksillä, elokuvilla, klubeilla sekä monipuolisella oheisohjelmalla. Festivaalit keskittyvät Kulttuuritalo Valveelle, ja levittäytyvät ohjelmansa myötä ympäri kaupunkia.

Tämän vuoden festivaaleilla läsnäolevia teemoja ovat muun muassa musiikin voima ja yhteiskunnallinen ulottuvuus sekä kotimainen tarinankerrontaperinne. Ohjelmistossa etsitään vastauksia muuttuvan median ajassa askarruttaviin kysymyksiin ja pohditaan, ketkä luovat tämän ajan legendat, keitä seuraamme epävarmoina aikoina ja mistä saamme voimaa.

Festivaalien avajaisnäytöksenä nähdään Suomen ennakkoesityksensä saava Rumble: The Indians Who Rocked the World -dokumentti. Avajaispäivänä nähdään myös maailman ensimmäinen Virtual Reality -musiikkivideonäytös, jossa festivaaleilta saatavien lasien avulla ja festivaalin omaa applikaatiota käyttäen katsoja voi sukeltaa sisälle musiikkivideoon.

Viiden päivän aikana OMVF esittää lähes 400 kotimaista musiikkivideota, joista kilpailunäytösten 111 teosta kilpailee pääpalkinnoista. Kulttuuritalo Valveella esitettävien kilpailunäytösten teemoja ovat mm. Tuli, Vesi, Ilma, Maa ja Lähiö. Katselmusvideoita esitetään ravintola Snooker Timessä keskiviikosta lauantaihin.

Tuomaristossa voittajavideoista päättävät Gimmeyawallet Productionsin toimitusjohtaja, Tubeconin perustaja Elise Pietarila, muusikko, radiojuontaja ja Soliti Recordsin perustaja Nick Triani sekä oululainen kuvataiteilija-muusikko Konsta Koivisto. Myös yleisö saa äänestää oman suosikkinsa kaikkien videoiden joukosta. Äänestysaikaa on lauantaihin 26. elokuuta klo 14 saakka. Jo samana iltana parhaat videot palkitaan Katja Iljanan ohjaamassa Pumpeligaalassa Radisson Blu Hotelin ravintola Toivossa.

Musiikkivideonäytösten ja -elokuvien lisäksi ohjelmistossa on keskustelutilaisuuksia, graffitijamit sekä elävää musiikkia ja DJ-keikkoja. Festivaalien jatkoklubeilla keskiviikosta lauantaihin nähdään monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus kansainvälisiä sekä kotimaisia artisteja. Klubit järjestetään 23.–26. elokuuta 45 Specialissa ja Zivagossa.

Katso koko ohjelmisto täältä.
Pressikuvia

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 23.–27. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja.


Lisää ajankohtaista

chevron-down