Uutiset

Lisää Jalometallin kiinnityksiä!

Jalometalli-festivaalin ohjelma valmistuu kovaa vauhtia. Uusia bändikiinnityksiä ovat amerikkalainen hardcore-pioneeri D.R.I., englantilainen Orange Goblin, ruotsalainen Altair sekä kotimainen Clock Paradox.

 

Festivaalille on kiinnitetty aiemmin amerikkalainen thrashmetallin suurnimi Slayer sekä australialainen Hobbs' Angel of Death ja saksalainen Tankard. Jalometalli-festivaali järjestetään 9.-10. elokuuta 2013 Oulussa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä.

 

Jalometallin vanhan koulun toivottuihin pioneerinimiin lukeutuu ehdottomasti Texasissa reilut 30 vuotta sitten perustettu D.R.I.. Myös nimellä Dirty Rotten Imbeciles tunnettu ryhmä oli ensimmäisiä yhtyeitä, joka sekoitti hardcore punkia ja thrash metalia. Tätä kautta bändi
oli osaltaan luomassa kokonaan uutta genreä, joka tunnetaan nimellä crossover thrash. Alkuperäiskokoonpanosta ovat mukana edelleen laulaja Kurt Brecht sekä kitaristi Spike Cassidy.

 

Brittiläinen Orange Goblin tuo ansaittua jatkoa Jalometallin ”illan viimeisiin hitaisiin”. Hidastempoista stoner rockin ja doom metalin sävyistä raskastelua soittava brittinelikko julkaisi viime vuonna seitsemännen albuminsa nimeltä A Eulogy for the Damnedin. Loistavaksi livebändiksi kehuttu yhtye aloitti uransa 90-luvun puolivälissä.

 

Lisää thrashia kiukaalle heittää ruotsalainen Altair. Yhtye on toiminut vankasti underground-pohjalta jo viitisentoista vuotta. Muutaman demon julkaissut tukholmalaisporukka soittaa teemaan sopivasti räyhäkkää kalmankatkuista thrashmetallia, jolle Jalometallissa on aina ovet avoinna.

 

Oululainen Clock Paradox tuo tervetullutta paikallisväriä Jalometallin melskeisiin. Death- ja progemetallia yhdistelevä kokoonpano tarjoaa tanakkaa ja makoisaa metallimättöä etenkin tuoreen Egotheism-albuminsa voimalla, jonka se julkaisi muutaman vuoden aktiivisen demouran jälkeen.

 

Kesän Jalometallin liput ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Musiikki-Kullaksella. Kahden päivän festarilippu maksaa ennakkoon 85 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin, kunhan kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Oikeudet esiintyjämuutoksiin pidätetään.

 

Jalometallin majoituspaketit ovat tulleet myyntiin. Kahden päivän Jalometalli-lipun sisältäviä majoituspaketteja tarjoavat Cumulus Oulu, Holiday Inn, Radisson Blu sekä Sokos Hotel Arina.


Lisää ajankohtaista

chevron-down