Uutiset

20-juhlavuoden erikoisohjelmistossa huumoripitoisia hetkiä lavalla ja kankaalla

Kaksikymmentä vuotta playbackin juhlaa täyttyy ensi viikolla, kun Ilmakitaransoiton MM-finaali kruunaa Oulun juhlaviikkojen ohjelmatarjonnan perjantaina 28. elokuuta Rotuaarin aukiolla. Mestaritason finaalishow’n lisäksi festivaali juhlii maailman ironisinta taidelajia tarjoamalla isolla kädellä ilkikurista rokkioopperaa pitkin viikkoa.

Ilmakitaraviikon tärppeinä:

Hurmos käyntiin hiellä ja hiusharjoilla

Ranskalainen Airnadette – We Will Dub You – komediamusikaali Uudella Seurahuoneella

Ilmakitarayleisö muistanee vielä ranskalaisen Günther Loven, jonka kultaiset spandexit kirittivät (ja kiristivät) miehen tuplavoittoon vuosien 2009 ja 2010 kisoissa. Rajun rakkauden kultainen ruhtinas on takaisin Oulussa, ja niin ovat myös hänen ystävänsä. Yhdessä he dubbaavat teidät pophistorian ja kulttiklassikoiden läpi pikantilla ranskalaishuumorilla höystettynä.

Airnadette elää todellista rock-unelmaa – päästämättä ääntäkään. Tiettävästi maailman ainoa ammattilaistason ilmabändi on noussut menestykseen niin Euroopassa kuin valtameren toisella  puolella ja esiintynyt kymmenilletuhansille ihmisille, tähdittänyt mainoksia ja TV-ohjelmia – ja julkaissut jopa ihka oikean albumin. Muutamia vuosia kierrettyään Airnadette päätti viedä huulisynkan seuraavalla tasolle käsikirjoittamalla kokonaisen dubbausmusikaalin. Ei eläviä ääniä, ei rekvisiittaa, ei instrumentteja – vaan parodioiva läpileikkaus pop-musiikkiin!

We Will Dub You nähdään ensi viikolla Oulussa Suomen ensiesityksessä. Musikaalia on tähän mennessä esitetty mm. Glastonburyssä, Edinburgh Fringessä, Lontoon Underbellyssä, Kanadassa ja kymmenissä Euroopan kaupungeissa. Oulun Uudella seurahuoneella tästä raisusta komediamusikaalista nautitaan kahteen otteseen ilmakitaraviikon keskiviikkona ja torstaina.

Airnadette – We Will Dub You

Ke 26.8. klo 20 / To 27.8. klo 20 / Kesto 90 min. / Uusi Seurahuone (Rantakatu 4, Oulu) / K-18

Liput: ennakko Lippupalvelusta 18€ (+ Lippupalvelun palvelumaksu 0-2,50€), ovelta 20€. Oulun Energian etuasiakkaille 15€.

“Airness is like porn. You know when you see it.”

Air Guitar Carte Blanche –videonäytös Kulttuuritalo Valveella

Kuten vanha ilmakitarakansa tietää, ilmavuuden kyllä tuntee. Ja sitähän tässä juhlavuoden videonäytöksessä riittää. Ilmavuutta, nimittäin.

Oulun Musiikkivideofestivaalin vahinkolapsesta maailmaanmaineeseen ponnistaneen oululaistapahtuman historia on täynnä ikimuistoisia hetkiä. Niistä parhaimmat esitetään isolla kankaalla kahden maailmanmestarin juontamana: näytöksessä ovat paikassa ilmakitaralegendat Aline “The Devil’s Niece” Westphal (MM 2011/Saksa) ja Justin “Nordic Thunder” Howard (MM 2012/USA). Kuluneet kaksikymmentä vuotta kertovat, ettemme edes yritä arvailla näytöksen muuta sisältöä.

Air Guitar Carte Blanche feat. The Devil’s Niece & Nordic Thunder

To 27.8. klo 16 / Kesto 120 min. / Kulttuuritalo Valve (Hallituskatu 7, Oulu), Valvesali / Liput 4€ Valveen lippumyymälästä

20. Ilmakitaransoiton MM-kisat 26.-28.8.2015

www.ilmakitara.fi


Lisää ajankohtaista

chevron-down