Uutiset

Tapahtumien Hubi kokoaa tapahtumajärjestäjät yhteen Pohjois-Pohjanmaalla

Tapahtumien Hubi -hanke käynnistyy tapahtumajärjestäjien kokoontumisella Ravintola Tubassa Oulussa maanantaina 20. kesäkuuta. Tilaisuudessa esitellään EU-hanketta, jonka avulla parannetaan kulttuuritapahtumien elinvoimaisuutta koko Pohjois-Pohjanmaan alueella ja tehdään tapahtumia tunnetuksi alueen ulkopuolella, sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti. Avajaisiin Tapahtumien klubille on ilmoittautunut 25 alueen festivaalia.

Hanke kokoaa yhteen Pohjois-Pohjanmaan profiilitapahtumat, joiden ympärille rakennetaan verkostomainen yhteistoimintamalli – Tapahtumien Hubi. Verkoston tehtävänä on säännöllisen yhteistyön kautta löytää tavoitteet tapahtumatoimialan kehittämiselle, seurannalle ja osaamisen vahvistamiselle. Hankkeen kohderyhmää ovat pohjoispohjalaiset vakiintuneet ja ammattimaisesti järjestetyt tapahtumat, joiden pääsisältönä on taiteen eri lajit musiikista elokuvaan. Hankkeessa koulutetaan tapahtumajärjestäjiä, kehitetään yhteismarkkinointia ja tapahtumatiedotusta sekä edistetään uusien rahoitus- ja tuotantomallien syntymistä alalle.

Pohjois-Pohjanmaalla on monipuolinen ympärivuotinen festivaali- ja tapahtumatarjonta: alueelta löytyy lähes 50 kulttuuritapahtumaa. Hankkeen taustalla on huomio tapahtuma-alan kehittämistarpeista. Projektipäällikkö Taina Ronkaisen mukaan: 

”Laadukkaita ja tunnettujakin tapahtumia järjestetään pienillä resursseilla, vaikka sisältöosaamisen puolesta potentiaalia olisi isompaan. Tapahtumilla on esimerkiksi vain vähän rahaa markkinointiin, eivätkä ne siksi tavoita pohjoiseen suuntaavia matkailijoita. Tässä hankkeessa pidetään melua tapahtumista ja toivotaan sen kantautuvan entistä paremmin alueen asukkaille, mutta myös maakuntaa kauemmas kävijämääriä lisäten.”  

Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja ja -hallinnoija on Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut ja osatoteuttaja Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry, joka tunnetaan elokuisia festivaaleja koordinoivana Oulun juhlaviikkoina.  

Takaisin

UUTISET

Elojazz pyöräyttää uuden vuosikymmenen käyntiin 1.­–4.8.2019, kun tapahtuma järjestetään jo…
Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 23. elokuuta 2019 Oulussa…
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalia vietetään tuttuun tapaan elokuun toisella viikolla. Jo…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.