Kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soin ohjelmisto kokoaa yhteen kansainvälisiä tähtiä ja kotimaisia lahjakkuuksia 10.–14. elokuuta. Oulunsalo Soin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen, on kutsunut viidennelle luotsaamalleen festivaalille barokkimusiikin mestareita ja hiljattain palkittuja taiteilijoita.

Oulunsalo Soissa konsertoivat Bram van Sambeek (fagotti), Andrew Lawrence-King, (harppu), Barocco Boreale ja Barocco Boreale Ensemble, Trio Roozeman (viulu, sello, piano), Suvi Väyrynen (sopraano), Jussi Juola (bassobaritoni), Miikka Saarinen (trumpetti), Anni Haapaniemi (oboe), Jouko Laivuori (cembalo, piano), Paavali Jumppanen (piano), Hannu Väisänen, poikakuorot Pohjantähdet ja Ynnin Pojat sekä Virpi Räisänen (mezzosopraano, viulu).

Kirjallisuus ja kuvataide syventävät festivaalin korkeatasoista musiikkiohjelmistoa. Kirjailija-kuvataitelija Hannu Väisänen ja avaruustähtitieteilijä Esko Valtaoja vierailevat musiikin ja kirjallisuuden vuoropuhelua yhdistävissä konserteissa. Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija Santeri Sarkolan teoksia on esillä Oulunsalossa 10.-31. elokuuta.

19. kertaa järjestettävän festivaalin konserteista voi nauttia tänä vuonna Oulunsalossa, Oulussa, Limingassa, Lumijoella, Yli-Iissä ja Kemissä.

Liput myynnissä ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Ilman toimitusmaksua liput saatavilla Oulu10-palvelupisteissä Oulun keskustassa, Oulunsalossa, Kiimingissä, Yli-Iissä, Haukiputaalla ja Yli-Kiimingissä. Kunkin konsertin lippuja myydään konserttipaikan ovella tuntia ennen konsertin alkua. Ovella maksuvälineenä käy vain käteinen. Pyydämme huomioimaan, että osa konserttipaikoista on pieniä, ja suosittelemme konserttilippujen ostamista ennakkoon.

www.oulunsalosoi.fi

Verkkotoimituksen juttuja Oulunsalo Soi -festivaaleilta

Festivaalijohtaja Jussi Vilkuna (2014)
Taiteellinen johtaja Virpi Räisänen (2013)
Tanssija ja koreografi Minna Tervamäki (2013)
Säveltäjä Colin Roche (2012)
Vuoden kuvataiteilija Kati Leinonen (2012)
Stand up! Carrington-Brown (2012)

Ohjelma 2016
» 9.8.2016 19:00 Kemin Pirtti: Varaslähtö - Nuoret Uljaat

Trio Roozeman (viulu, sello, piano)

Chopin: Grand duo
Mendelssohn: Sanaton laulu op.37 No.2
Prokofiev: Piano sonaatti No.7 op.83 osa 1 Allegro inquieto
Shostakovitch: Piano trio no.2

Useita palkintoja voittaneen ja lukuisten orkesterien kanssa esiintyneen Roozemanin sisarustrion konserttiohjelma vie hienostuneista eteläamerikkalaisista hetkistä ranskalaiseen virtuoottiseen ilotulitukseen sekä Prokofjevin ja Šostakovitšin sotatunnelmiin. Mendelssohnin Auf Flügeln des Gesanges − Laulun siivin kuullaan Jan-Paul Roozemanin sovituksena.

Liput: 28,50 € / 25,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Kemin Pirtti: Kauppakatu 7 94100 Kemi

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 10.8.2016 15:00 Oulunsalon kirjasto: Santeri Sarkola - At the Border of Mind. Vuoden kuvataiteilijan näyttely

Miltä ihmismieli näyttää? Tätä kysymystä pohtii Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilijan Santeri Sarkolan näyttely ”at the Border of Mind”.

Näyttely koostuu teoksista, joissa Sarkola pyrkii kuvaamaan alitajuntaa ja intuitiota. Hän on yhdistellyt valokuviinsa elementtejä kuvataiteesta ja halunnut visualisoida ajatuksia ja tunteita, joita voi olla vaikea pukea sanoiksi. Sarkola on tutkinut alitajuntaa ja mielentilaansa välimatkan päästä ja törmännyt myös yllättäviin ajatuksiin.

Sarkola haluaa korostaa työskentelyssään kauneutta ja mystisyyttä. Hän ammentaa teoksiinsa inspiraatiota maalaustaiteesta, videopeleistä ja luonnon värikkyydestä. Kuvat syntyvätkin usein luonnon rauhassa tai studion hiljaisuudessa. Taiteilijaa kiehtoo ajatus kamerasta työkaluna, jolla voi dokumentoinnin lisäksi luoda fiktiivistä todellisuutta. Luomalla lavastettuja teoksia ja vaikuttamalla teosten rakentumiseen Sarkola avaa katsojalle ikkunoita kuviteltuihin maailmoihin, jotka ovat totta vain kehysten sisällä. Tampereella asuva ja työskentelevä Santeri Sarkola on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2014.

Näyttelyn avajaisia vietetään 10.8.2016 klo 15:00. Näyttely on avoinna 31.8.2016 asti.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Pohjoisen Valokuvakeskuksen kanssa.

Vapaa pääsy!

Oulunsalon kirjasto, Karhuojantie 2, Oulunsalo.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 19:30 Maikkulan Kartano: Maikkulan Maistiaiset

Oulunsalo Soin uusi konserttipaikka Maikkulan Kartano tarjoaa tunnelmallisen miljöön musiikilliseen elämysten iltaan ja taiteilijoiden henkilökohtaiseen tapaamiseen. Yllätyksellinen ohjelmisto muodostuu vaikuttavista ooppera-aarioista, barokkimusiikin helmistä ja muista kamarimusiikin merkkiteoksista.

Festivaalille kutsutuista kansainvälisistä tähdistä ja nuorista lahjakkuuksista esiintymään heittäytyvät mm. huippuharpisti Andrew Lawrence-King, vanhan musiikin mestarit Barocco Boreale kokonaisuudessaan ja pienempänä ensemblena, sekä taiteellinen johtajamme, ihastuttava mezzosopraano Virpi Räisänen.

Liput: 68,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 3,50 €). Lippuun sisältyy maukas illallinen, joka nautitaan noutopöydästä kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kartanon idyllisissä puitteissa. Liput myynnissä 3.8. saakka.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 11.8.2016 18:00 Oulun tuomiokirkko: Avajaiskonsertti - Riemuhuuto

Barocco Boreale
Adrew Lawrence-King, harppu
Suvi Väyrynen, soprano
Virpi Räisänen, mezzosopraano, viulu
Jussi Juola, bassobaritoni
Jonathan Roozeman, sello
Miikka Saarinen, trumpetti
Anni Haapaniemi, oboe
Poikakuoro Pohjantähdet
Poikakuoro Ynnin Pojat

J. S.Bach (1685−1750): Kantaatti nro 51 Jauchtzet Gott in allen Landen; BWV 51
J. S. Bach: Kantaatti nro 187 Es wartet alles auf dich, BWV 187

Oulun Tuomiokirkko tulvii tähtiä ja J.S. Bachin musiikkia. Illan esiintyjinä loistavat Lappeenrannan laulukilpailun tänä vuonna voittanut sopraano Suvi Väyrynen ja 2. sijan saavuttanut bassobaritoni Jussi Juola, muun muassa Venäjällä ja Yhdysvalloissa kilpailumenestystä nauttinut nuori sellisti Jonathan Roozeman sekä maineikas harpisti ja vanhan musiikin spesialisti Andrew Lawrence-King. Bachin lapsenomaiseen kantaattiin Es wartet alles auf dich yhtyvät Oulun seudun kaksi upeaa poikakuoroa: Ynnin Pojat ja Kiimingin poikakuoro Pohjantähdet.

Liput: 24,50 € / 21,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Oulun tuomiokirkko, Kirkkokatu 5, Oulu.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 11.8.2016 21:00 Lääninhallituksen juhlatila: Tähdet tähdet

Hannu Väisänen, kirjailija
Esko Valtaoja, tähtitieteilijä
Bram van Sambeek, fagotti
Miikka Saarinen, trumpetti
Anni Haapaniemi, oboe
Jouko Laivuori, cembalo

Tähdet tähdet -konsertissa yhdistyvät keskustelun ja musiikin vuoropuhelu, sillä Esko Valtaojan ja Hannu Väisäsen kirjallisuuskeskustelun lisäksi kuullaan Suomen ja maailman parhaimpia puhaltajia. Lääninhallituksen juhlatilassa esiintyvät fagotisti Bram van Sambeek, trumpetisti Miikka Saarinen ja oboisti Anni Haapaniemi. Musiikillista antia täydentää cembalisti Jouko Laivuori.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlien kanssa.

Liput: 35,50 € / 32,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Lääninhallituksen juhlatila, Linnankatu 3, Oulu.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 12.8.2016 16:00 Liminganlahden luontokeskus: Nuoret Uljaat

Trio Roozeman (viulu, sello, piano)

Chopin: Grand duo
Mendelssohn: Sanaton laulu op.37 No.2
Prokofiev: Piano sonaatti No.7 op.83 osa 1 Allegro inquieto
Shostakovitch: Piano trio no.2

Liminganlahden luontokeskus avautuu varsinaiseksi nuorten lahjakkuuksien areenaksi. Useita palkintoja voittaneen ja lukuisten orkesterien kanssa esiintyneen Roozemanin sisarustrion konserttiohjelma vie monenkirjaviin kuviin hienostuneista eteläamerikkalaisista hetkistä ranskalaiseen virtuoottiseen ilotulitukseen sekä Prokofjevin ja Šostakovitšin sotatunnelmiin. Mendelssohnin Auf Flügeln des Gesanges − Laulun siivin kuullaan Jan-Paul Roozemanin sovituksena.

Liput: 28,50 € / 25,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Liminganlahden luontokeskus, Ravintola-Hotelli Lintunen, Rantakurvi 6, Liminka.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 12.8.2016 19:00 Lumijoen kirkko: Barokin loisto - Vivaldi & Händel

Kreeta-Maria Kentala, viulu
Andrew Lawrence-King, harppu
Virpi Räisänen, mezzosopraano
Barocco Boreale

Barocco Boreale astuu instrumentteineen ajassa vuosisatoja taaksepäin. Barokkiviuluvirtuoosi Kreeta-Maria Kentala virtaa viulismin energiaa, ja kaustislainen musiikin tekemisen riemu ja pelimannihenki heijastuvat hänen kauttaan koko yhtyeestä. Kesäkuussa Barocco Borealen levyttämän Vivaldin Vuodenaikojen kokoonpanossa kuullaan myös harppu, jota soittaa legendaarinen Andrew Lawrence-King. Häntä kuullaan tässä konsertissa myös harvinaisen Vivaldin C-duuri-harppukonserton solistina.

Konsertti kuullaan suorana Yle Radio1:ssä.

Liput: 24,50 € / 21,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Lumijoen kirkko, Ylipääntie 10.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 13.8.2016 14:30 Sympaalin asema: Sympaattinen Sympaali

Hannu Väisänen, kirjailija
Jouko Laivuori, piano
Virpi Räisänen, mezzosopraano

Syvällisiä tekstejä musiikin ja kirjallisuuden vuorovaikutuksesta.

Liput: 24,50 € / 21,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Sympaalin asema, Niementie 39, Oulunsalo

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 13.8.2016 19:00 Kierikkikeskus: Kierikki kiehuu

Barocco Boreale Ensemble
Bram van Sambeek, fagotti
Virpi Räisänen, mezzosopraano

Nyt on vaarana, että mopo lähtee keulimaan. Kierikki kiehuu viihdettä: omituista klasaria, ilta täynnä yllätyksiä, ja hulppeaa menoa. Keskipohojammaalaiset Barocco Boreale Ensemblen barokkipelimannit, tulppaanimaan fagottikeisari Bram van Sambeek ja taiteellinen johtaja Virpi Räisänen lupaavat hulvattoman klasarishown.

Liput: 26,50 € / 22,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Kierikkikeskus, Pahkalantie 447 A, Yli-Ii.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 14.8.2016 14:00 Kaupungintalon juhlasali: Paavalin nurkissa

Paavali Jumppanen, piano

Debussy: Children’s Corner
Debussy: Preludeja
Beethoven: Pianosonaatti Nr.29 ”Hammerklavier”

Claude Debussy maalasi musiikkiinsa tunnelmia, jotka Paavali Jumppanen herättää flyygelin koskettimilla korvin kuultaviksi. Debussyn omalle tyttärelleen säveltämässä teoksessa Children´s Corner – Lasten nurkkauksessa säveltäjä kuvaa aikuisen silmin lapsen maailmaa. Myös Debussyn preludit nousevat taiturillisista alkusoitoista pysäyttäviksi tuokiokuviksi. Beethovenin 32 pianosonaattia ensimmäisenä suomalaisena levyttäneen Jumppasen pianonurkkauksessa käy huiske, kun Beethovenin Hammerklavier räjähtää koskettimille kuin sinfonia.

Liput: 29,50 € / 25,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Kaupungintalon juhlasali, Kirkkokatu 2, Oulu.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 14.8.2016 18:00 Oulunsalon kirkko: Päätöskonsertti - Bram Bam!

Bram van Sambeek, fagotti
Paavali Jumppanen, piano
Barocco Boreale Ensemble

Oulunsalo Soi 2016 päättyy juurilleen Oulunsaloon. Tämä ilta on Bramin! Konsertissa kuullaan Suomen ensiesityksenä Sebastian Fagerlundin Bram van Sambeekille säveltämä virtuoottinen ja maaginen fagottiteos Woodlands. Illan solisti, yksi tämän hetken nimekkäimmistä fagotisteista, on myös levyttänyt Fagerlundin musiikkia. Lähimusiikin lisäksi van Sambeek tarjoilee herkkupaloja etelämpää Euroopasta.

Liput: 24,50 € / 21,50 € (sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun 2,50 €).

Oulunsalon kirkko, Uhrikirkonkuja 2, Oulunsalo.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla