Muusat valtaavat Oulun jälleen 9.–14. elokuuta, kun Huutomerkki ry järjestää Oulun Muusajuhlat jo kolmattatoista kertaa. Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali esittelee taiteilijoita Oulun seudulta ja vähän kauempaakin.

Tämän vuoden tähtivieraiksi on kutsuttu kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen ja tähtitieteilijä Esko Valtaoja yhteistyössä Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin kanssa. Lisäksi Muusajuhlilla esiintyvät muun muassa Markus Leikola, Ville Pirinen, Teemu Mäki, Tuula Amberla, Pauliina Vanhatalo, Kari Tykkyläinen ja Mieskuoro Huutajat.

Festivaalista on kehittynyt Oulun seudun merkittävin kirjallinen kulttuuritapahtuma, jonka monipuolisesta ja laadukkaasta ohjelmatarjonnasta riittää valinnanvaraa kaikenikäisille sanataiteen ystäville. Kuuden päivän aikana yhteensä yli kuusikymmentä sanataiteellista tapahtumaa tarjoavat runouden ja kirjallisuuden lisäksi myös sarjakuvaa, elokuvaa, musiikkia ja kirjoittajakoulutusta.

Tämänvuotisessa kirjoittajakoulutuksessa rikotaan kirjoittamisen raja-aitoja sekä kehitetään taitoja esiintyvänä runoilijana. Yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kanssa järjestettävä Kirjoittamisen kirjopesuohjelma: Miten tosikkomaisuus karnevalisoidaan -viikonloppukurssi on tarkoitettu kaikille tärkeilyä kaihtaville kirjoittajille, yhtä hyvin aloittelijoille kuin irrottelua kaipaaville ammattilaisille ja muille konkareille. Kirjailija Jouko Sirolan vetämä kurssi järjestetään 13. – 14.8 ja sen hinta on 80 euroa. Ilmoittautua voi 31.7. mennessä netissä, sähköpostilla: kesayo@pohjois.pohjanmaa.fi tai puhelimitse: 044 465 2205/044 465 2206.

Intensiivisen lavarunouden työpajassa sunnuntaina 14.8. klo 10 -16 harjaannutaan runoilijan kehonkieleen, artikulaatioon, mikrofonin käyttöön, esitystilan potentiaaliin ja esitettävän tekstin mahdollisuuksiin. Galleria Koomassa järjestettävä työpaja sopii kirjoittajille, jotka haluavat syventää kokemustaan lavalla, saada esityksestään palautetta ja rohkaistua esiintyjänä. Pajan ohjaa runoilija Aura Nurmi. Osallistumisohjeet: lähetä vapaamuotoinen hakemus 5.8. mennessä sähköpostilla: yhdistys@huutomerkki.fi tai etanapostilla: Huutomerkki ry, PL 42, 90015 Oulun kaupunki. Kurssin hinta on 15 euroa.

Huutomerkki ry.

www.huutomerkki.fi/muusajuhlat/2016

Verkkotoimituksen juttuja Muusajuhlilta

Kuvagalleria (2014)
Alkusoinnun ikeestä tavun häivytykseen (2013)
Monikulttuurinen ilta (2013)
Kotikonsertti: Kansakoulu-passio (2012)
Kirjailija Pelle Miljoona (2012)
Runoilija Uolevi Haapala (2012)
Runollinen patsaskierros (2012)

Ohjelma 2016
» 9.8.2016 12:00 Tuba: Runolounas

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Eero Suvilehto.

Sijainti kartalla
» 9.8.2016 13:00 Pop up -kirjakauppa Runoalue, Kulttuuritalo Valve: Muusat Runoalueella

Osuuskunta Poesian aktiivijäsenet Mikael Brygger ja Sirpa Kyyrönen esiintyvät sanoin ja runoin RUNOALUE-avajaisissa.

Sijainti kartalla
» 9.8.2016 17:00 Oulun kirjallisuuden talo: Muusat kirjallisuuden talossa

Oulun kirjailijaseuran helmikuussa perustamassa Kirjallisuuden talossa vietetään iltaa sanataiteellisissa merkeissä monipuolisen ohjelman kera. Tarjolla on pikkunaposteltavaa ja juotavaa.

17:00 Kirjailijamatinea
Tietokirjailija Robert Brantberg kertoo syksyllä ilmestyvästä kenraali Carl von Döbelnin elämäkerrasta. Lauri Ahtinen ja Anna-Sofia Vuorinen tarinoivat niin ikään syksyllä ilmestyvästä kuvitetusta lastenkirjastaan Itä-Borneo. Viime syksyn satoa puolestaan on helsinkiläisen Mikael Bryggerin runokoelma Tuuliatlas. Runoilija esittelee itse teostaan, jonka paikoin häpeämättömän romanttisessa runokielessä sekoittuvat veden ja tuulen kuvat.

18:00 Tiks auki!
Kaihertaako mieltäsi jokin runo, jota et kerta kaikkiaan ymmärrä, tai siinä on kohtia joille kaipaat selitystä? Lähetä runo etukäteen sähköpostilla Marja-Riitta Vainikkalalle ja Kari Sallamaalle osoitteeseen yhdistys@huutomerkki.fi. Runonavaajat ottavat runon pohdittavakseen ja kertovat tilaisuudessa aatoksiaan. Voit tulla mystisen runon kanssa paikan päälle myös ilman ennakkolähetystä, tai muuten vain kuuntelemaan runojen avauspyrintöjä. Myös yleisöllä on vapaa sana!

19:00 Lauri ja muusat
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta kirjailija Lauri Viidan syntymästä. Tuplarunoilija Tommi Saha lausuu Viitaa tuplarunouden keinoin. Tutkija Tomi Kiilakoski pohtii puheenvuorossaan Lauri Viidan persoonaa. Kulttuuriosuuskunta Puhuri esittää otteita Viidan tuotannosta lukuteatterina. Duo Kolehmainen & Kiilakoski esittää Juice Leskisen kappaleen Lauri Viidan muistomerkki ja trubaduuri Eetu Mikkola puolestaan Viidan runoutta itseään ”jollain hyvänkuuloisella soittimella melko kivasti säestäen”.

20:00 Muusat mäessä
Kaksi omaperäistä taiteilijaa, Teemu Mäki ja J. A. Mäki keskustelevat taiteen tekemisen tuskasta ja autuudesta. Teemu Mäki on vapaa taiteilija, kirjailija, teatteriohjaaja ja tutkija. Hän on ollut myös kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa. Mäki on kirjoittanut kuusi kirjaa, tuorein on nimeltään Äidin oma. Se on Mäen kolmas runokokoelma, josta taiteilija esittää myös otteita. Jyrki Anselmi Mäki on kuvataiteilija, kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja kulttuurin sekatyöläinen, joka tunnetaan erityisesti Radiopuhelimet-yhtyeen laulajana ja toisena pääsanoittajana. Sarjakuvataiteilijan uran Mäki aloitti piirtämällä makkarakääreisiin, sittemmin sarjakuvia on julkaistu useissa eri lehdissä. Mäen esikoisalbumi Hermolomamatka oli ehdolla Sarjakuva-Finlandian saajaksi, ja kolmas sarjakuvaromaani ilmestyy syyskuussa. Taiteilijoita jututtaa Lauri Ahtinen.

21:00 Muusat elokuvissa
Kirjallisuuden talon poikkitaiteellisen tapahtumakavalkadin päätteeksi nähdään Teemu Mäen ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Tavallista tappamista – Ordinary Killing (An Interview With Hannu Lauerma). Mäki kertoo itse elokuvan tekemisestä ja sen taustoista. Musiikin elokuvaan on tehnyt Antti Auvinen. Elokuvan kesto on 15 minuuttia, ja elokuva esitetään ensimmäistä kertaa julkisesti.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 12:00 Tuba: Runolounas

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Timo Harju.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 17:00 Muusat Haukiputaan kirjastossa

Trubaduuri Markus Pätsi pureutuu suomalaiseen sielunmaisemaan kansanmusiikin ja ikivihreiden saattelemana. Kansakuntamme musiikillisesta arkistosta kunnioituksella valitut laulut saavat musikantin käsittelyssä tuoreita näkökulmia.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 17:30 Muusat Kempeleen kirjastossa: Heli Slunga & Jaana Seppänen

Kirjallisuuden ystävät tuntevat modernin naisen ongelmia kepeän humoristisesti käsittelevän chick litin, mutta Heli Slungan ja Jaana Seppäsen teos Lapin Lolita on Suomen ensimmäinen bitch lit -teos! Tyylilajiin kuuluu erityisesti huono kieliasu ja miehiä lyttäävä maailmankuva, ja sen esikuvina voi pitää vaikkapa Bridget Jonesin päiväkirjoja ja Sinkkuelämää-sarjaa. Teos on estoton kertomus Irenestä, joka päättää myydä neitsyytensä eniten tarjoavalle. Toinen päähenkilö on Nadja, Suomessa työskentelevä virolainen huora. Heli Slunga on lappilainen runoilija ja Jaana Seppänen helsinkiläinen esseisti.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 18:00 Oulun kaupunginkirjaston lastenosasto: Lasten runoraati

Lasten runoraadissa arvioidaan kotimaisia lastenrunoja. Raadin jäsenet kertovat oman mielipiteensä ja antavat pisteet seitsemälle kotimaiselle lastenrunolle. Raatilaiset ovat 10-12-vuotiaita koululaisia.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 18:00 Oulun kaupunginkirjasto: Aution saaren kirjat

Kirjailija Essi Kummu, sarjakuvataiteilija Ville Ranta ja lavakoomikko Matti Patronen kertovat, mitä kirjoja ja miksi he ottaisivat mukaan autiolle saarelle. Löytyykö repusta Sudenpentujen käsikirja, arjesta irrottavaa viihdelukemistoa, virsikirja vaiko kenties jotain aivan muuta?

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 18:00 Åströmin Puisto: Runoilijan vastaanotto

Onko elämästäsi koskaan kirjoitettu runoa? Runoilijan vastaanotolla, kahden kesken, saat kertoa unelmistasi ja toiveistasi. Ei haittaa, vaikka kompastelisit sanoissasi: runoilija pukee tarinasi lyyrisiin vaatteisiin. Vastaanotto kestää 15–20 minuuttia. Saat runon mukaasi joko heti tai myöhemmin suoraan runoilijalta. Vastaanottoa pitää runoilija Outi-Illuusia Lilja.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 19:00 Muusat kaupunginkirjastossa: Heli Slunga & Jaana Seppänen

Kirjailijat Heli Slunga ja Jaana Seppänen kertovat teoksensa Lapin Lolita syntyvaiheista ja taustoista. Kirja kertoo estottomasta Irenestä, joka muuttaa pohjoisesta Helsinkiin ja päättää myydä neitsyytensä eniten tarjoavalle. Nadja taas on Suomessa työskentelevä kaupallinen nainen Virosta, joka kaipaa Narvassa asuvaa lastaan. Bitch lit -tyylilajissa naiset ovat antisankarittaria – alennuslaarirytkyt korvaavat merkkivaatteet, samppanjan sijaan kaadetaan kurkkuun votkaa ja painohuolien tilalla ovat toimeentulo-ongelmat. Heli Slunga on lappilainen runoilija ja Jaana Seppänen helsinkiläinen esseisti.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 19:00 Kotikonsertti: J. Aslak Räsänen

Muusajuhlien intiimien kotikonserttien sarjassa vuorossa on oululaisen rockmuusikon ja runoilijan soolokeikka tämän omassa olohuoneessa. J. Aslak Räsänen tunnetaan monipuolisena ja taitavana muusikkona, joka laulaa ja soittaa kitaraa Ruotomieli ja EHKÄ -yhtyeissä. Yleisölle on tarjolla kahvia, teetä ja pikkupurtavaa.

Valtatie 27 as. 6.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 19:00 Pihakonsertti: Kari Tykylevits Tykkyläinen

Suuri taiteilija, kylähulluksikin tituleerattu Kari Tykylevits Tykkyläinen Siuruan kansantasavallasta esiintyy kotipihallaan. Luvassa on paitsi rämebluesia sikarilaatikkokitaralla, myös multi-instrumentaalisesti säestettyä laulua ja karjumista ja muuta taiteen ytimeen menevää ryhdikästä hulluutta. Taiteilija tarjoaa kahvia ja kotiviiniä, ja lisäksi rohkeimmilla on mahdollisuus kokeilla miltä tuntuu burleski! Ateljeesta löytyy riisuttavia kamppeita.

Konttilanharjuntie 7, Ylisiurua, Pudasjärvi.

Sijainti kartalla
» 10.8.2016 20:00 Tuba: Muusaklubi

Runojaan esittävat Sirpa Kyyrönen, Tiina Lehikoinen, Saaga Sees ja Kaisa Halmkrona. Kirjailijat Heli Slunga ja Jaana Seppänen kertovat keväällä ilmestyneestä bitch lit- teoksestaan Lapin Lolita. Jaana Seppänen esittää lisäksi bluesversioita Heli Slungan runoista yhdessä kitaristi Keke Röntysen kanssa. Heli Slunga on julkaissut runokokoelmat Jumala ei soita enää tänne, Varjomadonna ja Orjan kirja. The Aeon -yhtye esittää Aleister Crowleyn teksteihin sävellettyä musiikkia. Crowley oli brittiläinen kirjailija, okkultisti ja mystikko, jota on kutsuttu myös maailman ilkeimmäksi mieheksi ja suureksi pedoksi. Klubin päättää harvoin estradeilla nähty oululainen rockyhtye Lasane!, joka soittaa ugandalaisen runoilijan Apollo Kikulin teksteihin säveltämäänsä musiikkia.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 12:00 Tuba: Runolounas

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Miia Paani.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 13:00 Pop up -kirjakauppa Runoalue, Kulttuuritalo Valve: Muusat Runoalueella

Torstain iltapäivässä runolliset lava-aktit tarjoilevat Tiina Lehikoinen, Outi-Illuusia Lilja ja Jere Vartiainen.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 15:00 Oulun Sarjakuvakeskus: Turun Sarjakuvakaupan Oulun toimipiste täyttää yksi vuotta!

Oulun Sarjakuvakeskuksessa juhlitaan Turun Sarjakuvakaupan Oulun toimipisteen 1-vuotissynttäreitä. Juhlakattaus sisältää kakkua, kahvia ynnä muuta asiaan kuuluvaa. Tilaisuudessa on myös videoyhteys Turun Sarjakuvakauppaan. Olet lämpimästi tervetullut paikalle vaikkapa esittämään toiveitasi Oulun toimipisteen tulevaisuudesta ja valikoimasta sekä tapaamaan virtuaalisesti Turussa vaikuttavia sarjakuvantekijöitä!

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 16:00 Oulun Sarjakuvakeskus: Sarjakuvailtapäivä

Sarjakuvailtapäivän aluksi Harri Filppa esittelee Sarjakuvagalleria!ssa esillä olevan ruotsalaisen sarjakuvataiteilija Mattias Elftorpin näyttelyn. Valvegalleriassa puolestaan on esillä Tommi Musturin näyttelykokonaisuus, jonka sarjakuvataiteilija itse esittelee. Aapo Kukko kertoo uudesta kirjastaan Harmaa Susi, jonka on käsikirjoittanut Tapani Bagge. Veli-Matti Üral esittelee esikoisteostaan Keijo Teuras, ja tilaisuudessa kuullaan myös Ilpo Koskelan sanailua tämän uudesta Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja -teoksesta. Mukana myös sarjakuvataiteilijat Elina Lahdenperä ja Ville Pirinen. Tekijät signeeraavat teoksiaan tapahtuman aikana.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 17:00 Muusat Oulunsalon kirjastossa

Trubaduuri Markus Pätsi pureutuu suomalaiseen sielunmaisemaan kansanmusiikin ja ikivihreiden saattelemana. Kansakuntamme musiikillisesta arkistosta kunnioituksella valitut laulut saavat musikantin käsittelyssä tuoreita näkökulmia.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 18:00 Muusat Kempeleen kirjastossa: Antti Leikas

Antti Leikas on savolaissyntyinen, Oulussa asuva kirjailija. Koulutukseltaan hän on matemaatikko, mutta on opiskellut myös kirjallisuutta, filosofiaa, sosiologiaa ja yritysjohtamista. Leikas on työskennellyt muun muassa kulttuurilehti Kaltion päätoimittajana. Leikaksen kolme romaania muodostavat ns. vesi-trilogian: Melominen (2011), Huopaaminen (2013) ja Soutaminen (2015).

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 18:00 Oulun kaupunginkirjasto, Piazza-aukio: Kirjallisuuspaneeli: Umberto Eco

Taannoin edesmenneestä Umberto Ecosta keskustelevat Jyrki Korpua ja Tomi Kiilakoski. Eco oli maailmanlaajuisesti tunnettu semiootikko, kirjailija ja filosofi, eräänlainen vanhan sivistysajattelun jälkimoderni lipunkannattaja, jonka mukaan kirjailijan tehtävä on sekä sivistää että viihdyttää. Mukana myös kaksikko Hra Tumma & Hra Vaalea, joka esittää David Bowien kappaleita.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 19:00 Oulun kaupunginkirjasto, Piazza-aukio: Kirjallisuuspaneeli: Kurt Vonnegut

Paneelin lähikuvassa on vuonna 2007 edesmennyt yhdysvaltalainen kirjailija Kurt Vonnegut. Vonnegutin kirjoitustyyli on outo anarkistis-humanistinen sekoitus sarkasmia, science fictionia, mustaa huumoria ja satiiria. Kirjailijan edelleenkin ajankohtaisista älynvälähdyksistä keskustelevat Jyri-Jussi Rekinen, Jussi Moilanen ja Pirjo Suvilehto. Paneelin aikana käydään ainakin Galapagos-saarilla ja pohditaan Vonnegutin suhdetta vastakulttuuriin ja beat-kirjallisuuteen.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 19:00 Oulun asematunneli: Asemakaavoitus kustavissa...

Sarjakuvantekijä Harri Filppa käsittelee Olipa kerran kustavissa… -sarjakuvissaan asioita, jotka voivat mennä pieleen. Filppa esittelee asematunnelissa esillä olevan näyttelynsä, joka sisältää ajatuksia asemakaavoituksesta avaruuteen. Paikalla on myös sarjakuvantekijä Aapo Kukko esittämässä tulkintojaan kaikenmaailman musiikista teemalla ”Yhteiskuntapolitiikka kustavissa…”

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 19:00 Ravintola Perla: Hymni tulelle

Hymni tulelle roihuaa Eino Leinon hengessä. Leinon kuolemattomat tekstit heräävät uuteen hehkuun runoilija Teija Annelin ja laulaja Kari J. Hartikaisen tulkitsemina. Esitys sisältää niin Leinon runoutta kuin Teija Annelin omaa tuotantoa aina tuskasta ja synkkyydestä elämäniloon ja koreuteen asti. Leinon runoihin sävellettyjä lauluja tulkitsee aina yhtä väkevästi Kari J. Hartikainen Eero Jauhiaisen (koskettimet) ja Kari Veisterän (huilu ja saksofoni) säestyksellä.

Liput 10 euroa ovelta.

Sijainti kartalla
» 11.8.2016 21:00 Lääninhallituksen juhlatila: Tähdet tähdet: Hannu Väisänen ja Esko Valtaoja

Millainen yhteys syntyy, kun monipuolinen taiteilija ja avaruustähtieteen professori kohtaavat?

Ranskassa asuvan Hannu Väisäsen kuvataidetta on säännöllisesti esillä kotimaassa ja ulkomailla. Hän on kirjoittanut kuusi romaania ja yhden novellikokoelman. Teos Toiset kengät sai Finlandia-palkinnon vuonna 2007. Väisänen on lisäksi mm. lavastanut oopperaesityksiä Savonlinnan oopperajuhlille.

Esko Valtaoja on arvostettu tieteentekijä ja kiitetty tiedon popularisoija, joka on palkittu mm. Tieto-Finlandialla kirjastaan Kotona maailmankaikkeudessa. Hän työskenteli avaruustähtitieteen professorina Turun yliopistossa ennen eläkkeelle jäämistään.

Musiikkia, kirjallisuutta ja tähtitaivasta koskevia pohdintoja säestävät taivaallisella musiikilla Bram van Sambeek (fagotti), Miikka Saarinen (trumpetti), Anni Haapamäki (oboe) ja Jouko Laivuori (cembalo).

Tilaisuus on järjestetty yhteistyössä Oulunsalo Soi -tapahtuman kanssa. Liput 33/30 euroa ovelta, ennakkoon Ticketmasterin myyntipisteissä kautta maan sekä Oulu10-palvelupisteissä Oulun keskustassa, Oulunsalossa, Kiimingissä, Yli-Iissä, Haukiputaalla ja Yli-Kiimingissä.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 11.8.2016 21:00 Tuba: Sarjakuvamuusaklubi

Sarjakuvataiteilijat Tommi Musturi, Ville Pirinen ja Harri Filppa esittelevät itseään ja tuotantoaan sekä paraikaa Oulussa esillä olevia sarjakuvanäyttelyitään. Tommi Musturi on kansainvälisesti palkitun Glömp -sarjakuva-antologian luoja, ja myös hänen kuva- ja taidekirjojaan on julkaistu useissa Euroopan maissa sekä Pohjois-Amerikassa. Ville Pirinen on Vuoden Puupäähattu 2016 palkinnon saaja ja mm. Ornette Birks Makkonen -sarjakuvahahmon luoja. Harri Filppa on monipuolinen oululainen sarjakuvantekijä ja -tutkija sekä graafikko. Mukana myös yleisölle avoin runollinen sarjakuvaimpro! Musisoinneista vastaavat Mikael Huovinen sekä illan päättävä Ville Pirisen orkesteri Combat School.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 12:00 Tuba: Runolounas

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Kari Sallamaa.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 17:00 Kesän sauna: Muusat lauteilla. Lukusaunapiiri

Jarkko Korpuan vetämä lukusanapiiri kokoontuu Tuiran uimarannalla, kesäsaunan lauteilla ja jakaa lukukokemuksiaan muiden saunojien kanssa. Käsiteltävänä on Karen Joy Fowlerin traaginen, haikea ja arvoituksellinen teos Olimme ihan suunniltamme. Tule kuuntelemaan mitä mietteitä teos on herättänyt lukupiirissä, johon kuuluvat Korpuan lisäksi Eerika Ehovuo ja Satu Lapinlampi. Sana on vapaa myös muille saunojille. Saunamaksu on viisi euroa, jonka voi suorittaa käteisellä tai korttimaksuna.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 17:00 Muusat Kiimingin kirjastossa

Trubaduuri Markus Pätsi pureutuu suomalaiseen sielunmaisemaan kansanmusiikin ja ikivihreiden saattelemana. Kansakuntamme musiikillisesta arkistosta kunnioituksella valitut laulut saavat musikantin käsittelyssä tuoreita näkökulmia.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 18:00 Oulun kaupunginkirjasto: Kuinka lauluni ovat syntyneet: Tuula Amberla

Lulu, Pienet sanat ja Tyttö kampaa märkää tukkaa ovat 80-luvun hittejä, jotka ovat säilyneet sukupolvelta toiselle. Niiden esittäjänä suomalaisille tutuksi tullut Tuula Amberla saapuu pääkirjaston Pakkalan saliin kertomaan mm. näistä ja muiden laulujensa syntyhistoriasta.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 19:00 Latopaari, Oulunsalo: Muusaklubi

Poikkitaiteellista ohjelmaa tunnelmallisessa pihapiirissä makkaranpaiston ja kahvikupposten kera. Omia runojaan esittävät Iina-Ruusa Pyykkönen ja Lassi Kalleinen. Pertti Anttila sekoittaa monologissaan omia ja Rosa Liksomin tekstejä Maajussille morsian -ohjelman hengessä. Stand up -koomikko Pekka ”Pena” Pentti venyttää yleisön nauruhermoja, ja Sari Maanhalla tekee halukkaista runomuotokuvia.

Esiintymässä myös maailman ensimmäinen kirjallinen burleskitaiteilija Palma de Mallorca! Lavatanssien hengessä ikivihreiden iskelmien kera esiintyy orkesteri Retropändi. Folkyhtye Rommakko vauhdittaa tunnelmaa paikallisväritteisillä lauluillaan, ja illan päättää puolankalainen akkabändi Traumaryhmä. Kiroiluvaara! Liput 5 euroa ovelta.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 19:00 Tuba: Performanssi: IRB

IRB on runolaulua, lausuntaa, joikua ja ääni-improvisaatiota, jonka alla elää elektroninen äänimaisema ja kuiskaileva viulu. Teos pohjautuu Keke Lammassaaren Korppi-runoelmaan ja on jatkoa Lammassaaren ja Ilkka Hännisen vuosien yhteistyölle erilaisissa teatteri- ja musiikkituotannoissa. Kaksikko on julkaissut runo-ambient levyn Kaunis. Performanssissa esiintyvät Keke Lammassaari (runous), Ilkka Hänninen (ambient-musiikki) sekä teoksen sävellystyöstä vastaava Pihla Perämäki (viulu).

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 19:00 Galleria Kooma: Vaginavirkkausta & Pillun päreitä

Runollinen vaginavirkkaus-tapahtuma on kunnianosoitus suomalaiselle seksuaalisuudelle. Illan aikana jokainen voi virkata oman pehmovaginan. Työn voi halutessaan jättää yleisön nähtäväksi gallerian seinälle. Tilaisuus on avoin kaikille sukupuoleen katsomatta, ja tyyli on ehdottoman vapaa. Jos et voi tuoda mukanasi omia virkkuukoukkujasi ja lankoja, niitä löytyy paikan päältä. Kädentaidoissa opastaa Tiina Pehkonen.

Virkkauksen lomassa Sari Kokkonen ja Jarkko Korpua esittävät runoja teoksista Pillun päreet sekä Tupa ryskyi, parret paukkui – Suomen kansan rivot runot. Pillun päreet sisältää Anna Hakalan ja Sanna Vauranojan rujon kauniita sanoja naisista, jotka yrittävät olla vaimoja, tyttäriä, ystäviä, naapureita, päälliköitä, palvelijoita, äitejä. Tupa ryskyi, parret paukkui -teos puolestaan koostaa suomalaisesta seksuaalisesta kansanrunoudesta monipuolisen kattauksen: mukana on sukupuolielinten syntyrunoja, ylistyksiä, loitsuja ja kansanlauluja. Tarjolla on kahvia, teetä ja riisipiirakoita.

Sijainti kartalla
» 12.8.2016 21:00 Tuba: Muusat keikalla: Tuula Amberla Duo

Jo 1980-luvulla Lulu -hitillään koko kansan tietoisuuteen noussut Tuula Amberla piti välillä taukoa musiikista, mutta esiintyy jälleen. Keikoilla kuullaan pääosin laulajan omaa soolotuotantoa, mutta myös covereita. Säestäjänään Tuula Amberlalla on mukananaan Tero-Petri Suovanen. Liput 14 € ovelta ja ennakkoon Billetosta 11 € (+ Billetton palvelumaksu 1 €).  .

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 11:00 Kiimingin kirjasto: Nuojuan teatteripaja: Räppinokkio

Räppinokkio on räpähtävä sooloteatteriesitys, joka mukailee ikiaikaista tarinaa Pinokkiosta. Tarinassa kovimmastakin pölkkypäästä hioutuu rakastettava ihminen. Esitys muistuttaa musiikin ja huumorin avulla kunnioituksen ja välittämisen tärkeydestä. Respect! Roolissa Tuija Nuojua. Dramatisointi: Tuija Nuojua, ohjaus: Mika Nuojua, musiikki: Tomi Väisänen, koreografia: Annamari Kess. Esityksen kesto on 40 minuuttia, ja se on suunnattu esikoululaisille ja koululaisille. Esitys on osa Kiiminki-päiviä. Lisätietoja: www.kiiminkipaivat.fi.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 14:00 Pop up -kirjakauppa Runoalue, Kulttuuritalo Valve: Muusat Runoalueella

Lauantaina Runoalueen vieraana on kirjailija, toimittaja ja konsultti Markus Leikola. Hän on julkaissut kolme runoteosta sekä tietokirjoja, ja paraikaa työn alla on syksyllä ilmestyvä romaani Uuden maailman katu. Leikolan kirjoittama näytelmä Suuri ja mahtava menee parhaillaan Helsingissä Musiikkiteatteri Kapsäkissä ja vierailee syksyllä Oulussakin.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 14:00 Konstila, Kulttuuritalo Valve: Haiku- ja tankapaja

Japanilaisesta runoudesta kiinnostuneille suunnatun, maksuttoman haiku- ja tankapajan vetää haukiputaalainen, haikuihin ja tankoihin perehtynyt sanataiteilija Eeva Holma. Haiku ja tanka ovat lyhyitä ja tiiviitä, tavujen lukumäärään perustuvia runoja, joissa vähäistä liikkumatilaa ei tuhlata abstrakteihin ilmaisuihin vaan jokainen sana on merkityksellinen ja puolustaa olemassaolon oikeuttaan juuri kyseisessä runossa. Kurssille ilmoittaudutaan paikan päällä klo 14, ja mukaan tulee ottaa kynä ja paperia. Kurssille otetaan kymmenen osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi pidetään osana Oulun manga- ja animekerho Omake ry:n järjestämää Oulun Animeseminaaria, joka on yksi Suomen vanhimmista japanilaisen animaation ja sarjakuvan harrastustapahtumista. Yksipäiväinen seminaari järjestetään Kulttuuritalo Valveella 13.8. klo 10 alkaen. Lisätietoja: www.animeseminaari.wordpress.com.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 14:30 Sympaalin asema, Oulunsalo: Sympaattinen Sympaali.

Musiikin ja kirjallisuuden vuorovaikutuksen lähteillä ovat kuvataiteilija-kirjailija Hannu Väisänen, mezzosopraano Virpi Räisänen ja pianisti Jouko Laivuori.

Hannu Väisänen on Ranskassa asuva kirjailija ja kuvataiteilija. Hän lukee tilaisuudessa otteita uusimmasta kirjastaan Elohopea. Teos sisältää viittauksia Schubertin liedeihin, joista konsertissa  kuullaan muun muassa Goethen kuuluisaan runoon sävelletty dramaattinen Keijujen kuningas.

Virpi Räisänen on Oulusalo Soi -tapahtuman taiteellinen johtaja ja tunnetaan musiikillisesta laaja-alaisuudestaan sekä vanhan että uuden musiikin tulkitsijana. Jouko Laivuori on Radion Sinfoniaorkesterin kosketinsoittaja ja Avanti!n perustajajäsen.

Tilaisuus on järjestetty yhteistyössä Oulunsalo Soi -tapahtuman kanssa. Liput 22 / 19 euroa ovelta, ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä kautta maan sekä Oulu10-palvelupisteissä Oulun keskustassa, Oulunsalossa, Kiimingissä, Yli-Iissä, Haukiputaalla ja Yli-Kiimingissä.

Osta liput Ticketmasterista Sijainti kartalla
» 13.8.2016 15:00 Muusat kaupunginkirjastossa: Lamppu Laamanen

Kirjailijavieraana Lamppu Laamanen, joka tarinoi Dave Lindholmin elämästä kirjoittamansa teoksen Dave Lindholm – tietenkin syntyvaiheista ja siitä, millaista oli tehdä kirjaa yhdessä Daven kanssa. Tarjolla on kiinnostavaa tarinaa suomalaisen rytmimusiikin viideltä vuosikymmeneltä, jossa Dave Lindholmilla on tärkeä rooli. Lamppu Laamanen on helsinkiläinen kirjailija ja hän on työskennellyt myös toimittajana mm. Radio Cityssä sekä Rumbassa..

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 15:00 Kesän sauna: Muusat lauteilla. Päiväkirjasauna

Saunahien lisäksi saunojilta irrotellaan myös myötähäpeää ja naurua. Muistatko ajan, jolloin kuvittelit olevasi ajatuksiesi kanssa yksin koko kosmoksessa? Saunojilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus lukea ääneen nuoruuden päiväkirjamerkintöjään. Noloimmat eivät koskaan voi unohtaa nolouttaan, koska eivät tulleet hävittäneeksi päiväkirjojaan ennen kuin sille kertyi tunnearvoa, ja sitten olikin jo liian myöhäistä. Merkinnät ensirakkauksista, vanhemmista ja nuoruuden ahdistuksista ovat liikuttavia ja samalla käsittämättömän hauskoja, kun ne kuulee entisen nuoren lukemana. Päiväkirjasaunottajana Martu Väisänen. Saunamaksu on viisi euroa, jonka voi suorittaa käteisellä tai korttimaksuna.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 16:00 Pohjois-Pohjanmaan museo: Muusat museossa

Tomi Kiilakoski pohtii pienoisesitelmässään Edessä tie, vastassa maailma kansallissankari Paavo Nurmen traagista ja yksinäistä hahmoa, joka tuo mieleen Albert Camus’n illuusiottoman ja sivullisuudesta kärsivän miehen joka ei tunne kuuluvansa mihinkään. Kulttuuriosuuskunta Puhurin lukuteatteriesityksessä on äänessä vanha ja katkera Paavo Nurmi. Esitys perustuu Karo Hämäläisen kirjaan Yksin. Suomalaista mökötystä havainnollistavat omalla olemuksellaan Jarkko Korpua ja Jussi Moilanen. Esitys nivoutuu museossa pidettävään Sata sankaritarinaa urheilusta -näyttelyyn, joka kertoo monenlaisia tarinoita suomalaisen urheilun historiasta. Kuka tietää, että Ouluun perustettiin aikoinaan Suomen ensimmäinen potkukelkkailuun erikoistunut seura Oulun Potkinklubi? Näyttely on avoinna 9.6.2016–8.1.2017. Lisätietoja: www.ouka.fi/oulu/ppm.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 17:00 Oulun kirjallisuuden talo: Kirjailijavierailu: Markus Leikola

Markus Leikola on suomalaisille tuttu Yleisradion toimittaja erityisesti A-studio-ohjelmasta, johon hän teki lukuisia ulkomaanreportaaseja vahvuusalueenaan Itä-Eurooppa. Vuonna 1993 Leikola sai Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon. Nykyään hän tekee Yle Radio 1:lle keskusteluohjelmaa Leikola ja Lähde. Leikola on kirjoittanut runokoelmat Nokkasiili, Juoksen kierrän saaren (yhdessä Saara Soisalon kanssa) sekä Naamakirja. Lisäksi hän kirjoittanut novellikokoelman Matkalla tänne sekä tietokirjoja. Kirjallisuustalolla Leikola kertoo pitkästä ja monipuolisesta urastaan.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 17:00 Hailuodon SEO-huoltoasema: Muusat huoltoasemalla: Kati Hiekkapelto ja Miki Liukkonen

Kirjailijat Kati Hiekkapelto ja Miki Liukkonen tapaavat kylän huoltoaseman baarissa ja puhuvat kirjoistaan ja kirjailijana olemisesta.

Kati Hiekkapelto on hailuotolainen kirjailija, joka on kirjoittanut kolme rikosromaania: Kolibri (2013), Suojattomat (2014) ja Tumma (2016). Hänen teoksiaan on käännetty yhdeksälle kielelle, ja Kolibri sekä Suojattomat ovat olleet Isossa-Britanniassa ehdolla parhaan pohjoismaisen dekkarin palkinnon saajaksi. Suojattomat voitti Vuoden johtolangan 2015 ja osallistuu Lasiavain-kilpailuun. Kati laulaa punkbändissä, puuhailee performansseja ja kirjoittaa kolumneja, näytelmäkäsikirjoitusta, laulujen sanoja sekä oman talonsa seiniin. Hän tuottaa Avantgardea arjen ratoksi -tapahtumasarjaa Hailuodossa ja nauttii hiljaisuudesta, nukkumisesta, merestä ja metsästä.

Miki Liukkonen on palavahermoinen runoilija ja kirjailija, joka on viime ajat kirjoittanut megalomaanista romaaniaan, jonka teemoina ovat kvanttifysiikka, romanikulttuuri ja uiminen. J. H. Erkon kirjoituskilpailun voittanut, rappioromantiikkaa todeksi elävä taiteilija on julkaissut kolme runokokoelmaa sekä romaanin Lapset auringon alla. Liukkonen soittaa myös kitaraa vaihtoehtorock-yhtyeessä The Scenes.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 18:00 Pritneyn poniteatteri: Muusaklubi

Tyrnävän Muusaklubilla omia runojaan esittävät Erkki Saikkonen ja Timo Harju. Stand up -koomikko, parturi-kampaaja-virnistelijä Pekka ”Pena” Pentti naurattaa yleisöä, ja musiikkitarjoilun hoitaa letkeä trubaduuri Pätkä. Yleisöllä on myös mahdollisuus teettää itsestään runomuotokuvia, joita tekee Heidi Haataja. On elämys nähdä itsensä runomuotokuvassa! Myös shetlanninponi Pritney hengailee svengissä mukana.

Ängesleväntie 2 B, Tyrnävä.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 18:00 Åströmin Puisto: Kirjallisuusaiheinen tietovisa

Kaikille avoimessa kirjallisuusaiheisessa puistovisassa on kysymyksiä kirjallisuudesta ja kirjallisuuden liepeiltä. Oma viltti mukaan! Kisan vetää Kari Miettunen. Parhaat tietäjät palkitaan

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 19:00 Tuba: Nyrjähtäneet naiset – kolmen kirjailijan keskustelukabaree

Kirjailijat Inga Röning, Pauliina Vanhatalo ja Katri Rauanjoki keskustelevat keväällä ilmestyneistä kirjoistaan ja niiden risteävistä teemoista. Miltä tuntuu, kun mieli ei tottele? Mistä syntyy riittävä äitiys? Miten kutsua ilo takaisin elämään? Keskustelukabaree hahmottelee vastauksia ja etsii uusia hyviä kysymyksiä.

Inga Röningin Unisammakko tutkii komiikan keinoin kuolemanvakavia aiheita, äitiyden sankariviittoja, arkea, suhdettamme itseemme ja maailmaan. Pauliina Vanhatalon Keskivaikea vuosi on omaelämäkerrallinen masennuskirja, joka ei masenna,  vaan on avoin ja kaunis kertomus ihmisestä, joka solmii sovintoa elämänsä kanssa. Katri Rauanjoki tarttuu Jonain keväänä herään -romaanissaan nykyelämän armottomiin vaatimuksiin, työelämän seksuaaliseen häirintään, parisuhde- ja perheongelmiin ja riittämättömyyden tuntoihin. Jokaisessa kirjassa on valoa ja varjoa, syvyyttä ja kepeyttä.

Sijainti kartalla
» 13.8.2016 20:00 Tuba: Muusaklubi

Muusaklubilla julkistetaan perinteisen Muusa-Muusaklubilla julkistetaan Muusa-kirjoituskilpailun voittajat. Yleisölle avoimessa miniatyyriparkour-kisassa etsitään ketterintä lypsyjakkaran ja legopalikan yli kiepsahtelijaa. Lyriikoineen lavalle kiipeää palavasieluinen runoilija Aura Nurmi. Teoksesta Seuratavat (1945) kuullaan otteita yllätysesiintyjän toimesta, ja Lamppu Laamanen anniskelee Dave-asiaa isolla kauhalla. Hän on kirjoittanut teoksen Dave Lindholm – tietenkin (2015), joka esittelee tämän suomalaisen musiikin äänekkään hiljaisen persoonan eri puolia. Tomi Kiilakoski kertoo pienoisesitelmässään, kuinka J. L. Runeberg oli ennen muuta hävityn sodan runoilija, ja Kari Miettusen ohjaamassa, Runebergin Hirvenhiihtäjät -kertomukseen perustuvassa runoteatteriesityksessä kurkistetaan 1800-luvun torpparien elämään Kauniit ja rohkeat -sarjan hengessä. Palma de Mallorca on maailman ensimmäinen kirjallinen burleski-improvisaattori, joka esitys sisältää mm. epäerroottisia novelleja ja pikkutuhmaa menoa. Illan päätteeksi esiintyvän Havut-yhtyeen soitannassa kitarat helisevät kuin turnipsit mummon pellolla venerannan kupeessa, kun kahvi on jo viilennyt, mutta maito on vielä taskulämmintä. Liput 5 euroa ovelta.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 12:00 Villa Hannala: Alma-rouvan tarinoita

Alma-rouvan roolissa Sari Kokkonen, joka tarinoi Villa Hannalan historiasta. Yleisöllä on myös mahdollisuus vierailla idyllisessä J. W. Snellmanin vuonna 1859 kesäasunnokseen rakennuttaman pitsihuvilan tornissa. Tilaisuus sopii kaikenikäisille.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 14:00 Kiikelinsaari: Paavo ja muusat

Paavo ja muusat on runollismusiikillinen sanataideperformanssi, jossa Paavona on oululainen kulttuuripersoona Paavo J. Heinonen ja muusina paikallisia runoilijoita.

Ohjelma:
* Duo Paavo ja Kari plays the Doors suomeksi: Paavo J. Heinosen suomentamia The Doors-yhtyeen lauluja.
* Paavo J. Heinonen: matkalaukkurunoutta, leikkausrunoutta ja muuta viihderunoilua.
* Kari Miettunen: otteita musiikillisesta runoelmasta.
* Jonne Piltonen: räppirunoutta.
* Tommi Saha: tuplarunoutta.
* Aapo Kukko: Juice Leskinen -imitaatioita laulaen yleisön antamista runoista.

Tilaisuus on osa Oulun kaupungin järjestämää Puistopiknik-tapahtumasarjaa. Muu ohjelma löytyy linkistä www.ouka.fi/puistopiknikit.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 14:00 Kesän sauna: Muusat lauteilla: Matkasaunatarinoita

Suomalaisissa löylyissä on jokaisella lupa espanjalaisen Cuenta cuentos -tarinankerrontaperinteen mukaisesti kertoa lyhyt tarina. Teemana on tällä kertaa matka, joten sana on vapaa kaikenlaisille matkoihin ja matkusteluun liittyville kokemuksille, sattumuksille ja tapahtumille, olivat ne sitten totta tai ei, hauskoja tai haikeita, omakohtaisia tai vaikkapa kirjoista tuttuja. Myös liioittelu on sallittua. Lauteilla saa toki hikoilla tuppisuunakin! Tarinoita saunojilta heruttaa löyhäpipoinen proviisori Jarkko Korpua. Saunamaksu on viisi euroa, jonka voi maksaa käteisellä tai korttimaksuna.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 15:00 Paikka: Elokuvallinen runoperformanssi. Minä ja metropolis

Runoilijat Timo Juntunen ja Jukka Tervo simultaanirunoilevat omin tekstein otteita Fritz Langin tulevaisuuden dystopiaan sijoittuvasta elokuvasta Metropolis (1927).

Esitystilana on mediataideteos Paikka, joka on esillä 12. – 27.8. osana Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoa. Teos tutkii taantumaa, tyhjyyttä ja kaupunkitilan erilaisia merkityksiä visuaalis-narratiivisin keinoin. Paikassa on sen esilläoloajan nähtävillä multimediaessee, kuvallinen novelli ja videoinstallaatio. Teoksen tekijät ovat valokuvaaja Joel Karppanen, kirjailija Miki Liukkonen, näyttelijä Jaakko Ohtonen ja esseisti Jonas Björkbacka. Paikassa järjestetään myös ohjelmaa, joista yksi on nyt nähtävä elokuvallinen runoperformanssi.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 15:30 Kiikelinsaari: Äijäbalettia

En Ala -äijäbalettiryhmä esittää humoristista balettitanssia. Äijäenergia-tanssiesityksen lisäksi tämän varttuneemman miesporukan käsittelyssä saavat kyytiä Pienten joutsenten tanssi, Ruusuvalssi sekä Merimiestanssi. Tilaisuus on osa Oulun kaupungin järjestämää Puistopiknik-tapahtumasarjaa. Muu ohjelma löytyy linkistä: www.ouka.fi/puistopiknikit.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 16:00 Tähtitornin kahvila: Henkisten lajien mestaruuskisat

Jo klassikoksi muodostuneessa Henkisten lajien mestaruuskisoissa kilpaillaan kolmiottelussa, jossa lajeina ovat telepatia, telekinesia sekä teleportaatio. Oulun Henkiseksi Mestariksi kruunataan parhaiten ajatuksia lukenut sekä pisimmälle itseään sekä kilpailuesinettä mielensä voimalla siirtänyt kilpailija. Tule testaamaan salaiset taitosi, tai vaikka tuomariksi tai yleisöksi!

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 17:00 Kulttuuritalo Valve: Mieskuoro Huutajat

Mieskuoro Huutajat ei laula vaan huutaa. Mustapukuiset miehet astelevat kurinalaisesti lavalle, järjestyvät tyynesti kolmiriviseen muotoon ja antavat kuulua selkokieliset versiot tai äänimassaksi murskatut kollaasit kansallislauluista, kehtolauluista, kansanrunoista tai kansainvälisistä lakipykälistä.

Vuonna 1987 perustettu kuoro on noussut hämyisiltä klubeilta maailman estradeille ja tullut tunnetuksi yllätysesiintymisillään mitä erilaisimmissa paikoissa. Kuoron menestys maailmalla on ollut poikkeuksellisen monialaista – esiintymisiä on ollut Roskilden festivaalin päälavalla, Mûnchenin Oopperajuhlilla, Venetsian Biennaalissa, vallatuissa taloissa ja kuninkaanlinnan portailla. Huutajien konsertti ei jätä kuulijaa kylmäksi, se on vaikuttava kokemus.

Liput 15 / 12 euroa Oulu10-palvelupisteistä ja 3.8. alkaen myös Valveen lippumyymälästä. Aleryhmät: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja varusmiehet.

Sijainti kartalla
» 14.8.2016 19:00 Galleria Kooma: Muusat Koomassa

Klo 19, Pienoispaneeli lavarunoudesta
Mistä lavarunoudessa on kysymys? Keskustelemassa lavarunouteen pääkaupunkiseudulla keskittyneen Helsinki Poetry Connection -yhteisön kantavat voimat Harri Hertell, Juho Nieminen, Aura Nurmi, Lasse Hauerwaas sekä Roope Hattu. Harri Hertell on runoilija ja spoken word -artisti, joka on julkaissut kolme runokokoelmaa; neljäs ilmestyy syksyllä. Aura Nurmi on tulisieluinen lavarunoilija, jonka esikoiskokoelma Villieläimiä julkaistaan kesällä. Lasse Hauerwaas on teatteritaustainen lavarunoilija, jonka esityksiin kuuluu runouden lisäksi muuta ääntä ja kuvaa. Hauerwaasin mielestä tiistai on maailman paras päivä. Roope Hattu on karismaattinen lavapoeetta, joka esiintyy Pirunkeuhkon väkevällä säestyksellä.

Klo 20, HPC-klubi + Open Kooma Mic
Lavarunouspaneeliinkin osallistuneet sanataiteilijat runoilevat klubilla yhdessä paikallisten sanataiteilijoiden kanssa. Runoineen mukana ovat Harri Hertell, Aura Nurmi ja Lasse Hauerwaas sekä Roope Hattu. Oulusta mukana ovat Jonne Piltonen, Eemeli Anttila ja Kari Miettunen. Esitysten jälkeen pidetään Open Mic -sessio, jolloin lava vapautuu runojameille, tuo siis runoja meille! Ota runosi, rap-lyriikkasi tai vaikkapa laulusi mukaan – kaikki sanataiteen muodot ovat tervetulleita. Galleriassa on myös mahdollisuus saada biittiin, kitaraan tai vaikkapa koirapilliin sähköistä vahvistusta.

Sijainti kartalla