Oulun seudun elokuu on yhtä kulttuurin juhlaa!

Oulun juhlaviikkoja koordinoi joulukuussa 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry. Yhdistys toimii myös seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä ja tapahtumatuotannon sateenvarjona kooten elokuun kulttuuritapahtumat Oulun omiksi juhlaviikoiksi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Seitsemännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.8.-2.9.2017.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Erkki Liimatta. Hallituksen muodostavat Suvi Helanen (vpj), Paavo J. Heinonen,  Juhani Oivo, Jukka Takalo ja Pirjo Yli-Maunula.

Yhdistys solmi palvelukumppanuussopimuksen Oulun kaupungin kanssa vuoden 2012 alussa. Sopimus uusittiin v. 2015, ja tuolloin myös v. 1998 perustetun Oulunsalo Soi -tapahtuman järjestämisvastuu siirtyi yhdistykselle. Aiemmin Oulunsalo Soita järjesti Oulunsalon kunta (1998-2006) ja Oulunsalon Kulttuuri-instituutti liikelaitos (2007–2013). Monikuntaliitoksen myötä Oulunsalon Kulttuuri-instituutti lakkautettiin ja Oulunsalo Soin tuottamisvastuu oli vuoden 2014 ajan Oulu-opistolla.

Vuoden 2016 alussa yhdistys otti kopin Oulun kansainvälisesti merkittävimmän kulttuuritapahtuman tulevaisuudesta, kun Ilmakitaransoiton MM-kisoja vuodesta 2011 tuottanut Airnest Producions Oy siirtyi yhdistyksen omistukseen. Ilmakitarakisan tuotantovastuu ja kansainvälisen kisaverkoston koordinointi on jatkossakin osakeyhtiöllä.

Yhdistyksen toimintaa ovat tukevat myös Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koneen säätiö. Muita yhteistyökumppaneita ovat Forum24, Oulun ammattikorkeakoulu, Kulttuuritalo Valve ja Kaleva.

Oulun juhlaviikot on Finland Festivalsin jäsen sekä Oulun Matkailu Oy:n osakas.

Tapahtumien Hubi

Huhtikuussa 2016 startannut Tapahtumien Hubi -hanke kokoaa Pohjois-Pohjanmaan alueen profiilitapahtumia tuottavat yritykset, yhdistykset ja freelance-tuottajat vuorovaikutteiseksi tapahtumaverkostoksi. Hankkeen keskeisenä tehtävänä on löytää yhteiset tavoitteet ja toimintamallit kulttuuri- ja festivaalitapahtumien yhteismarkkinoinnin, ansainta- ja yhteistyömallien sekä vaikuttavuuden seurannan kehittämiseen.

Hankkeen päätoteuttaja on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen tapahtumatiimi. Oulun juhlaviikkoja koordinoiva Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry toimii hankkeessa osatoteuttajana. EAKR-rahoitteisen hankkeen projektipäällikkönä työskentelee Taina Ronkainen ja projektikoordinaattorina Henri Turunen.

KUVE-hanke

Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys toteutti KUVE-esiselvityksen (kulttuurin verkostoituminen) maalis-syyskuussa 2014. Hankkeen projektipäällikkönä toimi Maija Laine.

Esiselvityksen tavoitteena oli kartoittaa Oulun alueen festivaali-­ ja kulttuuritapahtumatuottajien tarpeet ja kehittämisen kohteet yritysyhteistyön näkökulmasta sekä koota perustiedot oululaisen tapahtuma‐alan verkoston ja luovan keskuksen kehittämiseksi. Hankkeen rahoitti Euroopan sosiaalirahasto ESR, ja tuen myönsi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tutustu esiselvitykseen

Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys on toteuttanut myös saavutettavuushankkeen (2015) ja kulttuurimatkailuhankkeen (2013-2014) opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämillä avustuksilla.

UUTISET

Kulttuuritapahtumien kehittämishanke Tapahtumien Hubi etsii jälleen ideoita tapahtumatoimialan piloteiksi. Ideahaulla…
Tapahtumien hubi -hankkeen seitsemäs Tapahtumien klubi 10.10. kello 9–15.30 Ravintola…
Elokuussa vietetyillä Oulun juhlaviikoilla oli tänä vuonna noin 53 000 kävijää.…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?