Oulunsalo Soi

16.8.—27.8.2017

Jo 20. Oulunsalo Soi -festivaali tuo jälleen korkeatasoiset klassisen musiikin konsertit Oulun seudulle. Oulunsalo Soi esittelee vuosittain joukon sekä kansainvälisiä että kotimaisia huippunimiä, ja ohjelmistossa kuullaan niin kantaesityksiä kuin klassikoitakin.

Juhlavuoden kunniaksi yhdessä esiintyvät taiteelliset johtajat kahden vuosikymmenen ajalta; pianotaiteilija Izumi Tateno, jousikvartetti Meta4 ja mezzosopraano Virpi Räisänen. Maailman arvostetuimpiin kamariorkestereihin kuuluva Alankomaiden Kamariorkesteri tekee vihdoin ensivierailunsa Suomeen. Juhlinnan sinetöi tilaussävellys Kalevi Aholta.

Festivaali levittäytyy kahden viikon aikana neljäntoista konsertin voimin Oulunsaloon, Oulun keskustaan, Tyrnävälle, Kiiminkiin, Liminkaan, Yli-Iihin, Hailuotoon, Muhokselle, Kemiin ja Ylivieskaan. Konsertit kutsuvat niin kirkkoihin kuin konserttisaleihin, ja festivaali avaa ovia myös uusiin tapahtumapaikkoihin.

Vuoden kuvataiteilijaksi 2017 on yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa valittu oululainen Inkeri Jäntti. Jäntin ”Mono no Aware” -näyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa 16. elokuuta–15. syyskuuta.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kuudetta vuotta mezzosopraano Virpi Räisänen. Festivaalia tuottaa Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry.

 

 

Viimeisimmät kuulumiset

24.04.2017
Oulunsalo Soi -20-vuotisjuhlafestivaali tuo korkeatasoiset klassisen musiikin konsertit Oulun seudulle…
20.02.2017
Oululaisvalokuvaaja Inkeri Jäntti on valittu 20. Oulunsalo Soi -festivaalin Vuoden…
01.06.2016
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin lipunmyynti alkaa tänään.  Lippuja myydään ennakkoon Ticketmasterin…

Oulunsalo Soi @Instagram

Ohjelma 2017

torstai 24.08.
18:007. Sateen aikaan
16:0011. Helmiä