Oulun Musiikkivideofestivaalit

23.8.—27.8.2017
www.omvf.net

Maailman vanhin musiikkivideofestivaali nostaa viiden päivän ajan valkokankaalle tuoreita kotimaisia videoita sekä esittelee pop-kulttuurin kiehtovimpia ilmiöitä elokuva- ja erikoisnäytöksissä. Festariklubit ja muu oheisohjelma viihdyttävät kaupungin kaduilla ja kuppiloissa jo 24. kertaa.

Tämän vuoden Oulun Musiikkivideofestivaalit vievät yleisön matkalle virtuaalisista ulottuvuuksista urbaaniin tarinankerrontaan. Ohjelmistossa etsitään vastauksia muuttuvan median ajassa askarruttaviin kysymyksiin ja pohditaan, ketkä luovat tämän ajan legendat, keitä seuraamme epävarmoina aikoina ja mistä saamme voimaa. Festivaaleilla nähdään muun muassa maailman ensimmäinen Virtual Reality -musiikkivideonäytös, Suomen ensi-iltansa saava yhdysvaltalainen dokumenttielokuva The Allins sekä kotimaisen Edumania-elokuvan ensi-ilta. Festivaalin vieraaksi saapuu myös lontoolainen animaattori Steve Cutts.

Festivaalien tuore taiteellinen johtaja Jaakko Mattila luonnehtii tämän vuoden teemoja seuraavalla tavalla:
“Oulun Musiikkivideofestivaalit ja sen kaltaiset kollektiiviset tapahtumat toimivat instrumenttina maailman ja kulttuurin kokemiseen ja ymmärtämiseen. Keitä kuunnellaan nykyajan nuotiopaikoilla? Kuka on antanut äänen eksentrikoille ennen internet-aikaa? Entä missä on uusi teknologia taiteessa? Virtuaalitodellisuuteen panostetaan valtavasti monilla aloilla, mutta millaisia ovat VR-teknologiaan perustuvat musiikkivideot?”

Tapahtumasta on muodostunut kesän viimeisten lämpimien iltojen iloinen kansanjuhla, jossa kohtaavat nuoret ja nuorekkaat, niin musiikin kuin elokuvan ammattilaiset, harrastajat ja kuluttajat.

Tapahtuman koko ohjelmisto aikatauluineen julkaistaan heinäkuun lopulla. Lipunmyynti alkaa perjantaina 4. elokuuta Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä.

Viimeisimmät kuulumiset

19.06.2017
Tämän vuoden Oulun Musiikkivideofestivaalit vievät yleisön matkalle virtuaalisista ulottuvuuksista urbaaniin…
09.05.2017
Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 24. kotimaiseen kilpailuun on avattu. Oulun Musiikkivideofestivaalit…
07.04.2017
Maailman vanhin musiikkivideofestivaali Oulun Musiikkivideofestivaalit hakee kahta harjoittelijaa ajalle 29.5–1.9.2017!…

OMVF @Instagram