Oulun juhlaviikot esittää

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan ohjelmistossa nähdään vuonna 2018 monitaiteellinen The Secret Garden -teos Flow Productionsilta, kuuden suomalaisen nuorallatanssiteos Wigsby sekä Pohjoisen oopperakomppanian koominen ooppera Pari suhteettomuutta.

FLOW PRODUCTIONS: Julmankaunis THE SECRET GARDEN


Kuva: Janne-Pekka Manninen

Ensin katoavat hyönteiset, sitten linnuilta loppuu ruoka. THE SECRET GARDEN vie katsojansa tulevaisuuteen, jonka rakennuspalikat ovat olemassa tässä ja nyt.

THE SECRET GARDEN on Flow Productionsin uusin teos, jonka keskiössä on ihmisen suhde luontoon ja pakkomielle paratiisista.  Ohjaaja Pirjo Yli-Maunula ja työryhmä jatkavat VARJAKKA– ja TORNI-teosten sarjaa uudella paikkasidonnaisella teoksella. Tällä kertaa elämys koetaan Kempeleen puutarhaoppilaitokseen rakennetussa maailmassa. THE SECRET GARDEN on dystooppinen näky, jonka sisään katsojat astuvat tutkimaan sen salaisuuksia ja todistamaan sen hirvittävää kauneutta.

Teoksessa esiintyvät tanssijat Pirjo Yli-Maunula, Milla Virtanen ja Maria Littow, sirkustaiteilijat Ilona Jäntti ja Milla Järvinen sekä äänisuunnittelija Anssi Laiho ja avustaja Nikke Launonen. Valaisun toteuttaa Jukka Huitila. Puvustuksesta vastaa Heidi Kesti. Lavastuksen suunnittelussa on ollut mukana koko työryhmä yhteistyössä OSAO Kempele-Limingan yksikön opiskelijoiden ja lehtori, floristimestari Pasi Kivilompolon kanssa. Valokuvat, tekstit, Janne-Pekka Manninen.

The Secret Garden esitetään 24.8.–16.9. Ensimmäiset kahdeksan esitystä kuuluvat Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon. Liput 35 e, myynnissä verkkokaupassa.


Wigsby


Kuva: Jouni Ihalainen

Nuorallatanssiteos Wigsby on ulkoilmateos, jossa nähdään kuusi suomalaista nuorallatanssijaa kolmella kireällä vaijerilla. Teoksen inspiraationa ovat toimineet elämäntarinat joista yksi on Eeva Särkän vuonna 1983 julkaistusta kirjasta Seitsemän sisarta. Kirja kertoo suomalaisen Leena Nilssonin elämästä lapsuudesta aikuisuuteen monipersoonahäiriön kanssa. Nuorallatanssijat toimivat teoksessa yksilöinä, pareina sekä ryhminä. Nuorallatanssijat ovat henkilön erilaisia puolia, sivupersoonia ja persoonallisuuden osia. Esityksen kuluessa yksilöiden ja joukkojen välille rakentuu muuttuvia dynamiikkoja.

Teoksen ydintyöryhmään kuuluvat nuorallatanssijat oululaislähtöinen Hanna Moisala, Netta Lepistö ja Saana Peura. Teoksen tuottaa Lumo Company. Pääsymaksuttomalla ulkoilmateoksella tavoitellaan laajaa katsojakuntaa, joka ei välttämättä ole vielä löytänyt nykysirkuskulttuuria. Teos soveltuu kaikenikäisille. Wigsby-nuorallatanssiteoksen ennakkoensi-ilta on Oulun juhlaviikoilla Snellmannin puistossa 31.8. kello 17 ja 1.9. kello 15. Aikataulussa on säävaraus. Sateen sattuessa esitystä siirretään ja aloitetaan heti, kun mahdollista. Oulun juhlaviikkojen jälkeen Wigsby nähdään Muhoksella sekä Suomen Kansallismuseolla syyskuussa 2018. Teos suuntaa myöhemmin ulkomaille ja suunnitelmat kantavat pitkälle tulevaisuuteen Galway 2020 kulttuurikaupunkiin asti.


Pari suhteettomuutta

Pari suhteettomuutta koominen ooppera. Kuvaaja Maiiju Pohjanheimo
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Pohjoisen oopperakomppanian Pari suhteettomuutta – Gaetano Donizettin säveltämä ja Gustave Vaëzin kirjoittama koominen ooppera Deux hommes et une femme (Rita) vuodelta 1841 keskittyy parisuhteessa tapahtuvaan vallankäyttöön. Pohjoinen oopperakomppania esittää ranskankielisestä teoksesta uuden suomenkielisen version, joka pohtii pohjoisesta näkökulmasta lähisuhdeväkivaltaa sekä siihen liittyviä valta-asetelmia. Sopraanolle, tenorille ja baritonille sekä orkesterille kirjoitettu, hotelliyrittäjästä kertova teos esitetään pianosäesteisesti. Uuden libreton pohjana on käytetty mm. Ensi- ja turvakotien liiton Tarinakengät-hankkeen tekstejä, joita ovat kirjoittaneet lähisuhdeväkivaltaa kokeneet.

Teoksen käsikirjoittaja on Jenni Kinnunen, ohjaaja Anna-Kaisa Järvi, pianisti Laura Heikkilä sekä esiintyjät Virva Puumala, Heidi Laakso, Jussi Juola ja Tuomo Rahko. Ensi-ilta nähdään Valvesalissa Kulttuuritalo Valveella 29. elokuuta kello 19 ja seuraavat esitykset 30. ja 31. elokuuta kello 19.  Lipunmyynti Ticketmasterissa ja Valveen lipunmyynnissä. Liput 20/18/15 e.


Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun seudun taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Viidettä kertaa toteutettava tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi. Aiempina vuosina sarjassa on nähty muun muassa ilma-akrobatiaa, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria, ympäristötaidetta ja rock-oopperaa.

Viimeisimmät kuulumiset

31.05.2018
Ensin katoavat hyönteiset, sitten linnuilta loppuu ruoka. Siperiassa ja Alaskassa…
20.04.2018
Oulun juhlaviikot esittää -sarjan ohjelmistossa nähdään vuonna 2018 monitaiteellinen The…
04.01.2018
Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2018. Oulun juhlaviikot esittää…

Oulun juhlaviikot esittää @Instagram

Ohjelma 2018

lauantai 25.08.
19:00The Secret Garden
sunnuntai 26.08.
19:00The Secret Garden
19:00The Secret Garden
20:00The Secret Garden
perjantai 31.08.
17:00Wigsby
19:00Pari suhteettomuutta
20:00The Secret Garden
lauantai 01.09.
15:00Wigsby
19:00The Secret Garden